Vilken censor? Islamister attackerade israeliska soldater, stal vapen

Uppdatering:
Se video från den finska siten YLE där de våldsamma ”aktivisterna” går till attack med tillhyggen.

http://areena.yle.fi/video/1023955
_______________

Som vanligt är svenska journalister besatta med Israel, och har följt terroristkramarnas planering och väg för att stötta det rasistiska Hamas. I dag skriver TT om hur den ”israeliska censorn” förbjudit att rapporterar om bordningen som skedde imorse. Sydsvenskan:

Israels militära censorer har förbjudit all rapportering om att människor dödats, eller skadats och förts till sjukhus, efter uppgifterna i israelisk tv om tio dödade.

Saken är den att Israel har fri press precis som i Sverige. Och mycket riktigt, samtliga israeliska tidningar rapporterar om händelserna. Här är lite från Jerusalem Post:

Passengers tried to grab weapons away from soldiers boarding the Gaza protest flotilla, starting the violence, Army Radio reported Tuesday morning, responding to accusations that Israeli commandos assaulted the ships guns blazing.

[…]

At least two activistswere killed and dozens more were wounded in clashes as hundreds of Israeli commandos boarded the ships […]

Enligt uppgifter jag läser, och som verkar mycket troliga, attackerades de israeliska soldaterna med olika vapen; knivar och stålrör. Enligt uppgifter ska de också kommit över ett automatvapen vilket eskalerade situationen.

De där aktivisterna är lika fredliga som Hamas – dvs inte alls. Deras mål är att stötta en rasistisk och våldsförhärligande terrororganisation. Många av ”aktivisterna” är dessutom turkiska islamister. Hela jippot har ju sponsrats av Turkiet där deras regering också varit inblandat.

Fred i Mellanöstern rapporterar om de antisemitiska förebilderna som Ship to Gaza har:

På sin hemsida, exempelvis, rekommenderar Ship to Gaza läsning av den gamle ökände antisemiten Lasse Wilhelmson som också är en bundsförvant till den naziallierade Förintelseförnekaren och islamisten Mohamed Omar.

[…]

Det turkisk-islamistiska IHH, som också deltar, gör ingen hemlighet av sitt helhjärtade stöd för Hamas och Iran, vilket åskådarna påmindes om vid ceremonin för Ship to Gaza i Istanbul, där också flera Hamasislamister deltog.

Om de hade varit intresserade av rättvisa, fred och frihet hade de också insett hur mycket mat och förnödenheter som Israel pumpar in till Hamas och araberna där. Varje vecka rör det sig om över 15 000 ton som kommer in från Israel. Hur många nationer på denna planeten hade agerat på det sättet? Hur många länder hade accepterat att förse en fientlig befolkning med en antisemitisk terrorgrupp i spetsen med mat, medicin, elektricitet och annat?

Ingen. Men Israel gör det. Hela tiden. Till och med under konfrontationen med Hamas förra året levererades stora  kvantiteter av förnödenheter, vilket är helt bisarrt om man ser det till hur krig vanligtvis hanteras. Bara häromdagen tilläts 45 araber från Gaza in i Israel för att få medicinsk vård på israeliska sjukhus. Det rör sig om flera hundra sådana patienter per vecka. Hamas & CO har ju inte bekymrat sig om att bygga upp några sådana institutioner, de satsar på raketer och  hatpropaganda istället.

Läs även Fred i Mellanöstern:

Det är oklart hur pass fredliga aktivisterna verkligen var, eftersom det finns obekräftade rapporter från aktivisterna om att mellan två och tio av de ca. 700 aktivisterna dött i konfrontation med försvarskommandot på en av de turkiska båtarna. Israeliska arméradion rapporterar att aktivisterna försökte slita av vapnen från kommandosoldaterna. Svenska medier rapporterar att kommandosoldaterna anfölls på en av de turkiska båtarna av yx- och knivbeväpnade män, enligt AFP/israeliska kanal 10. På TV-bilderna syns klart och tydligt hur aktivisterna går till attacker mot kommandot med järnrör och fartygets yxor innan kommandot hunnit fira sig ända ned från helikotern.

SDS Svd DN

5 reaktioner på ”Vilken censor? Islamister attackerade israeliska soldater, stal vapen

 1. Uffe skriver:

  Fri press är det inte frågan om just nu, det är bara den israeliska arméns uppgifter som cirkulerar i pressen. Ingen av de ombordvarande har fått chans att yttra sig.

  Det blir kanske lite mer klarhet i vad som hänt under dagen.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Fel. Det är turkisk media som cirkulerar just nu, om du missat det. Nästan allt som man hör är därifrån.

  Dessutom får de där ”aktivisterna” yttra sig massor – SvD har deras Twitter-flöde upplagt på framsidan, vilket är bisarrt i sig.

 3. Uffe skriver:

  Läs igen Ted. Det är uppgifter fram till att de blev bordade som visas. Efter bordningen har inga nya uppgifter kommit. Det är israeliska armén och talespersoner inom israeliska myndigheter som framför sina åsikter just nu. (Såklart protester från andra länder, men de innehåller ingen ny information)

  Det är inte speciellt kontigt, det vore egentligen mer konstigt om de omhändertagna personerna fått behålla sin kommunikationsutrustning.

  Vi får som sagt vänta lite, förr eller senare blir Israel tvugna att släppa dem och då klarnar kanske bilden lite mer.

 4. Fred I Siktet skriver:

  Israel har infört militär censur – ja, men det betyder inte att pressen, inklusive israelisk press, inte kunnat rapportera om händelserna. Samma sak gällde under kriget i Gazaremsan. Israel införde militär censur, men media – främst Al Jazeera, kunde ändå rapportera om händelserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s