Tillnyktring i Europa?

Som en kort reflektion:

Vi har Dansk Folkeparti i Danmark, Fremskrittspartiet i Norge. Nu slog Sannfinnländarna igenom stort i Finland. Cameron i Storbritannien förklarar mångkulturen som det misslyckande det är, tillsammans med Sarkozy och Merkel. Vi har ett EU i svängning, med Euron som tar stryk pga av flertalet stater som inte kan behärska sig.

Geert Wilders skördar framgångar i Nederländerna, Flams Belang med flera nationalister utövar allt större inflytande i Belgien. Dessutom har vi ett allt starkare stöd för anti-jihadrörelsen. EDL i England är ett exempel på folkligt uppror mot jihadisterna. Burkaförbudet har nu börjat gälla i Frankrike.

Sverigedemokraterna här på hemmaplan går framåt, även om vi ligger lite efter andra partier i Europa. Men det kommer.

Det känns som vi är på väg, långsamt, bort från flummet och mångkulturen, mot massinvandring och idioti. Det känns bra. Dock är jag rädd för att det är försent, att politikernas medvetna utförsäljning av Sverige kommer stå oss dyrt, dyrare än vad det gjort hittills.

4 reaktioner på ”Tillnyktring i Europa?

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Jo, de klarsynta nationalistiska och invandringskritiska krafterna i Europa går framåt. Du glömde Front National i Franrike som sannolikt kommer att öka starkt nu när de med Marine Le Pen får en kvinnlig partiledare med en lite mjukare framtoning. För Lega Nord i Italien har det väl stått ganska still men de har ju i många år i varje fall legat på 8-10%.

  Men visst är det så att det är i elfte timmen om Europa ska kunna räddas och dessutom är den iofs välkomna tillnyktring vi kan se hos de etablerade och styrande partierna i Europa långt ifrån tillräcklig och de goda nationalisitiska krafterna har fortfarande inte tillräckligt inflytande – och det börjar bli bråttom.

  Invandringen är dessvärre heller inte det enda hotet mot Europa. Globaliseringen gör länderna alltmer sårbara för kommande politiska konflikter, finanskriser och annat. I Sverige säljs flaggskepp inom industrin ut till kineser och ryska oligarker står i kulisserna för att ta över andra.

  Medborgarna går med skygglappar eftersom globaliseringen har inneburit snabb tillväxt och billig konsumtion i det kortsiktiga perspektivet. Men man kan fundera på hur Sverige hade klarat sig under 2:a världskriget om vi varit så beroende av utlandet för vår försörjning som vi är idag. Det kommer ett bli ett brutalt uppvaknande för Sverige och andra länder i Europa den dagen de globala systemen havererar och varje land måste ta ansvar för att försörja sina egna medborgare med egen produklion av varor och tjänster. Och den dagen kommer, var så säker.

  Finanskrisen för ett par år sedan fick stora delar av svensk exportidustri att närmast stå still och ruskade om vårt land ordentligt och den krisen vara bara ett lite förskalv av vad som komma skall att döma av hur alltmer perverterad den internationella finasmarknaden blir med Wall Street i spetsen, där alltmer bara handlar om fiktiva värden, förväntningar, spekulation och att inte sitta med Svarte Petter när bubblan spricker. Det är en perversion av marknadsekonomi byggd på luft, fjärran från entreprenörskap, reella varor och tjänster och verklig tillväxt.

  Därför är nationalismen framtidens ideologi men det vill till att fler inser det än idag, annars kan vi som såg katastrofen komma bara säga ”vad var det vi sa”. Det kan ju kanske kännas som en triumf men jag avstår gärna från den för att få se mitt Sverige stå rustat och starkt och rida ut stormen.

 2. SM811 skriver:

  Det går fortare än vad som syns. Nästan alla jag pratar med, när man kommer in på politik är förban-e. Problemet är att få dom att se vilket parti som har samma åsikter som dom. När man sedan säger SD blir de förvånade för det är så ingrott av all propaganda från PK att så fort SD nämns kommer orden, främlingsfientlig eller rasist fram. För man sedan an saklig debatt om vad SD vill och vilka människovärderingar dom har brukar saken vara klar.
  Många säger då, jag kommer att rösta på SD nästa gång.

 3. jesse fransson skriver:

  Jag tror att det är för sent att rädda Sverige, för många invandrare redan, de ynglar av sej nå fruktansvärt också. Att de lär sticka till sina länder frivilligt tror jag knappast på, då landets ekonomi är körd i botten och inga bidrag mer finns kan det bli krig, åtminstone småskaligt, mest troligt kommer då militären att ställa sej på invandrarnas sida, vår regering är ju svenskfientlig och redan nu övar militär och polis på att slå ner svenskt uppror mot invandringen

 4. Jani Kuusinen skriver:

  Jag tror liksom du att kan vara lite försent. Sverige är annorlunda på vissa sätt än andra länder har jag fått för mig. Jag ska förklara mig. ”PK”ismen är så inpräntad i oss, jag vet inte varför vi är så rädda att säga vad vi tycker även om det är obekväma åsikter? För annars är vi ju bra på att tycka eller? Jävligt smart och fegt av etablisemanget att förhäxa SD till rasister.

  Effekten av detta? Det skapas mycket hat hos folket då vi som sympatiserar med er blir kallade nazister, rasister och främlingsfientliga. De flesta håller locket på, går in i flocken, fast de vet att allt är så jävla fel.

  Dem som ser det, som bor i Malmö, de blir AFA, de reagerar mot staten. De tycker att polisen är nazistiska, att de blivit kastade i ghetton och nu ska Sverige brinna för det!

  Medans vi som bor i glesbygden ser problemet ur en annan vinkel än dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s