”Blame game” gone wrong

Breiviks vidriga massmord i Norge har självfallet varit livligt debatterat i hela världen. Vissa intressanta debatter, andra mindre intressanta och de allra flesta i princip urbota korkade. Först ett par intressanta texter:

Robert Spencer skriver om hur Breivik lyckats besudla hela den fredliga anti-jihadrörelsen:

Charles Manson thought he heard instructions to kill in the Beatles song ”Helter Skelter,” and committed mass murder. There were no instructions to kill in the song. In the video above, Bono says, ”This song Charles Manson stole from the Beatles. We’re stealing it back.”

The Breivik murders are being used to discredit all resistance to the global jihad and Islamic supremacism. But we’re stealing it back.

Som andra debattörer också nämt kan man fråga sig ifall inte vänstern ska hållas ansvariga för massmördarens handlingar. Han var ju emot ”kapitalism” också, vilket ju rimmar bra med Ohlys åsikter – men ingen skulle säga att Ohly är ansvarig.

Johan Lundberg skriver om hur de så kallade ”experterna” i Sverige inte vet vad de pratar om:

Den ideologiska kärnan i hans 1500 sidiga idéverk är till exempel kopierad av UNA-bombaren Ted Kaczynskis manifest (1995). Detta ligger i sin tur nära den så kallade anarko-primitivismen, vars kritiska udd riktas mot liberalism och kapitalism.

David Horowitz skriver om attacken mot Robert Spencer för att terrorbombaren i Oslo citerat honom:

Joseph McCarthy could not have done it better. The Times next will blame Noam Chomsky for the crimes of Osama bin Laden and Al Gore for the crimes of the Unabomber since the ideas of both were cited by the lunatics. Chomsky is not only cited by the Islamic terrorists, he openly supports them — yet the Times would be the first to express shock and outrage at mere suggestion of Chomsky’s complicity in the crimes of al-Qaeda, Hizbollah and Hamas.

Det bör påpekas att Breivik påbörjade sina mordplaner för 9 år sedan, innan Robert Spencer (Jihad Watch) hade börjat skriva, innan den norska bloggaren Fjordman börjat blogga och innan det fanns någon anti-jihadrörelse alls. Hans galna planer berodde inte på någon inom anti-jihadrörelsen.

Därefter har vi Daniel Poohl som skriver en något förvånande slutsats:

Han kan ha agerat ensam, det vet vi ­inte allt om. Men han hade en gemenskap, en idévärld där hans tankar fick näring.

Poohl brukar ju i andra fall aldrig insuinera att det kan finnas en ”gemenskap” som gav ”näring” till en persons handlingar – det hade ju varit ”rasistiskt” och generaliserande. Nu låter det lite annorlunda.

Poohl har principiellt rätt att en gemenskap/idévärld kan ge näring till ett agerande (nazism är ett sådant exempel) men då gäller det att analysera den idévärlden ordentligt. Anti-jihadrörelsen, till skillnad från islam, uppmanar dock inte till våld, massmord eller liknande. Precis som Robert Spencer och många andra påpekat är anti-jihadrörelsen rena anti-tesen till våld, det är en rörelse som förespråkar humanism, sekulär demokrati och frihet.

Poohls analys är felaktig i sak just för att han aldrig bekymrade sig om att se efter vad ”gemenskapen”, anti-jihadrörelsen, faktiskt står för.

Läs även Uriasposten där de går igenom Breiviks manifest och konstaterar att han medvetet döljer sina verkliga åsikter och planer när han kommunicerar med anti-jihadister.

SvD SvD DN Expo

43 reaktioner på ””Blame game” gone wrong

 1. profanum_vulgus skriver:

  Så logiken NI använder om muslimer och terrorism fungerar inte när det är nordiska sionister som begår terrorbrott?

 2. Dannie skriver:

  Då ska vi se…

  1 norrman, ser sig själv som korsriddare och är frimurare, det finns ingen titogare känd politisk organisation bakom, ingen (utom muslimer) tar på sig dådet. Ingen nordisk politisk eller religös (utom muslimer) rörelse hyllar dådet. Finns inget ideologiskt manifest bland nordiska etablerade partier som propagerar eller sanktionerar sådant våld.(utom svenka vänsterns ledarskikt). Så tempelriddarn är tvungen att skriva ett eget kompendium, som till delar är kopierat från socialistiska terrorister.

