TT/DN felciterar Thoralf

Det är lite underligt när man tittar på framsidan på DN. Där ser man blänkaren enligt följande:

Som ni ser står det ”… handlar det uteslutande…”.

När man sedan klickar på länken och läser hela artikeln ser det ut såhär:

 

I själva brödtexten citeras Thoralf korrekt, då han påpekar att det ”nästan” uteslutande är förövare med invandrarbakgrund. Citatet på framsidan är felaktigt. Frågan är hur man ”lyckas” göra en sådan tabbe?

DN

7 reaktioner på ”TT/DN felciterar Thoralf

 1. MG skriver:

  Oooo, det kräver mångårig och idog träning. Det är ingenting för oss amatörer.

 2. Mats Dagerlind skriver:

  De är ju tvungna att göra på det sättet för att det ska bli någon nyhet. Nu har jag inte sett inslaget i SVT Rapport så jag vet inte om de är lika vårdslösa som DN, men det vore väl inte förvånande om så är fallet.

  Altt Thoralf Alfsson har gjort är att peka på en mycket tydligt talande statistik och framlägga teorin att det bakom dessa siffror döljer sig en kvinnosyn bland de överrepresenterade invandrargrupperna som medför att tröskeln för att begå dylika brott är mycket lägre.

  I synnerhet svenska flickor anses ju bland många i dessa invandrargrupper som så lösaktiga och jämförbara med horor att en våldtäkt inte gör varken till eller ifrån. Fritt fram att våldta alltså.

  Men det är givet att det är lättare för media att skjuta på budbäraren och ropa rasism än att öppna ögonen och se den obekväma sanningen i vitögat.

  Bra av Björn Söder att inte sväva på målet eller vara undfallande mot media här. Thoralf Alfsson kunde möjligen formulerat sig en aning tydligare, anat att media skulle hugga på detta, men i sak har han inte begått något fel, något som Björn Söder är mycket tydlig med.

  Man hade kanske hoppats att medias fulaste smutskastningskampanj skulle ha upphört nu efter valet, det finns tecken som tyder på det, DN lät t o m Jimmie Åkesson chatta med läsarna. Men det här övertrampet och påhoppet på Thoralf Alfsson känns som ett kliv tillbaka till Jan Helin-perioden innan valet.

 3. Robban i Göteborg. skriver:

  Slaskjournalisterna klantar sig ständigt inför läsarna, och nu har de vanliga läsarna börjat fått upp ögonen för denna politiska propaganda.

  Det här spektaklet var bland det lägsta hittills, men de gjorde bort sig grundligt den här gången.

  Slaskmedia trappar upp kriget mot SD, inför regionvalet i Västra Götaland helt klart!!

  LYCKA TILL!

 4. Robban i Göteborg. skriver:

  Ted du får byta ut spydigheterna i mitt inlägg om du vill, även om de förtjänar att kallas namnen!

 5. Jens skriver:

  Det är ju för övrigt ett bra sätt att faktiskt komma igenom svenska mediacensuren som kategoriskt undvikit all korrekt statistik som skulle kunna hävda motsatsen till deras tillrättalagda världsbild. Denna världsbild där de gör allt för att hävda att samtliga invandrare och flyktingar som kommer hit är högutbildade akademiker och hjärtkirurger som tvingas köra buss och tunnelbana eller städa.
  Så på sitt sätt är ju detta en ögonöppnare för allmänheten i det långa loppet, att det faktiskt inte är så rosenrosa med massinvandring som Helin och hans Aftonslaskan, mellan bantningsråd och skvaller, försöker hävda.

 6. Magnus skriver:

  Tja. Min matematiska förmåga säger att det i invandrartäta städer med säg 1/3 av befolkningen med invandrarbakgrund till över 3/4 procent begås gruppvåldtäkter av invandrare. Just den överrepresentationen ”per individ” kan vara 6-7. Så kollar i tingsrätten på dessa brott torde 3/4 eller 4/5 begåtts av invandrare. Om det är ”nästan uteslutande” eller t ex ”de allra flesta” meninglöst hårklyveri. Är det 50/50 svenskar invandrare är det definitivt ”nästan uteslutande” som gäller.

  Detta via en ekonomisk invandring (gambling med garanterad vinst för invandrare) till ingen egentlig nytta för någon! *suck*

 7. Magnus skriver:

  Jo förresten, till nytta för för missionerande islam och kortsiktig ”nytta”/glädjerus för vinsttagande invandrare.

  *suck*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s