Medias ordval

 

SvD

SvD

SvD har ett inslag i webb-tv och texten som står vid sidan om låter meddela att terrororganisationen Hamas bryter sin ”informella vapenvila” med Israel och låter läsaren förstå att det är efter att Israel dödat tre araber då israeliska styrkor sökte efter mördarna som precis anfallit Israel.

Precis som vanligt struntar man blankt i att den påstådda ”vapenvila” definitivt var över dagen innan då runt 6 människor dödades i flera olika terrorattacker mot Israel. Terroristerna kom från Hamas-kontrollerade Gaza och Egypten. Efter massmorden har Hamas skjutit mängder med Grad-raketer mot Israel, där flera personer skadats.

Trots detta väljer den allmänt propagandistiska journalistkåren att vinkla vad som skett och få det att låta som om det är Israels som oprovocerat attackerar.

Vidare, i Sydsvenskan idag kan man läsa följande:

I dag säger palestinska säkerhetskällor till nyhetsbyrån AFP att israeliska styrkor har gripit runt 120 Hamasmedlemmar på Västbanken, bara timmar efter det att organisationens militanta gren fyrat av raketer mot israeliska mål från Gazaremsan.

Observera att de avfyrar inte raketer mot israeliska städer, utan måt israeliska mål.

Utvecklingen i Egypten går precis den väg jag misstänkte redan i januari; allt mer fientligt mot Väst, allt mer islamistiskt och därmed mer våld och hot mot icke-muslimerna i landet. Muslimska Brödrarskapet kommer flytta fram sina positioner och troligen kommer vi få se Egypten bli ett nytt Iran.

En reaktion på ”Medias ordval

  1. Lena skriver:

    Du tänker inte svara på om du tror att muslimerna kommer ta över Europa i detta århundrade? Tror du som Spencer även att massmorden på muslimer i Bosnien var en bluff?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s