Vilken kupp?

Paula annonserade igår sin kandidatur till ordförandeposten i SDU och enligt hennes blogginlägg var det en tanke hon haft en tid då flertalet personer frågat henne ifall hon skulle vara intresserad av att ställa upp.

Innan hon ens valt officiellt valt att kandidera skrek folk om en s.k. “kupp”. Efter att hon offentliggjort kandidaturen skriker fortfarande folk om en “kupp” likaväl. Här har vi ett praktexempel på dumheter. Vi har nu en kandidat som går ut sex månader innan valet äger rum, och folk kallar det för “kupp”? Det är sorgligt att folk har så pass liten egen tankeverksamhet att de inte inser att det inte kan vara en kupp om man går ut så långt i förväg som Paula gjort. En kupp är en mobilisering som slutar i ett oanmält och oannonserat övertagande av maktpositioner, utan att någon öppen diskussion förts, utan att medlemmar har givits chans att tycka till och utan att motståndare fått möjlighet att föra fram sin sak.

En sak är väldigt tydlig här: folk låter en tråd på Flashback, som helt domineras av de värsta nazister, Förintelseförnekare och antisemiter som Flashback har att erbjuda definiera vad det är som sker och varför. Man har struntat i att fundera själv och mestadels anammat vad antisemiterna bestämt sig för på tråden som översvämmas av rop på massmord, rasbiologi, judehat, vidriga personliga påhopp och konspirationsteorier.

Dessa forumskribenter har bestämt sig för att det är en “kupp” trots att det är, som ovan nämnt, sex månader till valet. Ordet “kupp” snappas där efter upp av olika debattörer (för att inte prata om vänster-media, men där blev man inte direkt förvånad) och sedan är det på det sättet det benämns i den efterföljande debatten. Flashback fick sätta dagordningen.

Inte nog med det. Nazisterna har bestämt sig för att anledningen, den enda anledningen, till Paulas kandidatur har med mig att göra och jag ska tydligen vara engagerad enbart för att Kasselstrand och Hahne skrev en historielös, dum, naiv och hycklande debattartikel i Aftonbladet. Det finns många bra anledningar till varför jag vill ha Paula och inte Kasselstrand men det är knappast beroende på artikeln.

Man gör gällande att SDU och SD inte ska hålla på att bry sig om en konflikt i Israel, men samtidigt struntar man högaktningsfullt i det faktum att det var SDU och Kasselstrand som faktiskt tog ställning, som faktiskt valde att lyfta denna “icke-fråga” (som det brukar kallas) och valde Aftonbladet som arena för diskussionen. Det valet var ingen annans än Kasselstrand och Hahne. Förslagsvis kan nazisterna på Flashback resonera över detta, och lära sig konceptet av “orsak och verkan”.

Paula har utmanat, öppet och offentligt och efter en tids egna funderingar, nuvarande ordförande, en kandidatur som jag stödjer av många olika anledningar och är säkert något jag får anledning att återkomma till.

Men tills dess kan jag bara konstatera att pratet om “kupp” kan avfärdas som det strunt det är.

2 reaktioner på ”Vilken kupp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s