Erik Almqvist: SD ligger över 4% i snitt, rapporteringen lider av slagsida

Bra skrivet av Erik på Sourze:

”Sverigedemokraterna rasar”

Så har många rubriker lytt i etablerade medier sedan igår. Bakgrunden är en Skop-mätning som över huvud taget inte mäter vilka partier svenskarna skulle rösta på om det vore val idag.
Frågan Skop har ställt är istället vilket parti svenskarna föredrar just nu i rikspolitiken. Och som bekant är SD inte representerat i riksdagen och därmed ännu inte särskilt synligt i rikspolitiken.

Vidare kopplar ett flertal medier, bland annat SVT Rapport, ”raset” till en attitydundersökning som SOM-institutet har gjort bland svenskarna och som påstås visa att svenskarna blivit mer positiva till invandring. Vilket är en intressant slutsats då den enda frågan i rapporten som berör invandring visar att svenskarna blivit mer negativa till invandring sedan förra rapporten.

Jag fick själv kommentera mätningarna i måndagens Rapport, eftersom public service uppenbarligen ansåg att opinionsförändringen hade stort nyhetsvärde. Märkligt nog missade man helt förra månaden när SD:s stöd i Skop förändrades ännu mer och nästan fördubblades.

Läs hela på Sourze.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s