Malmöskjutningar och sydsvenskans intetsägande ledare

Våldet i Malmö eskalerar i takt med att gängen etablerar sig och breder ut sig. Ja, gängen som i invandrargängen då. För det är precis det saken handlar om – invandrare som bildar grupper oftast beroende på etnicitet och religion. Samma sak ser vi i grannstaden Köpenhamn som har det ännu värre än Malmö (tro det eller ej).

När man läser dagens ledare i Sydsvenskan blir man förundrad. Inte med ett ord tar man upp det samband man så desperat eftersöker. Man pratar om hur ”komplext” problemet är med ”rekryteringen” till de kriminiella gängen. Men fråga dig själv: hur ofta rekryteras Anders Svensson till dessa gäng? Vad tror du? Inte speciellt ofta kan man lugnt säga.

Flykten från Malmö, som Sydsvenskan själv rapporterat om, talar sitt tydliga språk. En artikel har titeln Malmöbor flyttar bort från invandrarna och där kan man läsa att:

Invandringens inverkan på Malmö är ett lika starkt skäl som olika boendefaktorer till att allt fler Malmöbor flyttar till kranskommunerna. Kriminaliteten är det vanligaste skälet till att många lämnar Malmö.

[…]

I förra veckan skrev Sydsvenskan om enkäten där 2250 hushåll (nära 70 procent av samtliga utflyttare) fick svara på frågor om varför de flyttat till grannkommunerna.
De vanligaste svaret blev ”trygg miljö”. Vad som inte framgick av enkätsvaren var att ”trygg miljö” för många av de som svarade är lika med en miljö utan invandrare och brott. I enkäten fanns inte ”invandrare” med bland flyttskälen. Men i de personliga kommentarerna förklarar de utflyttade i detalj vad de menar.

Läs mer om situationen i Malmö här.

Från Affes blogg hittar jag lite statistik som kan vara av intresse. Här är en bild, för mer titta här.

SDS SDS SDS SDS SDS

Se även dessa bloggar:
http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/06/22/flykten-fran-mangkulturen/

3 reaktioner på ”Malmöskjutningar och sydsvenskans intetsägande ledare

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Det är ju heller inga medier som med ett ord har nämnt att den 30-årige man som sitter anhållen för det spekakulära och brutala mordet på en fyrabarnsmamma här i Haninge är arab och bördig från Mellanöstern/Nordafrika.
  .
  Etniska svenskar verkar dock hängas ut rätt obehindrat numera, med både namn och bild dessutom, nu senast Mats Alm och så förstås polischef Göran Lindberg. Inget fel i att hänga ut dem kanske men vad är det för snedvriden politisk korrekthet som ligger till grund för att inte göra samma sak när det är nysvenskar som begår brott?

 2. Missvisande skriver:

  Missvisande!

  Det som är otroligt dumt med dessa grafer är att de lurar folk att tro att det verkligen finns ett samband. När man tolkar grafen skiljer det sig inte speciellt mycket mellan Lidingö, Piteå, Kungälv och Falkenberg, med sexualbrott, medan det skiljer sig väldigt mycket i antal procent med personer med utländsk bakgrund. Det är uppenbarligen så att det beror på andra faktorer. När det står ”med utländsk bakgrund” kan det lika gärna vara en finne. Dessutom kan alkoholkulturen, speciellt om det gäller en turistort, spela in. Den där grafen säger ingenting, låt istället en bra matematiker undersöka vilken fördelning det är och hur vida antalet sexualbrott och andelen nya svenskar är beroende. Visa annan data – tack!

 3. Mats Dagerlind skriver:

  Käre missvisande: Om vi nu ska tala om missvisande statistik så kanske vi bör nämna att statistiken inte gör åtkillnad på sexualbrott melan hemmets väggar mellan personer som känner varandra och sexuelbrott som förövas av okända gärningsmän – överfallsvåldtäkter, gruppvåldtänkter osv.
  .
  Det vanligaste sexuella brottet är det förstnämnda och där är det möjligen lite oklart huruvida personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade.Troligtvis är det dock så eftersom mörkertalet sannolikt är större mot bakgrund av det heders- och skamtänkande och den bristabde jämställdhet mellan könen som finns i dessa grupper som med stor sannolikhet resulterar i avsevärt färre anmälningar jämfört med etniska svenskar.

  När det gäller den sistnämnda sexuelbrottskategorin torde det väl dock vara ställt utom allt tvivel att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade, i synnerhet om man viktar statistiken mot den lokala demografiska sammansättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s