Sahlin innehållslösa dravel i DN – ”more of the same”

Mona Sahlin påstår sig ha ”omprövat” sin politik. Det skriver hon i en debattartikel i DN. Det roliga är att hon och sossarna inte tillför något nytt i sin text – även om hon påstår att de ”omprövat” – och konkretiserar inte alls hur de skulle kunna göra saken bättre. Hon bara konstaterar att de kommer göra det bättre.

Vi socialdemokrater presenterar i dag nya vägledande mål om fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende. Utvecklingen har ibland gått åt fel håll även när vi socialdemokrater haft regeringsmakten. Därför har vi omprövat vår politik. […] Därför har vi vässat våra förslag för att stärka individens frihet genom fler jobb, högre kvalitet i välfärden och minskade klyftor.

Sedan är det flera stycken om hur dåligt Alliansen har skött sin tid vid makten, om hur allt blivit sämre enligt Mona Sahlin. Sedan fortsätter hon med att berätta allt de ska göra för att i deras ögon få Sverige på en bättre väg:

Fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende.

I stycke efter stycke tar hon upp ”fler jobb”, ”mer utbildning” , ”minskad barnfattigdom” och ”minskat socialbidragsberoende” men det är imponerande lite substans i det hon skriver. Faktiskt ingen substans alls och dessutom helt paradoxala ställningstaganden.

När hon pratar om ”fler jobb”, ja, jag måste klippa in hela stycket för att belysa hur meningslöst tomt prat de lyckats åstadkomma:

Fler jobb. Fler jobb är den viktigaste frågan för att öka jämlikheten. Vi sätter jobben först. Vårt mål är full sysselsättning. För att nå det målet måste sysselsättningsgraden öka. Varje arbetad timme behövs. Vårt delmål är att höja sysselsättningen till 80 procent i reguljär sysselsättning i åldersgruppen 20–64 år. Det innebär att särskilda insatser måste göras för unga och nyanlända som har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Det innebär också att kvinnors sysselsättning måste öka.

Jaha. Är det någon som tycker att ovanstående stycke faktiskt säger någonting alls? Förutom att man ska göra insatser för ”nyanlända”. Det betyder såklart att man ska spendera mer pengar på invandrare som inte vill jobba. Bra socialdemokraterna, vilken ”omvärdering”.

Vad gäller ”mer utbildning” har socialdemokraterna satt upp som mål att 50% av ska ha påbörjat högre utbildning innan de är 25 år. Hmm, känner jag inte igen detta från tidigare socialdemokratiska ledare? Jodå, redan under Göran Persson hade man detta mål, med flummet som följd. Det dräller med folk som läser allehanda meningslösa utbildningar som definitivt inte ger något jobb. Mona Sahlins ”omvärdering” är mer av samma vara med andra ord.

Under ”minskad barnfattigdom” är receptet mot ”klyftorna” följande: ”höjda flerbarnstillägg, höjt tilläggsbidrag för studenter med barn och höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar”. Sedan, i meningen efter, skriver hon att ”Vårt mål är att minska antalet barn i familjer som går på socialbidrag med 50 000 till år 2015”. Dr Jekyll and Mr Hyde, någon? Hon vill minska socialbidragen för att istället öka något annat bidrag. Ett bidrag ersätter ett annat bidrag. Jag antar att de väljer att döpa om bidragen eftersom socialbidragen fått en så dålig klang. Återigen en bra uppvisning i hur socialdemokraterna ”omvärderat” sin politik.

Så till sista punkten, ”Minskat socialbidragsberoende”. I detta stycket säger hon inget konkret överhuvudtaget. Det är lite underliga meningar här och var, men på slutet drar de till med att ”minska andelen som går på socialbidrag med en fjärdedel till år 2015, därefter ska den halveras”. Inte ett ord om hur. Bara att så ska det bli. Men glöm då inte bort att de istället ska öka bidragen på annat håll.

Socialdemokraternas enda omvärdering borde vara att omvärdera om de har något existensberättigande efter sina många år av misshandel av Sverige. De är i många och mycket ansvariga för den rådande situationen på Malmös gator och torg, på oroligheterna i Landskrona och andra platser. De borde i första han, på riktigt, omvärdera sin inställning till det svenska folket. Men det lär aldrig hända.

3 reaktioner på ”Sahlin innehållslösa dravel i DN – ”more of the same”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s