Dansk media skriver ut signalament på barnvåldtäktsman, censureras i svensk media

TT (Tidningarnas Telegrambyrå som är ökänt för vinklade artiklar och texter) tillsammans med övriga media i Sverige gör som de brukar göra; utelämnar detaljer som är relevanta och viktiga för att förstå sammanhanget. I detta fallet handlar det om en fullbordad våldtäkt på en 10-årig flicka. Så här skriver DN/TT:

Flickorna befann sig på en lekplats när mannen dök upp. Han hotade dem med kniv om de inte följde med till en skogsdunge där han förgrep sig på flickan. […]

Gärningsmannen uppges vara i 16- till 18-årsåldern.

Dansk media är desto mindre censurivriga, och skriver så här:

Gerningsmanden er omkring 16 til 18 år og af afrikansk udseende med kort og krøllet sort hår.

Allt som vanligt i Sovjetstaten Sverige…

 

4 reaktioner på ”Dansk media skriver ut signalament på barnvåldtäktsman, censureras i svensk media

 1. Dan skriver:

  Menar du att media brukar media nämna om det rör sig om en ”blond och blåögd” gärningsman? Jag har då aldrig läst den beskrivningen om alla pedofiler som reser till Vietnam eller Thailand osv. Har du läst en sådan beskrivning i media om olika brott? En brottsling är en brottsling och har inget med hudfärg och ras att göra så varför göra en rasfråga av det?

  Om det handlar om att allmänheten ska hjälpa med att hitta gärningsmannen då måste man beskriva gärningsmannen alltid och inte då och då.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Ingen ”rasfråga”, men kulturell fråga (se t.ex. kommentarer om BRÅ:s rapport från 2005 här, Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet).

  Det är såklart extremt relevant att lyfta fram att den massinvandring vi tillåter in till vårt land har konsekvenser. Jag tycker att signalament alltid ska skrivas ut, men jag tycker det är än mer relevant när det är kopplat till den farliga massinvandringen och mångkulturen, ett problem vi kan göra något åt.

 3. T Cibran skriver:

  Where were the police when this happened? They are the ones to blame. Why didn’t they do patrols of the area?

  In my recent experience in Sweden my neighbor called the police on me for closing their door which was blocking the hallway, 6 police officers showed up and harassed me for 30 minutes. Surely if they did not waste time harassing people maybe they could be on patrol and preventing real crime from happening.

  So, in Sweden, if you close a door you are a “criminal” but if you rape a girl you can get away with it. An interesting message.

 4. Josef K. skriver:

  Varför tycker du signalement alltid ska skrivas ut? Jag förstår att fördomsfulla personer automatiskt kopplar ”afrikanskt utseende” (vad nu det må vara) till ”farlig massinvandring” (ännu ett godtyckligt begrepp), men observera att så nödvändigtvis inte måste vara fallet, varav problematiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s