1 år och 10 månader? Pinsamt och ett hån mot offren!

Den libanesiske mördaren i Landskrona, som slog ihjäl Inger, 78-år, döms till 1 år och 10 månaders fängelse.

Jag saknar ord. Det är ett skämt, ett dåligt skämt, att någon som attackerar två pensionärer med knytnävsslag får endast 1 år och 10 månader.

Det är skrämmande lågt. Många andra brott som begås, som inte är i närheten så grova som detta, ger många fler år i fängelset.

Men så fungerar det svenska rättsamhället. Håna offren, skydda förövarna. Påminner mig om mordet på en bonde som utfördes av en zigenarfamilj. De frikändes.

En våldtäkt begicks av en invandrare från Rumänien. Dom: 2 år och 6 månader. Jag tycker gott det kunde varit långt mer. Intressant är att sätta det i relation till mordet i Landskrona.

Observera att ingen tidning vad jag sett publicerar namnet på mördaren. I många andra fall då det inte är invandrare inblandade publiceras det direkt, men här ser man inget. Underligt? Inte speciellt om man vet hur svenska journalister fungerar och tänker. Mördaren heter i alla fall Ahmad Akileh, född 1986.

SDS AB DN

7 reaktioner på ”1 år och 10 månader? Pinsamt och ett hån mot offren!

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Johan av Donner fick 5 år för att ha tullat i Röda Korsets och Cancerfondens kakburk – visserligen flera miljoner kr, men manhar ju redan säkrat det mesta av pengarna genom att ta Donners egendom i beslag så den enda skada som är skedd är den på dessa organisationers goda anseende.

  Nu menar jag inte att Donner ska gå fri men pengar är papper och sådana brott kan gottgöras. Ingen kan däremot gottgöra att en människa bragts om livet. Proportionerna mellan straffet för Johan af Donner och Ahmad Akileh måste därför starkt ifrågasättas.

  Nu kan jag ha viss förståelse för att den som genom en ren olyckshändelse eller oaktsamhet bidrar till att någon dör får ett relativt sett lindrigt straff. Akilehs brott är emellertid inte av den arten. Akileh gick i handgemäng med två ålderspensionärer varav den ena en kvinna. Han hade sannolikt inte för avsikt att döda kvinnan men eftersom detta skedde som ett resultat av Akilehs aggressionshandlingar kan det inte betraktas som olyckshändelse eller oaktsamhet. Akileh bör därför och eftersom han är en ung man som i strid med självskriven respekt för äldre människors svagare fysik gav sig på två äldre pensionärer, dömas till ett avsevärt hårdare straff. Han bör också utvisas ur Sverige om han inte är svensk medborgare och om han har ett förvärvat svenskt medborgarskap bör det anses förverkat och fråntas honom.

 2. Fred I Siktet skriver:

  Jag kan inte tro det… 1 år och 10 månader. Han mördade en människa. Han misshandlade en annan människa.

  Det här är inte sant…

 3. Mats Dagerlind skriver:

  Tilläggas kan också att det finns paralleller till den invandrarfamilj som skyddade de familjemedlemmar som mördade lantbrukaren utanför Eslöv. Vid häktningen av Akileh blev det t ex tumult där domare och åklagare utsattes för spottloskor och tillmälen från Akilehs släktingar. Dessutom har det begåtts övergrepp i rättssak i form av hot mot vittnen, sannolikt också från Akilehs familj eller närmaste etniska krets.

  Akileh fick dessutom ett redan lågt straff sänkt ytterligare av rätten pga att den stackaren lider av ont i magen.