  Ville du jämnföra det med en mordisk ideologi som hyllar döden, och bevisar det, i islam namn, i parti och minut? Troll…

 3. profanum_vulgus skriver:

  Man borde ta in alla kända SD:are och tortera dem så att man får reda på deras terrorplaner innan de sätter dem i verket. Nu har vi fått facit på vad SD står för och vad som kommer att hända och då gäller det att förekomma detta.

 4. profanum_vulgus skriver:

  Det är såklart synd om de SD:are som inte har några terrorplaner eller inte känner till några, men man får ju tänka på alla terrordåd man undviker genom att tortera de SD:are som verkligen planerar terrordåd. Man bör börja med SD:are som är aktiva på nätet, har jordbruk eller äger vapen.

 5. Dannie skriver:

  Jaja troll, du vägrar bekänna vilken ideologi du sympatiserar med, varför det? Står du inte ens för vad du innerst inne tror på, fega stackare?

 6. profanum_vulgus skriver:

  Jag är emot terror och emot att terrorister får sitta och planera ifred. Jag tycker att man ska stoppa terroristerna innan de utför sina dåd. Det är ingen ideologi även om det strider mot SD:s uppfattning i frågan.

 7. Dannie skriver:

  Trollet är blodtörstigt och vill tortera demokrater, men har svårt att erkänna de utomparlamentariska pöbelvåldets idetradition? Varför det, din fege stackare?

  Hur vill du tortyren ska ske, kanske rista in hakkors i pannan på parlamentariska opponenter?

 8. profanum_vulgus skriver:

  Waterboarding har tydligen varit effektivt. Men annars använde man andra metoder på Guantanamo som de s.k. demokraterna själva tyckte var rätt. T.ex. fastkedjad i stressposition, lyssnande till korta irriterande ljudslingor i stroboskopljus i flera dygn i sträck, placeras naken i kylskåpskall tom cell utan fönster tills man kollapsar (av sömnbrist), injiceras med droger som framkallar illamående, yrsel och mardrömmar osv. Det var ju ”demokrater” som utförde den tortyren på Guantanamo och Sverigedemokraterna hyllade det.

  Nu när vi vet att det finns terrorceller och terrorplaner bland Sverigedemokraterna så måste vi ta dem på orden och utreda detta med tortyr av samma slag som SD förordat för misstänkta terrorister tidigare.

 9. Dannie skriver:

  Tycker Ted istället tar ditt IP och skickar till SÄPO för analys.

  Ps. Gitmo var de allierades respons mot internationella terrorister, och inte som trollet propagerar – politiskt sanktionerat våld mot den egna befolkningen.

 10. profanum_vulgus skriver:

  Skulle säpo analysera de som vill stoppa terrorism istället för de som stödjer den?

  Om metoden är demokratiskt ok och verkningsfull så måste man ju använda den nu. Hade man gjort det i Norge innan terrordådet så hade det inte inträffat. Ska vi också vänta tills det redan är försent?

 11. Dannie skriver:

  Troll, du tycker alltså att det är rätt de som USA gjorde i gitmo mot terroristerna?

  Menar du då att SÄPO bör få samma utredningsmöjligheter i Sverige,
  mot den som öppet propagerar för att underminera och förstöra den svenska parlamentariska demokratin?

 12. Dionysius Bureus skriver:

  Måste va jobbigt för dig nu när det inte var en Muselman och Fremskrittspartiet säger att de inte vill ha något att göra med SD. För att citera din bror: Får vi göra politik av det nu när vi fått veta sanningen?

 13. profanum_vulgus skriver:

  Först tyckte jag inte det men SD:s argument övertygade mig. Så nu tycker jag precis som SD att det slås in för lite dörrar, skjuts för lite misstänkta och torteras för lite. Vi kan inte vänta på ett SD-terrordåd innan vi tar tag i problemet.
  Först var jag lite förvirrad och tyckte att bara fascister höll på med sådant och att det var vetenskapligt bevisat att det inte fungerade. Men SD höll fast vid att det var demokratiskt och att det fungerade.

  Ja SÄPO bör få samma möjligheter att agera mot SD som CIA har att agera mot islamister.

 14. Dannie skriver:

  Trollet tycker alltså att politiska meningsmotståndare som arbetar för normativa västerländska demokratiska värderingar, tillhörande oppositionen ska torteras. Rättrogna muslimer däremot som citerar massmordsinstruktioner från koranen är undantaget, ”förr” i varjefall…
  Religös facism är alltså trollets politiska ide.

