Norge stramar upp asylindustrin en aning

Som många inom bloggvärlden länge påpekat är de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” för det första inga barn – i de alla flesta fall är de över 18 år. Detta har vi SD:are varit medvetna om länge och bevisen är många, speciellt när man ser bilder på ”barnen” som råkar ha skägg. Att de ser ut att vara långt över 18 år har inte svenska journalister reflekterat över, i alla fall inte offentligt. Nyligen kom det dock ett ovanligt inlägg på SR där de faktiskt konstaterade att de allra flesta är över 18 år.

Sydsvenskan skriver nu om att Norge, som har sett en ökning med 75% vad gäller ”ensamkommande flyktingbarn”, har skärpt sina regler:

– Regeringen tror det beror på att man har infört tidsbegränsade uppehållstillstånd för dem som är minst sexton år. När de fyller arton skickas de ut ur landet, säger Hanne Mathisen på FN:s flyktingorganUNHCR.

Vidare har ett förslag diskuterats som går ut på att kontrollera deras ålder genom att undersöka deras könsorgan:

Därutöver diskuterar de att införa nya läkarundersökningar i de fall det är oklart om flyktingbarnen är under arton år. Redan i dag röntgas tänder och handleder, men ett förslag är att även göra en pubertetsbedömning utifrån barnens könsorgan.

I Sverige, därmot, gör man inga undersökningar alls vad beträffar ålder trots att många även på Migrationsverket vet om fusket. De gör istället ”djupintervjuer” men ”väljer konsekvent att hellre fria än fälla”. Jo tack. Asylturism kallas det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s