70 dagar i fängelse för Koranbränning – islamisering i Storbritannien

Jag har påpekat det tidigare: Storbritannien är långt gånget i islamiseringsprocessen.

Nyligen dömdes en man till 70 dagar i fängelse. Hans ”brott”? Att han bränt Koranen.

Jämför det med händelsen  för några veckor sedan då muslimer brände en sk. ”poppy”, en docka, utanför en domstol och skanderade ”död åt brittiska soldater”. De dömdes till 50 pund i böter.

Detta är ett typexempel på islamiseringen.

A man has been jailed for 70 days today after he burnt a copy of the Koran just over a month after a Muslim got away with a paltry £50 fine for a similar offence. […]

Police arrested Ryan shortly the Koran burning in English Street on January 19.

Sentencing him at Carlisle Magistrates’ Court, District Judge Gerald Chalk said: ‘This is a case of theatrical bigotry. It was pre-planned by you as you stole the book deliberately. You went out to cause maximum publicity and to cause distress.’

DN DN SvD

7 reaktioner på ”70 dagar i fängelse för Koranbränning – islamisering i Storbritannien

 1. UncleBob skriver:

  En reminder om ordet islamofob:
  (själv blir jag stolt om jag kallas detta. Det visar att min motståndare tvingas hitta på argument
  (sk ad Hominem)
  saxat och lånat av Kut Zweistein, en klok man,

  ”Ordet islamofob myntades av iranska fundamentalister i slutet av 1970-talet med syftet att förklara islam oantastbart och därmed omöjlig att kritisera! En officiell acceptans för begreppet islamofobi, kom i samband med att Stockholm International Forum on Combating Intolerance i januari 2001 accepterade islamofobi som en yttring av intolerans jämförbar med rasism, anti-semitism och xenofobi.
  Dvs grupper av muslimer som drivs av starka intressen har myntat begreppet ”islamofobi” och använder det som ett slagträ mot envar som dristar sig att kritisera olika avvarter i denna religion för att skuldbelägga och på så sätt uppnå sina mål. Begreppet har ett enda syfte att tysta kritiker och att positionera muslimer som varandes utsatta och diskriminerade för att på så sätt erhålla olika typer av särbehandling i samhället.

  Att jämställa ”islamofobi” med rasism och särskilt antisemitism är särskilt slugt med tanke på västsvärldens dåliga samvete i judefrågan. Då de allra värsta antisemiterna finns inom den muslimska världen, där det extrema judehatet hos araber går längre tillbaka i tiden än till Muhammed själv, blir detta extra intressant och samtidigt märkligt att folk köper jämförelsen mellan antisemitism och islamofobi rakt av. Ren och pur rädsla blandat med dumhet och okunskap, förmodligen. För har någon någonsin hört talas om kristenofobi eller en buddistofob eller liknande? Varför finns inte dessa begrepp? Trots att t.ex kristna förföljs och kyrkor bränns i muslimska länder. De tallibaner som sprängde buddastatyerna i Afghanistan led de möjligen av buddistofobi? ”

 2. Mats Dagerlind skriver:

  Jag har i flera kommentarer uttryckt att jag anser Koranbränning vara ett barnsligt, meningslöst, provokativt, kränkande, kontraproduktivt m m sätt att bedriva opinionsbildning på som inte anstår en utvecklad demokrati som vår.

  Den politiska debatten bör i ett civiliserat samhälle föras med pennan, inte med svärdet och det är dessutom angeläget att vi som avfärdar kulturrelativismen föregår med gott exempel och visar i det här fallet den muslimksa världen att vårt sätt faktiskt är bättre.

  När vi hemfaller åt Koranbränning degraderar vi oss själva och ger motståndaren legitima angreppspunkter. Det är också ett slag utan precision, för även om vi ogillar islam i största allmänhet eller rentav all religiös vidskepelse, så är det i första hand den religiösa extremismen vi är ute efter att blottlägga och protestera emot. Med Koranbränning ger vi alla muslimer ett slag i ansiktet. Även människor från den muslimksa kulturen som inte är bekännade tar illa vid sig och det är synd för det är människor vi behöver få med oss.

  Den stora förändringen av islam kan aldrig komma uifrån, den måste ske genom en reform inifrån och vill vi att de goda krafterna i den muslimska världen ska ta till sig av vår västerländska demokrati, upplysning, sekularism, liberalism, jämställdhet osv, då behöver vi uppträda på ett helt annorlunda sätt än som stolliga Koranbrännare, så vinner vi inga viktiga bundsförvanter.

  Det var någon författare som sa att ”där man bränner böcker, där bränner man snart människor” och det ligger en del i den varningen. Nazitysklands koncentrationslägerugnar föregicks av en tid med stora bokbål, som vädjade till människan lägsta, mest aggressiva och antiintellektuella sidor.