  Visa nu en enda stavelse från SD folkvalda som propagerar för megaterrordåd som arbetsmetod, eller vart i SD partiprogram de glorifierar eller sanktionerar terror som medel för att helga ändamålet. Troll…

 15. Robban i Göteborg. skriver:

  profanum_vulgus, on 2011-07-27 at 6:38 e m said:
  ”Ja SÄPO bör få samma möjligheter att agera mot SD som CIA har att agera mot islamister.”

  Mental härdsmälta inträdde till slut, dock helt väntat!

 16. profanum_vulgus skriver:

  Man bör inte göra skillnad på olika terrorideologier, men SD;s ideologi står för 100% av de dödliga terrordåden i norden de senaste 30 åren (och då får man räkna med terrorister som palmemördaren, baseballigan, manks, lasermannen m.fl.) så de måste såklart vara första prioritet. När man utrett det främsta hotet så kan man gå vidare till de näst farligaste osv.

 17. Dannie skriver:

  Jaja troll, du påstår att SD är en ”terrorideologi” men kan du då kanske ta och citera något terroristiskt som partiledaren propagerat?

  Är de när han säger att partiet ska bli ”det parti som står för lag och ordning” och att man ska värna brottsoffer som du menar är extra onskefullt, Hr tortyrtroll?

 18. profanum_vulgus skriver:

  Det är klart att partiledaren inte säger något sådant. Skulle man kräva samma sak av de högsta imamerna för att islamism skulle kunna bli en terrorideologi?

 19. Dannie skriver:

  Så SÄPO ska inte tortera JÅ alltså?
  Är de nån av de andra 19 RM som har propagerat för terror, eller hyllat massmord, som trollet anser bör skendränkas?

 20. Dannie skriver:

  Troll, SD bildades 1988, Palme sköts 1986, basebollligan härjade ca 1982.

  Är det några fler händelser du vill tillskriva SD, skotten i Ådalen kanske?

 21. profanum_vulgus skriver:

  Jo det bör de såklart göra. Det är ju väldigt få av terrorsympatisörerna som basunerar ut det öppet.
  Ideologin fanns innan SD-bildades.

  Men det är annars inte ont om sionister och anglofierade bland SD:s toppskikt (precis om ABB alltså) och dessa hyllar ju regelbundet massmord och terror.

 22. Molavi H. skriver:

  Hej Ted !

  I Iran säga media att Anders Bredvike var ”Sionist Spionen” och
  troligen var han ”finansierade av Israel Mossad” och de flesta
  som dog i Norge det var ”Muslimer” rapakalja I Iran är det samma
  som vänster islamist Rabiatta nazister som gång på gång se allt
  och alla som ”Judiska Konspirationen” stå på dej Ted Vi är på
  din sida!

  Etheran Molavi

 23. Molavi H. skriver:

  ”Vilka kontakter hade han (anders Brevik) i Sverige?
  Det blir en av de intressanta frågorna som måste
  utredas.

  Det skrev SVT ”Fri television” i Tv-text , Är SVT
  journalister intresserade att UTREDA??!?

  OK.

  Vilka kontakter hade ZACKARIAS ZALMAN ” Svensk”
  som finansierade Terrordådet i BALI i Indonesien som
  dog 163 människor blanda de 36 australianska medborgare
  här i Sverige? Var han medlem i vänsterpartiet ?

  Det är intressanta frågorna som måste utredas!

  Svenska socialdemokraterna beklaga terrorismen i Norge….
  när det passar deras egna syfte, Terrorismen i Madrid
  Spanien som jag minns väl ville INTE förra detta Stats
  Minister Göran Persson åka till Spanien och hedra alla
  terroroffrer i istället åkt han till en bondegården i Sverige!

  Är Svenska Socialdemokraterna mot Terrorismen??!??

  Hur?

  Vilka kontakter hade svenska socialdemokraterna med
  terroristen ”Carlos” Irich ramirez sanches och med
  Baeeder Meinholf i 70tålet??? I samband med
  JUAN FONSECA som var medlem i Baeeder Meinholf och
  1994 blev Riksdagsledamot för svenska socialdemokraterna!

  Det är intressanta frågor måste utredas!

 24. Dannie skriver:

  Ser att trollet inte kan namge en enda sverigedemokrat som ”terroristsympatsör”.
  Ändå vill foliehatten skendränka och tortera demokratiska meningsmotståndare, något som är helt normalt inom vänsterpartiet.

  Kalle Larsson, vänsterpartistisk riksdagsman, har sagt ”när revolutionen kommer är det jag som håller i geväret som skall skjuta dig”.

 25. Molavi H. skriver:

  I Norge diskuterar man Demokrati .

