SVT Debatt: de vill inte leva västligt

Ordföranden för Sveriges Unga Muslimer säger följande, 11 min och 25 sekunder in:

Det finns vissa saker vi inte pratar om i Sverige, och det är att alla tycker det är perfekt att bo i t.ex. Frankrike, England, Sverige, Västvärlden men det är inte så. Det finns faktiskt ungdomar idag som flyttar, inte bara till Pakistan men till Egypten, till Marocko, till Saudiarabien. De tar med sig pengar, 10 000 dollar, 5000 dollar för att starta någonting…

Alltså, muslimer vill leva muslimskt så de beger sig till länder som är muslimska.

Då kommer den oundvikliga frågan. Varför ”flydde” de hit till Sverige och Väst i första taget? Om de nu tycker om Saudiarabien så mycket, vad gör de här?

Vidare är detta något som liberalerna måste höra. Ordföranden påpekar alltså att muslimer, många unga muslimer, vill leva som en muslim och känner sig manade att åka till ett land där det är lättare att göra det. Då är det inte långsökt att dra slutsatsen att de som stannar i t.ex. Sverige även kommer påverka samhället i en islamistisk riktning.

Liberaler gör alltid misstaget att tro att om ”de” bara kommer hit och ser hur vi lever, så vill de leva som oss. De kommer ha sin religion privat, de kommer respektera våra lagar och vår tolerans mot t.ex. kvinnor etc.

Liberaler tror att alla vill leva som oss, men så är inte verkligheten, och det säger ordföranden rakt ut.

Svd SDS SDS SDS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s