Påstådd ”expert”: för lite att göra ledde till våld och kravaller i Rosengård

Det är alltid lika komiskt att läsa svensk media, vars förklaringsmodeller alltid är pinsamt korkade.

Denna gången är det återigen det ökända TT som bestämmer sig för att citera ännu en ”expert” vad gäller kravallerna i Rosengård för ett par år sedan. Här kommer citatet:

–Det fanns inga religiösa tecken i kravallerna på Rosengård, det var bara den utlösande faktorn. Framför allt handlade det om att det inte finns så mycket för de äldre ungdomarna att göra i ett område där antalet ungdomar fördubblats sedan området byggdes, säger Margareta Popoola, docent i internationell migration och etniska relationer vid Malmö högskola.

Alltså, har man inget att göra kan man väl lika gärna bränna bilar, hus och lite annat smått och gott och sedan toppa det med lite hederlig stenkastning. Gärna attackera brandmännen också när de kommer. Allt detta för att man inte har något att göra!

Det låter som det är en naturlag – har ”ungdomar” inget att göra leder det automatiskt till denna typen av våld. Ja, så är det bara.

Förutom att det bara är så i vissa områden, typ Rosengård och liknande platser. Rosengård som för övrigt har fler fritidsgårdar per capita än någon annan stadsdel i Malmö och som formligen får pengar kastade på sig i olika mångkulturprojekt. Ändå har de inget att göra. De hade kunnat ta sig in till stan som alla andra ifall man vill hitta på något speciellt men… nej, bränna bilar istället.

Förresten, alla de fritidsgårdar som ska sysselsätta alla ungdomar verkar inte vara allt för uppskattade alltid. De kanske inte är tillräckligt roliga?

De kastar sten på oss. Så löd larmet från Apelgårdens fritidsledare på måndagskvällen efter att ett tiotal ungdomar kastat sten mot fritidsgården.

Det är inte första gången som fritidsgården utsätt för stenkastning. Under det senaste året har ett gäng ungdomar förstört fönster, kastat sten på cyklister på Sjöblads väg och mot huset som Apelgården ligger i.

 

SvD

8 reaktioner på ”Påstådd ”expert”: för lite att göra ledde till våld och kravaller i Rosengård

 1. YOUPEOPLEARESODUMB skriver:

  Och tänka sig, du har svaret, för du har ju bedrivit omfattande forskning i frågan… Du missade att det stod i artikeln att ”Det fanns inga religiösa tecken i kravallerna på Rosengård, det var bara den utlösande faktorn”. Läs den meningen tills du fattar den, jag åter om, säg tre veckor och kollar… Eller ska vi säga fyra?

 2. alexander skriver:

  ”Det fanns inga religiösa tecken i kravallerna på Rosengård, det var bara den utlösande faktorn” kan slå vad om att varje stenkastare hade på sig sitt religiösa tecken och skrek allahu akhbar lite titt som tätt. på tal om att det inte fanns religiösa tecken.. högmod straffar sig du som spelar smart här ovan

 3. alexander skriver:

  –Antisemitismen i Malmö är inte kopplat till något religiöst. Det är snarare kopplat till etniska konflikter och en politisk spänning som härstammar från Palestinakonflikten samt till främlingsfientliga ungdomar som gett sig på judiska symboler, säger Pernilla Ouis, docent i hälsa och samhälle på Malmö högskola….

  Märkligt att hon inte vet att Hamas och PLO är extrem religiöst.. konstigt vad dessa forskare missar mycket

 4. alexander skriver:

  Om vi nu har vetskapen att enligt eget sago ABB tog till terrorism på grund av den ofantliga censureringen istället för att ta andra vägar, allt enligt honnom själv. Ja, man skulle tro att Hanna och folk skulle säga nåja vi kunde ha kanske diskuterat öppet om samhällsfrågor med han eller vad vet jag. här får vi istället förslag på ännu mer censur under förevändning av att allt som inte stöds av hennes snedvridna vy är hatprat. Men om hon har denna vetskapen om vad ABB sade var det som drev han mot morden, man kan undra om inte Hanna är den som hatar och kör med hatprat då med all vet så borde hon veta att det finns en risk gud förbjude att hennes förslag föder ännu mer galningar. Med all logik så borde Hanna Hallgren och hennes lika här sluta med hatpratet och osakliga personpåhoppen som vi ser välla över kommentator fältena mot alla som visar högre vetskap eller kunnande i frågor än de själva. disskutera öppet och sakligt är det enda lösningen, att censurera och finna det som ett svar på världens problem är att stoppa huvudet i sanden som en envis tjur liten borstkämd flicka som fick allt hon pekade på som liten.

 5. Dannie skriver:

  Du missade att det stod i artikeln att ”Det fanns inga religiösa tecken i kravallerna på Rosengård, det var bara den utlösande faktorn”.
  Mmm, och USA har aldrig varit på månen heller har jag hört…

  http://politisktinkorrekt.info/2010/08/13/ramadan-2009-med-facit-i-hand/#more-51644

  Kommer så väl ihåg när jag var ung och hade tråkigt, att mordbränna medborgares bilar och sen kasta sten på polis, ambulans och brandkår var ju vanligt förekommande, de gjorde ju alla, det är sånt svenskar gjort i alla tider, gammal tradition helt enkelt…

 6. YOUPEOPLEARESODUMB skriver:

  Meningen motsäger ju sig själv, det är forskning på hög nivå, att man måste förklara propaganda möjligheterna för SD:are… Så så mycket högmod var det inte.

 7. Anna Frick skriver:

  Svenska politiker, media och forskare levererar alltid fel analys pga att man saknar förståelse till dessa ungdomars kultur. MENA/islamisk kulturen är byggd kring en mansideal av en aggressiv man som blir respekterad för sin aggressivitet och stridsvilja. I västerländsk kultur har man utvecklat en alternativ mansideal som respekterar de som är svagare och respekterar lagen.

  En annan aspekt av MENA kulturen är bristen på intresse för offentliga platser. Besökare till MENA blir ibland förbluffade över all skräp som ligger på gatorna samtidigt som hemmen är rena även där folk är fattiga.

  Dessa ungdomar utövar sin kultur och klassiska ”svenska” lösningar
  är inte särskilt effektiva i dessa fall. På 70-80 -talet fanns det en vilja att assimilera i övriga samhället och krav från samhället att göra så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s