Besök på Vipeholmsskolan lyckat – flera intresserade för SDU

Idag Var vi en delegation på fyra personer som besökte gymnasieskolan Vipeholm i Lund. Vi var på plats på skolan vid 09.30 och efter några minuters initial stillhet vid bordet kom det fram flera elever på skolan som var nyfikna på SD:s och SDU:s politik.

Det hela gick lugnt till, till skillnad från Spyken vi var på igår. En del i detta berodde säkert på det faktum att polisen valde att närvara denna gången vilket nog hade en lugnande effekt på eventuella bråkstakar. Men på det stora hela tror jag att Vipeholms-eleverna hade en bra mycket sundare inställning till demokrati än vad vi möttes av på Spyken. Dock verkar det som om de flesta bråkstakar på Spyken kom utifrån, så vi kanske mötte få Spykister.

Flera elever fick en helt annat bild av SD än den de matats med i media, vilket märktes på deras till en början ofta fientliga inställning men som efter ett par minuters meningsutbyte intog de en betydligt mer vettig inställning och i många fall höll de med det vi sa.

Vid ett tillfälle lät dock ett par invandrare, från Iran och det de kallade ”Palestina”, oss veta att de inte hade några problem med massmord eller folkmord, speciellt inte om det var judar man dödade. De hurrade när någon sa att om 2 år kommer Iran att utplåna Israel. Symptomatiskt får man väl säga.

Polisen i Lund tog mötet på allvar denna gång, vilket de ska ha en eloge för!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s