  Så en annan sak: eftersom jag skrivit och sannolikt kommer att skriva ett flertal kommentarer i invandrings- och integrationsrelaterade frågor här och frågor som berör islamism i Sverige, vill jag klargöra att jag dock inte sympatiserar med det stöd för Israel som kommer till uttryck i andra delar av denna blogg. Tvärtom anser jag att statsexperimentet Israel bör upphöra och området som är heligt för alla abrahamitiska religioner bör förvandlas till ett FN-protektorat där judar, muslimer och kristna som tror sig kunna leva sida vid sida tillåts bosätta sig och övriga utvisas. Israels krigsbrott, olagliga ockupation, olagliga kärnvapen, extremsionistiska strömningar osv är regionens största hot, betydligt större än hotet från Iran vars regims otäckheter inskränker sig att drabba den egna befolkningen.

 4. Uffe skriver:

  Herre jesus, är kunskaperna om våra lagar så dåligt som bloggförfattaren och kommentatorerna ger sken av?

  Jag skall beskriva ett mordscenario, hoppas ni förstår skillnaden.

  A har för några veckor sedan bestämt sig för att ta död på B. Tiden mellan beslutetet och händelsen har han använt för att noga och i detalj planera för hur detta skall gå till. Genom spaning så har han fått reda på att B åker och handlar vid lunch på tisdagar. Han förföljer Bs bil från bostaden och till affärens parkeringsplats. Med sig i bilen, som han stulit för att försvåra identifiering, har han en revolver som han köpte för en vecka sedan, han har övat att skjuta några gånger, långt ute i skogen. När B kliver ur sin bil så stegar A fram och skjuter B bakifrån i huvudet på ca 1 meters håll. När B faller ihop skjuter A mot Bs överkropp med revolverns resterande fem skott. Därefter åker A från platsen och till en skogsdunge, Där sätter han eld på bilen och lämnar platsen på en moppe som han på morgonen gömt under en hög med grenar under gårdagen.

  Är det någon som ser någon skillnad mellan händelserna?

 5. Mats Dagerlind skriver:

  Uffe: självklart ser alla skillnaden och ett mord som det du beskriver borde väl ge 15-20 år eller livstid. En aggressionshandling som leder till att någon dör bör kanske ge 5 år och en olyckshändelse pga oaktsamhet som leder till att någon dör bör kanske ge 1-2 år beroende på graden av oaktsamhet.

  Det scenario du skisserar motsäger alltså inte på något sätt det rimliga i ett väsentligt högre straff för Ahmad Akileh

 6. Anonym skriver:

  Mord är överlagt och planerat.
  Detta bör klassas mer som dråp eller vållande till annans död.

  För övrigt är det värt att nämna att invandrare i snitt får hårdare straff än svenskar, för samma brott.

  Läs på, välj inte nyheter och enskilda händelser för att vinkla allt till er fördel. Man måste se hela bilden.
  Vad lätt livet annars skulle vara, om man fick välja ut dom bitar som passar en bäst.

 7. Krister skriver:

  Det är just vad svensk media gör, väljer ut nyheter som passar regeringen och den konsensus i riksdagen från de etablerade partierna att tysta ner de allvarliga sociala skadeverkningarna av massinvandringen som skett på helt andra grunder än humanitära flyktingskäl. Denna tystnad inför invandrares brott mot svenskar kommer sig av att ledande politiker bedrev en aktiv kampanj med hot och smutskastning mot kritikerna av den förda politiken under nittiotalet. Resultatet blev en tystnad som lägrade sig över journalistkåren.

  2002 begicks 56 procent av de grova våldsbrotten av utomeuropeiska invandrare enligt en av få kriminologiska utredningar som gjorts på området av karlstad universitet. Vad gäller dråparen i Landskrona så är straffet 1 år och tio månader ett hån, både mot svensk lagstiftning och mot offrens anhöriga. Maxstraffet för dråp är så vitt jag vet 10 år. Kanske Anonym vill förklara straffrabatten på 8 år för denna gärningsman som med besinningslöst våld misshandlat en pensionär och dödat hans hustru. Tror anonym att det kan ha någonting att göra med att förövaren är palestinier och att våldet från dem vi (av media) har uppmuntrats att i alla lägen sympatisera med inte stämmer med den bild politikerna vill förmedla av invandringspolitikens målsättning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s