  Med detta sagt så håller jag dock med om att det är oproportionellt att döma muslimer som bränner dockor och skanderar död åt brittiska soldater till en ordningsbot medan den som bränner Koranen kastas i fängelse. Sannolikt kan en delförklaring sökas i vårt västeländskt politiskt korrekta sätt att definiera diskriminering.

  I Sverige kan inte svenskar kränkas och diskrimineras, det kan däremot andra etniska grupper. Om man i Sverige kastar den i fängelse som kränker en annan etnisk grupp så slipper man riskera kritik för diskriminering, rasism osv. Om man däremot skulle kasta en muslim i fängelse för att han utifrån sin muslimska identitet kränkt och diskrimierat svenskar, då blir det ramaskri i de socialisitska och liberala politiska leden och i media.

  Sannolikt förhåller det sig på samma i Storbrittanien, och det förklarar varför man är ytterligt försiktig med att göra muslimer till politiska fångar men inte har några problem att på motsvarande sätt göra detta med infödda sekeulära eller kristna britter.

 3. Mats Dagerlind skriver:

  Jag ser förresten att du länkar till DN:s notis om att Kultuhusets i Stockholm chef Eric Sjöström beslutat räta på ryggen och sätta upp den dansföreställning som han först ville ställa in pga att ett parti skulle dansas till en Koranvers.

  Så vitt jag kan bedöma är detta dansnummer en form av manifestation som muslimer måste tåla och på en helt annan nivå än Koranbränning eller sånt larv som att använda baconskivor som bokmärken i Koranen.

  Det är dessutom särskilt anmärknigsvärt att Eric Sjöström valde att ställa in föreställningen, inte med hävisning till att det var fråga om ett övertramp eller en kränkning, utan av säkerhetsskäl, av oro för att muslimska fanatiker skulle hitta på något sattyg, kanske rentav ett terrordåd.

  Om Eric Sjöström valde att ställa in en performance-föreställning där man stod och pissade på bilder av profeten pga att han ansåg föreställningen vara stötande och kränkande, då skulle jag däremot förstå det, precis som jag förstår om man inte vill ställa ut konst där Jesus avbildas inbegripen i homsexuella aktiviteter.

  Men denna totala undfallenhet gentemot islam och i synnerhet den som grundar sig i rädsla för hot, våld och terror och här i vårt Sverige dessutom, den är inte acceptabel. Att vi i något fall tvingas tumma på den kompromisslösa yttrandefirheten för att inte äventyra vår ambassadpersonals säkerhet i Mellanöstern kan kanske vara nödvändigt om än inte önskvärt, men att vi inte ska kunna anordna en dansföreställning på Kulturhuset i Stockholm utan att vara rädda för att den ska utsättas för vålds- och terroraktioner är fullständigt oacceptabelt.

  Men det är så det har blivit i den muslimska massinvandringens spår. Jag skulle inte våga ställa mig på Sergels Torg i Stockholm ensam och demonstrera mot islamism och invandring, jag skulle vara livrädd att utsättas för våld från invandrare och vänsterextremister. Jimmie Åkesson kunde inte hålla torgmöte inför valet utan kravallpolis, livvakter och skottsäker väst.

  Det går inte att känna sig trygg som svensk idag om man inte låter sig skrämmas till tystnad. Den som står upp för det svenska offentligt sätter sitt liv på spel. Så långt har det gått, detta är Sverige idag. Det är fruktansvärt.

 4. profanum_vulgus skriver:

  Är Ted emot hårda straff?

  Vad tycker du ska vara rimligt för stöld och förargelseväckande beteende?

 5. sara skriver:

  UncleBob- DU är inte islamofob, utan du är antiislamist. Detta beror på att du är inte är rädd för Islam utan du hatar Islam.
  Ni står för demokrati va? väldigt ironiskt hur man kan stå för demokrati när man är emot religionsfriheten (en av Sveriges lagar). Man kallar även Lars Vilks karikatyrer för yttrandefrihet men sanningen är den att det inte är det. Man får uttrycka sig i skrift och tal så länge man inte hetsar mot en folkgrupp eller kränker någon. Det Vilks gör är att kränka flera miljarder muslimer och ändå säger man att det är yttrandefrihet! helt absurt!!!! okunnighet, okunnighet, okunnighet… och ett brott mot våra grundlagar! att man sedan bränner koranen för skojs skull reagerar man inte på. Om det skulle vara Tohran (judendomens heliga bok) så skulle man säga att dessa personer är antesemiter och så skulle man straffa dessa. Alla säger att de står för jämställdhet och människors lika värde men majoriteten visar inte det i praktiken. Var är vår värld påväg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s