Fler moderata muslimer vill inskränka yttrandefriheten

Fler moderata muslimer är lite sugna på att inskränka yttrandefriheten. De vill göra skillnad på det de kallar ”hädelse” och yttrandefrihet. Jo, tack för det snälla muslimer. Tack för att ni berättar för oss dumma otrogna vad skillnaden är.

News flash: vi bryr oss inte om era islamistiska definitioner av ”hädelse”. Hädare är vi allhopa!

På fredagseftermiddagen kommer en tyst demonstration mot Lars Vilks teckningar att äga rum i centrala Norrköping. ”Problemet är att Vilks fortsätter att provocera”, säger initiativtagaren.

[…]

De som kommer att demonstrera är i huvudsak pakistanska medborgare samt muslimska invånare i staden. Han räknar med att över 50 personer kommer att delta.

– Vi vill uppmärksamma att det är skillnad på hädelse och yttrandefrihet. För muslimer är Muhammed helig och det borde respekteras.

Tips: Freedom Eleonor

4 reaktioner på ”Fler moderata muslimer vill inskränka yttrandefriheten

 1. Uffe skriver:

  Vad exakt skulle vara fel med att anordna en demostration om det är något man är missnöjd med?

 2. peerpede skriver:

  Att muslimer och demokrati, yttrandefrihet likt olja och vatten är oförenliga storlekar, är något envar med annat än snömos mellan öronen vet om.
  Det finns inte ett enda Islam-dominerad område eller land i världen var det råder demokrati eller yttrandefrihet.
  Förövrigt är Islam ett större hot mot demokrati och välfärd än energibrist, klimatet och storkapitalets härjande, då Islam redan är här och historiens spår visar hur fort ett samhälle förtvinar i sin utveckling när Islam når en kritisk massa.
  Jag personligen anser Islam för vår tids pest och att negligera detta lär bli det sista vi gör som fria människor.

 3. Mats Dagerlind skriver:

  Det är naturligtvis svårt att göra en gränsdragning mellan hädelse och yttrandefrihet men i sak kan man ändå ha viss förståelse för religiösa som vill slippa få sina gudar och profeter skändade och kränkta för sakens egen skulle, endast för att en stolle och obegåvad konstnär som Vilks vill skapa uppmärksamhet kring sin person och få fart på sin karriär.

  Ecce homo var t ex inte en särskilt trevlig konstutställning och jag har full förståelse för att kristna blev upprörda över att se sin profet Jesus Kristus framställd som blottad och homosexuell. Vad vi än anser om islam och islamism så bör vi ändå tillerkänna alla troende oavsett religion samma rättigheter i detta avseende.

  Att provocera för provokationens egen skull är ett missbruk av yttrandefriheten och en annan sak än att debattera islam och islamism. Jag tror faktiskt det kan skada sverigedemokraternas sak att alltför starkt ta ställning till varje form av provokation mot muslimer, även de mest korkade och kränkande.

  Det finns inskränkningar i yttrandefriheten beträffande hets mot folkgrupp och kränkningar och förtal av enskilda. Någon form av gräns för vad som passar sig när det gäller liknande påhopp på religioners gudar och profeter är inte en helt orimlig tanke.

  Och jag vill poängtera att jag är lika djupt oroad över tilltagande islamisering i SVerige och över massinvandringen från MENA-länder som de flesta sverigedemokrater. Jag anser bara att man bör välja sina strider och att även konst som vill provocera kan omfattas av svenska akademiens devis ”snille och smak”.

 4. peerpede skriver:

  Det finns inga moderate muslimer, det finns bara en islam och när det kommer till kritan väljer alla islam föra sekulär lag.
  Förbjuda islam och Koranen på linje med nazismen och terrororganisationer där har våld, död och demokratins avveckling på agendan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s