Jomshof: SVT förvanskar

Richard Jomshof gör också ett inlägg gällande SVT:s ”granskning” av tomma stolar hos partierna. Även han anmärker på oegentligheter (tidigare har Mattias Karlsson och Thoralf Alfsson påpekat lögner och vridningar):

Mysteriet på SVT:

SVT hävdar att så många som sju personer har hoppat av sina kommunfullmäktigeuppdrag här i Blekinge under mandatperioden. Av dessa sju kommer hela fem från Karlshamn. Det lustiga är dock att vi endast hade fyra personer på valsedeln i Karlshamn valet 2006. Och mig veterligen sitter två av dessa fortfarande kvar. Två personer har således lämnat sina uppdrag; en av dem valde att lämna sitt uppdrag kort efter valet (han satt inte ens i fullmäktige) och den andra flyttade till min hemkommun Karlskrona nyligen och kommer förhoppningsvis att kandidera för oss i årets val. Men vilka är då resterande tre personer som enligt SVT ”hoppat av sina uppdrag i kommunfullmäktige sedan valet” i Karlshamn?

Jag valde att ringa upp partiets gruppledare i Karlshamn, Stig Werner, för att försöka reda ut frågan med honom. Vi kom fram till att det endast finns en förklaring på mysteriet; nämligen att SVT helt enkelt valt att i sin statistik även ta med personer som antigen skrivit upp sig själva, eller skrivits upp av någon annan, på någon av partiets valsedlar.

För att förtydliga: Det rör sig alltså om personer som inte har nominerats av partiet, utan om personer som skrivits upp på någon av partiets valsedlar helt utan partiets vetskap, om som sedan dessutom tackat nej till platsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s