Gudmundson: ”Islamisk konferensgäst utpekad som rekryterare åt Hamas”

Gudmundson rapporterar om hur Islamiska förbundet i Göteborg bjuder in Hamasrekryterar till sin konferens. So much för moderata muslimer…

På lördag håller Islamiska förbundet i Göteborg konferens. En av de internationella gästerna, jordaniern Ahmad Nofal, har tidigare utpekats av terrorismexperter som rekryterare åt terroriströrelsen Hamas och som radikal medlem av Muslimska brödraskapet – en dogmatisk politisk rörelse som strävar efter att upprätta en världsomspännande gudsstat under Sharialag.

Konferensen hålls den 17 april i Medborgarhuset i Gamlestaden i Göteborg. Syftet med arrangemanget är enligt arrangörerna bland annat att ”öka kunskapen om Islam”, att ”ge möjlighet att få träffa Islams kunniga och religionens forskare”, samt att ”förstärka bandet mellan Sveriges muslimer och det muslimska samfundet (Umma)”. På konferensen uppträder såväl svenska som utländska föredragshållare.

Ahmad Nofal är en jordansk islamisk teolog född 1946, verksam bland annat vid University of Jordan i Amman. Men han pekas också ut som en radikal predikant vars inflytande regimen har försökt begränsa, och som har deltagit i träningsläger för jihad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s