Sunt förnuft snarare än rasism

Nu är det dags igen. Migrationsverket vill ha bort en till synes sund och förnuftig person. DN rapporterar om att tjänstemannen skrivit följande på sin Facebook i samband med invandrarkravallerna i Rinkeby:

Kan ingen ansvarig skicka dessa förstörande element från Rinkeby med rötterna i andra länder hem till sina mor- och farföräldrar för att lära sig lite ödmjukhet?

Hur i hela friden kan detta anses vara rasistiskt? Var är rasismen någonstans? Pratar han om ras någonstans? Om något specifikt ursprung överhuvudtaget? Nej, han påpekar att de invandrade våldsverkarna har ett och annat att lära om hur man uppför sig och beter sig i Sverige. Detta kallar Jonas Lindgren, kommunikationschef på Migrationsverket, för åsikter som inte är ”förenliga med att jobba för Migrationsverket”.

Dessutom får man väl säga att vi har åsiktsfrihet i Sverige, något som många myndigheter helt ”glömt”.

SDS

4 reaktioner på ”Sunt förnuft snarare än rasism

 1. matsdagerlind skriver:

  Ungefär precis som jag sammanfattat saken här:

  http://demofon.se/?p=558

  Men i Sverige ska vi tydligen tolerera att invandrare uttrycker sina åsikter med våld, skadegörelse och upplopp medan vanliga svenskar inte ens får uttrycka sina åsikter med ord. Bakvänt är bara förnamnet. Den utlänning som begår allvarliga brott tas i försvar medan den svensk som utnyttjar sin grundlagsskyddade rätt att säga sin åsikt hotas med att få sparken. Man tar sig för pannan.

 2. Varg i Veum skriver:

  Det är rasistiskt i och med att personerna han talade om har en annan hudfärg. Den politiska korrekta synen är att det finns olika raser snarare än olika människor och dessa ska skyddas genom att hugga ner på allt som kan påminna om detta.

  Om han sagt så om vita människor från USA eller Finland så hade ingen brytt sig. Som jag ser det så är ju disciplinen lite mer striktare där än här i Sverige (även om Finland försöker härma Sverige lite väl mycket nuförtiden så det är bara en tidsfråga innan det ser likadant ut där)

 3. Uffe skriver:

  Problemet är att han öppnade truten öht i ett offentligt rum. Det är inte tjänstemännens uppgift utan våra politikers. Vi behöver inte ger tjänstemännen mer makt i Sverige.

  Fö så tycker jag att: I Sverige är en byråkrati snarare än något annat statsskick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s