  I Sverige diskuterar man om vilka som ska blir syndaboker
  för terrorismen i Norge.

  I Viryssland anklagar diktadör Lukasjenko opposionen
  för terrorismen.

  I Sverige journalister och flera politiker anklagar
  oppositionen SD och alla svenska nationalister för
  terrorismen i Norge med insinuationen och påhittade
  argumentet!

  Är någon skillnaden mellan Sverige och Vitryssland?

 26. Robban i Göteborg. skriver:

  Simon Fors, representant för vänsterpartiet i Pajala kommun och Norrbottens läns landsting, skriver att ”alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?”.

  Hade Vänsterpartiet kunnat skuldbeläggas kollektivt ifall någon ensam galning hade nappat på ”uppmaningen” och t.ex placerat en bomb vid en redaktion eller att skjuta Moderater som han även förespråkar!?

 27. profanum_vulgus skriver:

  Enligt Ted Ekeroth så är det SD:s uppfattning att det skulle vara omoraliskt att INTE tortera sådana som har uppfattningar som liknar de som terrorister har. Jag håller med, tortera alla SD:are, börja från toppen och bland de bloggare och andra som propagerar mest, det är såklart otrevligt men tänk på alla människoliv vi kommer ha sparat efteråt!

 28. Molavi H. skriver:

  Terrordådet i Norra Kurdistan som var finansierar och
  planerade här i Sverige av Said el Romali och muhammad
  kabbar vilka kontakter hade de med Socialdemokraterna?

  Det intressanta frågorna måste Utredas.

 29. Molavi H. skriver:

  ” Det var största tragedier mot Norge efter andra
  världens kriget” så sade Mona Salhin.

  Jag håller med ÄVEN första tragedier mot Norge kommer
  själva från svenska socialdemokraterna som var neutral
  i andra världens kriget och samarbetar med Nazi-tyskland
  – tack vara svenska socialdemokraterna kunde Nazi
  tyskland okuperar Norge och krossade Norska
  socialdemokraterna !

  Är det Miss Mona Salhin menar? om hennes eget
  partiet?

 30. profanum_vulgus skriver:

  Molavi H:
  Eftersom du inte kan svenska så kanske man inte ska kräva så mycket av dina kunskaper om Sveriges historia heller. Men sossarna var emot permitenttrafiken till och från Norge medan högern var för eftergifter (det var ju borgfred) så det blev ett mellanting, ingen transport via Sverige innan Norge kapitulerat och efter kapitulationen enbart personaltransport, inga vapen, ingen ammunition ingen utrustning. (Sedan var sossarna även emot transporten av Engelbrekt där tyska ockupanter i Norge blev hjälptrupper i Finland). Både före och efter att Norge kapitulerade så skickade Sverige all tysk telegraftrafik som passerade svenska trådar till England EFTER avkodning (före enigman), Sverige lånade ut sin handelsflotta utanför Östersjön till England och Norge gratis. Svenska försvaret skänkte bort så mycket ammunition till norrmännen att de svenska soldaterna vid norska gränsen gick med oladdade gevär. Svenska försvaret tränade 20 000 norska motståndsmän under täckmantel att de var ”beredskapspoliser” osv osv osv osv osv.

  Sverige samarbetade fan inte med nazityskland. Men däremot var man precis lika fientlig till Sovjet och därför tog man officiellt ingen ställning.

 31. Dannie skriver:

  Svenska socialdemokraterna initerade det rasbiologiska institutet i Uppsala på 1920 talet, vilket blev en förebild för nazisternas skallmätningsteorier.

  Socialdemokrater som kom på att införa bokstaven J i passen för Jude, vilket nationalsocialisterna genast imiterade, vilket ledde till att judiska flyktingar deporterades från svenska gränsen till säker död i nazityska utrotningsläget. Vidare var det socialdemokraterna politik som av samma rasbiologiska skäl som låg bakom kastrering av svenskar in på 1970 talet.

  Sedan Olof Palme politik på 1970 talet har socialdemokraterna stöttat finansiellt (med miljarder) och moraliskt de värsta judemördarna i modern tid, de s.k ”palestinierna” (a.k.a terrorister) som skrivit in folkmord på judar i sina partipolitiska program med löften om nationsförintande av mellanösterns enda demokrati, Israel.

  I Sveriges 3;dje största stad, Malmö skanderar inflyttade araber i tusentalen om judeslakt, medans den socialdemokratiska borgmästaren Reepalu skuldbelägger svenska judar, och staden rensas på etniska judar under det socialdemokratiska hatet.

