Felcitat i AB: ”Muslimerna är vårt största utländska hot” vs ”islam är det största utländska hotet”

Det kan vara värt att notera att Aftonbladet ”citerar” Jimmie (citat-tecken används): ”Muslimerna är vårt största hot”. Men inget sådant citat kan hittas. Istället kan man läsa ”Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget”.

Felcitat med andra ord.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674029.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674445.svd

http://blogg.svd.se/redaktionschefsbloggen?id=16199

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674869.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674875.svd

http://www.dn.se/nyheter/politik/aftonbladet-tar-debatt-med-sd-1.977561

http://www.dn.se/nyheter/politik/dn-publicerar-inte-rasistiska-debattinlagg-1.977657

http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/19/mariam-om-ab

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/reinfeldt-karnan-i-partiets-ide-1.977669

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sd-akesson-debattartikel-aftonbladet-jk-1.977640

http://sydsvenskan.se/sverige/article559150/SD-text-kan-vara-hets-mot-folkgrupp.html

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3674223.svd

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sveriges-unga-muslimer-det-har-blivit-ok-att-kritisera-muslimer-1.977840

9 reaktioner på ”Felcitat i AB: ”Muslimerna är vårt största utländska hot” vs ”islam är det största utländska hotet”

 1. Gollimoj skriver:

  SNÄLLA! Som SD:are.

  DEFINIERA följande:
  * Svensk kultur
  * Terrororganisation
  * Svensk
  * Sharia

  SD far omkring med en enorm massa osanningar – men det roligaste är helt klart era floskler. Man säger att ”svensk kultur” är hotad, och annat skumt. Men några definitioner på vad ni egentligen menar – det kan man aldrig läsa.

 2. Il Padre skriver:

  Frågan om åtal faller på definitionen av folkgrupp. Att bekänna sig till en tro uppfyller inte kraven. Etnicitet, tillhörigheten till viss ethnos, betyder tillhörighet till en grupp av människor med *gemensamt ursprung och egenskaper*. En folkgrupp eller etnisk grupp är biologiskt självreproducerande genom högre eller lägre grad av endogami, det vill säga gifte inom gruppen. Etniska grupper skiljer sig främst genom olika kultur, men de kan även skilja sig genom olika fysiologi och genetisk bakgrund. Exempel på folkgrupper är kurder, judar, samer och svenskar. Pratar eller skriver man om ”muslimer” är detta således icke att anse som någon folkgrupp. Görs istället ordvalet ”islamister” blir resultatet likadant med tillägget att då avses de som vill dela in mänskligheten i otrogna respektive trogna, varav de sistnämnda blir demokratins motpoler och genom implementering av islam i statsapparaten erövrar suveränitet över medborgarna som lyder under sharialagstiftningen. — Nu fattas bara att Gud uttalar sin dom över den oro för förändring av Sverige som en växande majoritet av medborgarna oavsett etniska rötter, hudfärg och religion i Sverige känner för hur framtiden kommer gestalta sig med politiker och makthavare som vägrar vidgå att de tappat kontrollen över utvecklingen rusiga av lycka över att utan krav bli dunkade i ryggen av andra EU-länders politiker och makthavare för att Sverige har ”en generös flyktingpolitik”… Arbetet med kvoteringsregler har utlovats ligga klart för ratificering år 2012, men räcker det? Befogad oro över regerings och riksdags förmåga att styra landet handlar hela saken om.

 3. Roy skriver:

  Hej!

  Jag skulle vilja att du definierar muslim för mig. Jag är född i Sverige, men mina föräldrar har rötter i Kurdistan. Om jag tvungen ska tillhöra någon religion så är det islam.

  Men jag är inte troende. Precis som att de flesta i Sverige är ”kristna” men inte troende. I alla fall, eftersom du refererar till muslimer så ofta i dina inlägg skulle jag vilja ha ett tydliggörande av vad du ser som muslim.

