Massivt bedrägeri i Norge; somaliska kvinnor låtsas skilja sig och får då mer bidrag

Polisen i Norge har genomfört en aktion mot somalier som svindlat staten genom bedrägeri. Somaliska kvinnor har officiellt skilt sig från sin man och därmed inkasserat ytterligare pengar från staten i form av stöd till ensamstående mammor. Nrk.no:

De Castbergske barnelover vedtatt av Stortinget i 1915. De skulle garantere minsteinntekt for enslige forsørgere. I snitt får aleneforsørgere 15 000 kroner per barn per måned. Systemet er basert på tillit.

Nu har det uppdagats över 100 fall där kvinnan som påstått att hon skilt sig från sin man har fått ytterligare barn med mannen. Varje familj ska ha svindlat staten på över 800 000 kr.

– Vi har statistikk på antall personer som har barn med samme barnefar før og etter samlivsbrudd, og da har vi rundt 100 personer i det somaliske miljøet, sier Magne Fladby, direktør i Nav Kontroll.

 

 

 

3 reaktioner på ”Massivt bedrägeri i Norge; somaliska kvinnor låtsas skilja sig och får då mer bidrag

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Ja, det är så man visar sin tacksamhet och lönar det land och det folk som visat dem gästfrihet, som öppnat sina gränser och sin offentliga plånbok för att ge skydd och hjälpa.

  Det här och många andra liknande bedrägerier visar med all önskvärd tydlighet att dessa människor som kommer till vårt Norden inte är vad de utger sig för att vara. En flykting undan krig och förföljelse som ges en sådan fristad i Norden beter sig helt enkelt inte på detta sätt. Det gör däremot en förslagen lycksökare och kriminell.

  När ska politikerna vakna. För närvarande går utvecklingen t o m åt fel håll. Den borgerliga regeringens lilla uppstramning som i varje fall innebar det självklara att anhöriga till flyktingar måste kunna styrka vilka de är, tycks nu efter uppgörelse med miljöpartiet vara på väg att försvinna. Den tidigare arbetskraftsinvandringsreformen mellan samma parter har redan spårat ut å det grövsta till geschäft, bluff och människohandel.

  Moderaterna har ofta varit hårdare i retoriken än sossarna i debatten om att ta tag i situationen. I realiteten ser vi dock att den här regeringen många gånger tagit över sossarnas urspårade migrations- och integrationspolitk och kört den ännu hårdare ned i diket.

  Moderaterna skulle aldrig ha gjort upp med vänsterpartiet i de här frågorna men faktum är att miljöpartiet har en minst lika naiv på gränsen till landsförrädisk syn på migration som kommunisterna. Dessutom har den här regeringen bakom sig alla dessa ungliberaler som också vill riva ned nationalstaten och öppna gränserna på vid gavel.

  Det är en arrogant agenda man nu uppvisar i riksdagen för att ge sken av att man inte behöver bry sig om det nya riksdagspartiet, att man i stället kan gå åt motsatt håll. Det är bklämmande på ett sätt men det positiva man kan se i detta är att det skyndar på processen att göra Sverigedemokraterna till ett tvåsiffrigt parti och Sveriges tredje största, så stort att de etablerade partierna troligen redan efter nästa val kommer att sätta den nuvarande arrogansen i vrångstrupen.

 2. Gunnar Johansson skriver:

  Det är skrämmande siffror. För det första låter det orimligt mycket med 15.000 (norska!) kronor per barn för ensamförsörjande föräldrar. För det andra kan man undra hur Sverige har det beställt med bedrägeri av det här slaget.

  Jag hoppas och tror att Sverigedemokraterna försöker få till en granskning på den punkten för de svenska förhållandena.

 3. Elefantmannen skriver:

  Här har vi en utmärkt sak att granska av journalister. Tyvärr så händer väl inget som vanligt. SD måste lägga något förslag om detta. Har läst på PI om hur somaliska familjer uppmanas att flytta isär för att få mer bidrag, sen är gubben med tanten i alla fall. Ut med dem i skogen och röj och gallra, annars 0 i bidrag. Arbetslinjen, då blir de inte lika sugna på att komma hit när de får jobba hårt i skogen, endast de som verkligen är skyddsbehövande lär komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s