Islamisterna attackerade soldater med knivar och skjutvapen

Uppdatering:
Se video från den finska siten YLE där de våldsamma ”aktivisterna” går till attack med tillhyggen.
http://areena.yle.fi/video/1023955 (tip: Tundra Tabloids)
_________
Enligt uppgifter från Jerusalem Post ska 6 israeliska soldater dödats och ett 10-tal av Hamasanhängarna. de så kallade ”aktivisterna” ska ha attackerat de bordande soldaterna med yxor, knivar och därefter handeldvapen i vad som kallas ”en välplanerad lynchmobb”.

Efter bordningen av fartyget stötte soldaterna hårt motstånd från passagerarna som var beväpnade med knivar, slagträn och metallrör. Soldaterna använde icke-dödliga åtgärder för att skingra folkmassan. Aktivisterna lyckades stjäla vapen från en av IDF: s soldater och  öppnade enligt uppgift senare eld, vilket leder till en upptrappning av våldet.

FiM:

Taleskvinnan för Free Gaza Movement som organiserar båtarna erkänner i direktsändning i BBC World att aktivisterna hade knivar och järnrör, men att hon ”inte visste” om det fanns skjutvapen.

Se även här.

Video av den information, erbjudande och varning som Israel skickade till båtarna. Här meddelar de klart och tydligt att humanitär hjälp godtages, vid landvägen, i vanlig ordning (Israel leverarar tiotusentals ton med mat och annat varje vecka till araberna i Gaza):

DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag, N, Dag, Gp, Syd, Gd, Ek, St, Blt, Db, Vg, DN, SvD, 2, 3, Gp, D, Dag, 2, 3, St, Syd, 2, Sk, Blt, , 2, Ek, Ab, FA, 2, DN, 2, 3, 4, 5, SvD, 2, 3, 4, 5, Gp, 2, Dag, 2, 3, Syd, 2, Vg, 2, 3, Vl, 2, Svt, T2, S, St, Ab, , Bo, K, Ex, 2, Blt, Ex, F, 2, 3

12 reaktioner på ”Islamisterna attackerade soldater med knivar och skjutvapen

 1. Billy skriver:

  Ja man ser ju det man vill se , trots att det är så oklart vad som har skett i natt när man genomfört en militär aktion på internationellt vatten(?) mot civila, så har du här bestämt dig för vad som har hänt, man kan ju undra om du var på plats. Källkritik testa det.

 2. Olof skriver:

  Hade jag tagit dig eller ditt resonemang på allvar hade jag blivit upprörd. Det är inte nyttigt att vara så här fientligt eller så ideologiskt övertygad. Ni sdare kan försöka gömma ert nazistiska förflutna bakom ert onyanserade stöd för israel, men er vidriga människosyn finns oavsett detta uppenbarligen kvar.

 3. Il Padre skriver:

  ”Ship to Gaza” erkände faktiskt motvilligt häromdagen att huvudsyftet med aktionen inte alls var att ge humanitär hjälp. Syftet var att utmåla Israel som skurk och att sanktionerna mot Hamas ska hävas, UTAN ATT den Iranstödda gruppen ska behöva stoppa sin väpnade konflikt mot Israel, som varje vecka forslar in tiotusentals ton förnödenheter. Problemet är att Ship to Gaza vill stärka Hamas i kampen mot Israel. VAD hade de minst 150 islamisterna och kända antisemiter (också svenska) väntat sig av en aktion som hade syftet att stödja terroriststämplade Hamas?

 4. Muhammed Allah skriver:

  De försvarade sig efter att blivit bordade på internationellt vatten = de har lagen gott och väl på sin sida.

  Så frågan är nog inte varför man försvarade sig utan varför Israel valde att använda piratmetoder?

  Support Muhammed Al Refti

 5. krispo skriver:

  inga israeliska solater dödades men 10 aktivister. låter inte så himmla välplanerat att attackera en grupp assault rifle beväpnade män med yxor. eller tycker du?

 6. Celsius skriver:

  Israel liknar nu somaliska pirater. Man bordar skepp på internationell vatten och går till anfall. Det är olagligt. men Israel har alltid skitit i vad som är lagligt. Jag tror man gick för långt den här gången.

  Bojkotta Israel! Det gör jag från och med nu!!!

 7. Oskar skriver:

  Herregud! Hur kan man vara så pass vinklad att det går ut över en stor massa människor.

  Otvivelaktligen så finns det alltid människor som vill skada snarare än att hjälpa men majoriteten av dom människor som åkte med Ship to Gaza vara där pga humanitär hjälp.

  Att Israel sedan utvidgar sin säkerhetszon med 68 sjömil strider mot internationell rätt och kan inte accepteras av världssamfundet.

  Känns lite som denna debatt alltid ska handla om israels rätt att existera men människorna som lever i den här världen har en större rätt att existera i bra levnadsförhållanden.

 8. Kalle skriver:

  Att en hjälp- och protestsändning kunde vara en ”ideologisk kamp” mot Israel är tydligen tillräckligt skäl dels för att förbjuda skeppen att komma fram, till och med för att skjuta ihjäl tiotals av de obeväpnade aktivisterna.

  SvD formulerar sig försåtligt och tecknar bilden av att de israeliska soldaterna blivit överfallna, utan att egentligen stå för de uppgifterna. Rapporteringen är totalt annorlunda mot vad den skulle varit om något så bisarrt skulle ha hänt i en annan ”demokrati”. Ted Ekeroth och Jerusalem Post blåser i samma pipa och drar antisemit-kortet. Den som bara tänker på protestera mot Israel saknar alla rättigheter.

  Fredrik Wykman i MUF är också med på det här tåget. http://www.fredrikpettersson.nu/wykman-muf-”det-ar-en-seger-for-hela-gaza-”/

  Svenska armén tvingades nyligen öva underkuvande av svenskar, vid övningar i Norrland och Skåne. B-styrkan bedrev väl ”ideologisk kamp” mot svenska staten. Sverige kommer under Moderaternas ledning att degenerera till en lika fin demokrati som Israel.

  Jag kommer förvisso att rösta på SD, men alla som heter Ekeroth kommer att strykas från min valsedel. Dom hör hemma i Moderaterna.

 9. Uffe skriver:

  Man kan inte längre stryka folk på valsedlarna. Det gör rösten ogiltig. Däremot kan du kryssa för en kandidat som du känner extra för.

 10. Kalle skriver:

  Bara en alltså. OK.

  Nåväl hellre SD med två Ekerötter än M med en hel riksdagsgrupp.

  Tråkigt att dessa två förmodligen kommer säkert att splittra SD:s riksdagsgrupp i god tid före nästa val och bli tidningarnas kelgrisar då de tar avstånd från partiet.

  Samma som den där läkaren i Ny Demokratis riksdagsgrupp som visade sig ha precis samma åsikter som Moderaterna och avskydde allt som NyD stod för.

  Åkessons ledarskap kommer att sättas på prov!

 11. Uffe skriver:

  Ursäkta om jag var otydlig. Du kryssar för den kandidat som du vill föra fram. Om en kandidat får många kryss hamnar de högre upp på listan.

  Det finns inget sätt att ”straffa” en kandidat.

  Dessutom är det bara Kent som öht är med på SDs lista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s