  // Roy

 4. linus skriver:

  Är det okej att skriva att judendomen är det största utländska hotet mot Sverige? Vad jag vet saknar ju även dessa ett ”nytt testamente” och både omskärelse och ”ritualslakt” förekommer ju
  Eller vore detta antisemitiskt?

  Känns det inte lite jobbigt när du måste ställa dig bakom artiklar som vänder sig mot så många judiska seder?

  Jag vill verkligen ha ett seriöst svar på denna frågan.

 5. Ted Ekeroth skriver:

  Varför skulle judendomen vara det största utländska hotet? Alla religioner/kulturer är inte likställda, som det låter från dig. Bara för att islam bedriver missionerande angreppskrig, har begrepp som dhimmis, extraskatter för icke-muslimer (jizya) etc betyder inte det att andra kulturer/religioner gör detsamma. Därmed kan man inte säga som du gör, eftersom situationen är helt annorlunda.

  Man måste förhålla sig till dels teologin och dels det praktiska utövandet. Judendomen är för det första inte missionerande, och har aldrig betett sig som islam har gjort. Aldrig har troende judar försökt påtvinga sin tro på andra, som islam har gjort sedan starten i stort sett.

  Jag är ateist, och menar att ritualslakt inte hör hemma i ett sekulariserat Sverige. Inte heller omskärelse anser jag vara rimligt, när det utförs på en pojke som inte har något att säga till om. Detta baserar sig uteslutande på min syn att religion måste vara ett val för de som väljer det, och det har inte småpojkar.

 6. Kristian Mohamad skriver:

  Hej
  @ Roy,
  Du har fr[gat:
  ( Jag skulle vilja att du definierar muslim för mig. Jag är född i Sverige, men mina föräldrar har rötter i Kurdistan. Om jag tvungen ska tillhöra någon religion så är det islam.

  Men jag är inte troende. Precis som att de flesta i Sverige är ”kristna” men inte troende. ….
  // Roy

  Jag kan svara eftersom det är ochså min part: T.ex:

  1- En muslim som hävdar att han är muslim men inte t.ex. kristien … betyder att han tro på imamernas tolkning till quran. Deras tolkning betyder t.ex. Jihad, slå kvinnor, barn för att be till allah, aputera händer….
  2- Muslims Revere Muhammad. Även om han måttlig eller inte gäller några av de imamernas läror , är han beredd att använda våld för Muhammads skull

  Du hävdar att du inte är troende trots att du är muslim. och jag vill fråga dig:

  – Om du inte tror på era imamers ideologi, då varför Varför frågar du icke-muslimer om det!
  – Eftersom dina föräldrar är muslimer, och du har säkert muslimska vänner Plus att du Plus att du följer irakiska satellitkanaler och andra , betyder att du vet vad betyder islam och att vara muslim. So, det är du som kan definierar muslim för icke muslimer .

  – Från min erfarenhet, tror jag att du inte erkänner muslimer och araber, men inte islam , På grund av araber och muslimers tortyr och förföljelse till kurder. So, du är inte troende bara för att du är arg på muslimerna . Med tiden din ilska kommer att försvinna och återgå till imamers läran Liksom många andra

  – Det är Känt att en muslim, tillbringar många år med tron att han inte tror på islam. Men vid en ålder av 45 – 50 vakna han igen
  – kurdiska och arabiska Vanor är islamiska islamiska . So, hur kan du säga att du inte tror på imamernas ideologi !? Om det inte so, då kan du svara på följande frågor:

  1- Vad gör du att din syster gift sig med en icke-muslim?
  2- Vad gör du om du upptäcka att din syster har en pojkvän?
  3- Acceptera du att din syster eller din fru att komma ut med simning baddräkt framför män ?
  4- Accepter du att se din syster, dotter eller fru att dricka alkohol ?

  5- Till exempel, om någon misshandlade din dotter eller din fru vad gör du då ?
  6- Till exempel, om någon hade våldtagit din dotter vad gör du då ?

  MVH
  Jurist kristian mohamad ( sverigedemokraterna )

  christianmohamad@yahoo.com

 7. Jay skriver:

  Gollimoj, den oktober 19th, 2009 vid 7:11 e m sa:

  SNÄLLA! Som SD:are.

  DEFINIERA följande: (ger några exempel)
  * Svensk kultur – Litteratur (August Strindberg mfl), Konst (Anders Zorn mfl), Musik (ett helt gäng), Film (August Strindberg mfl), Midsommar, Folkdräkt, Köttbullar, Falukorv, Knäckebröd, Surströmming o mycket mycket mer.
  * Terrororganisation – En mycket stor andel av dagens terrorism utförs av islamiska grupper, enligt en studie över 45 %. Världens största och mest uppmärksammade terrornätverk anses vara det islamistiska al-Qaida.
  * Svensk – En som känner samhörighet med Sverige o svenskar, är medborgare, talar språket (samma gäller nog för alla nationer i världen)
  * Sharia – Är ett lagsystem som som stöder sig på texter ur Koranen och Muhammeds Sunna. Helt emot demokratiska värderingar (ex kvinnofrågor, homosexualitet o liknande).

  ”SD far omkring med en enorm massa osanningar – men det roligaste är helt klart era floskler. Man säger att ”svensk kultur” är hotad, och annat skumt. Men några definitioner på vad ni egentligen menar – det kan man aldrig läsa.”

  Hoppas att du fick lite mer inblick i vad svensk kultur är. Den svenska kulturen håller på att tvingas undan av andra kulturer o vi svenskar riskerar att bli rotlösa i framtiden om detta får fortgå. Det är kanske inte så allvarligt för dig, men för mig o många andra betyder mitt land o dess kultur väldigt mycket.

  Mvh

  Jay

 8. Ted Ekeroth skriver:

  Om man ber någon definiera svensk kultur på ett par rader, så som det efterfrågas här, har man inte förstått alls vad kultur och tillhörighet är.

  Man kan förstås ta upp olika exempel, man kan förstås försöka förmedla en känsla, man kan beskriva hur sociala koder fungerar, hur synen på samhälle och styrande skick ser ut om man är svensk ”i sinnet”. Det finns väldigt mycket olika saker som är del av det svenska, men att detalj-definiera det på ett par rader text går inte – inte för någon kultur.

  För samma frågan kan ställas om t.ex. fransk kultur, eller varför inte arabisk/muslimsk kultur. Svårt att definiera i ett par rader, men det finns såklart vissa exempel som är tydliga. Men det är ganska löjligt att efteråga en ”definition” på en blogg, det tyder mer på att du inte förstår hur mkt kultur innefattar.

  Ett bra sätt att på det är följande:
  – Kan du förklara för mig hur färgen blå ser ut?

  Det är inte speciellt lätt (omöjligt?), men alla vet vad som är blått, och alla vet vad som definitivt inte är blått. Det är lite samma sak med kultur….

 9. Kristian Mohamad skriver:

  @ Jay
  ( Terrororganisation – En mycket stor andel av dagens terrorism utförs av islamiska grupper, enligt en studie över 45 %. Världens största och mest uppmärksammade terrornätverk anses vara det islamistiska al-Qaida.)

  Jag vill hävda:
  _ Detta är ett allvarligt fel för att Alqaida’s ideologi är identiska i alla Islamiska länder . Islamiska centers och moskees i vårt Sverige …osv…

  – Al-Qaida och Hamas och Hizbollah är alla söner och döttrar av muslimer

  Därför är den islamiska terrorismen farligare än andra terrorism för att den islamisk är formell, kontinuerlig och populär.

  Därför också är de som påstår sig vara experter på islam och hävdar att det finns moderata muslimer, är inte experter och ahr sårat deras lander , eftersom de ger ut fel analys.

  Och tror på mig, att SD är Veta sanningen mer än dessa experter.

  Kristian Mohamad
  Stolt över att jag är SD
  20 års erfarenhet i anti islamic terrorism
  christianmohamad@yahoo.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s