  Var de nått mer trollet ville?

 32. Dannie skriver:

  … Och icke att förglömma, det var en socialdemokrat som nominerade Adolf Hitler till Alfred Nobels fredspris…

 33. profanum_vulgus skriver:

  Dannie:
  Det var två socialdemokrater och flera borgare som motionerade. Riksdagen hade en majoritet borgare och det var borgerlig regering, nästan alla sossar röstade emot bildandet. Institutet bildades enligt amerikansk och engelsk förebild.

  Det har aldrig stämplats något J i Svenska pass och det enda som Sverige hade med det att göra var att de som hade J-stämpel inte utvisades trots att rasförföljelse ännu inte var asylskäl.

  Steriliseringslagen tillät inte tvångssterilisering och när bruket av tvång och lurendrejeri upptäcktes så var det också sossarna som avskaffade lagen mot borgarnas klagomål.

  Israel är ingen demokrati och Palestinierna har drabbats av precis det som SD och ABB fruktar, olika folk av en främmande religion har invandrat till deras land först som gäster och skyddslingar och sedan som ockupanter och folkmördare som tagit landet ifrån dem.

  Det var sionister som demonstrerade sitt stöd till en massaker i det pågående folkmordskriget. Ingen skanderade om judeslakt utan man ropade ett slagord som hänvisar till ett slag där muslimer besegrade judar.
  Etniska judar?? Judar är en religiös grupp inte en etnisk grupp. De antika judarnas ättlingar är Palestinierna.

 34. Dannie skriver:

  Ser man på, trollet är en rasbiolog av gammalt socialdemokratiskt snitt. Ute i strålkastarljuset skriar trollet om att det inte finns etniska judar.

  Nä, med klassisk rasbiolologi, al’a svensk socialdemokrati, handlade det istället om ”ras” och ”bluten”.

  Det var därför de allierade national-SOCIALISTERNA gasade ihjäl alla som de ansåg som judar, enligt rasbiologiska blodsband.

  Assimmilerade, integrerade, ateister, agnostiker, ja to.m dekorerade tyskjudiska krigshjältar från WW1, och alla andra etniska judar massslaktades.

  Nu kan trollet säkert bidra med modern rasbiologi, i form av DNA skrönor. Faktum kvarstår, judar är enligt modern uppdaterad folkrätt etnicitet.

  De som däremot hävdar att de är (rätt)trogna muslimer, bekänner sig till en ideologi, som maskerar sig under alibi som religion.

  Att expemelvis hävda sig vara ”icke-troende muslim” (oxymoron), är som en scieintolog skulle säga sig vara ”icke-troende scientolog”,
  -vilket varje person med förnuft och logik intakt snart inser är ett vansinnespåstående.

  Rasbiologiska sossetroll undantagna.

 35. profanum_vulgus skriver:

  Det var du som nämnde etniska judar först. Hur blir man rasbiolog av att nämna det?

  Öh? Varken sossarna eller jag tror ju på några judiska blodsband, det är det ju du och nazisterna som gör. Försök hålla tungan rätt i mun.

  All religion innehåller såklart ideologier. Som t.ex. judendomen som ger de troende rätt att överta andra folks länder, begå folkmord, förslava osv enligt Moses förebild.

  Ja, eller icke troende Jude.

 36. Molavi H. skriver:

  I Dolda agenda öga, eftersom om Nationaldemokrat, Islamist och
  flera vänsterpartister kan inte visa sig själva förtsätta att vara
  OSYNLIGA bakom ALIAS!

  känner dej träffade ? Är just till dej.

  Etheran Molavi

 37. Molavi H. skriver:

  Man blir spyfärdig av nationaldemokrater,Islamister och
  vänsterpartister antisemistiska hatpropaganda så tillhör De
  samma läger i ”ett bättre översättningsprogram” som görs en
  stor poäng av och era konspirationer teorier för bra patetiska..
  Det få man inte kräva så mycket av detta läger!.

 38. profanum_vulgus skriver:

  Molavi H:
  Du tycka annars inte om varför judar inte har det. Det samma som en annan nationaldemokrat tillhör ett annat läger bakom berget billingen. Stora vänsterpartister på ängen det är det som är poängen. Konspirationer och teorier tillsammans blir nog inte så sär skrivet, men visst är det bra att vara patetisk om man det veta hur det betyder. Sista och första meningen samband har då en kräva alltid spyfärdig vara kan.

 39. Ässet skriver:

  Intressant, vad anser Ted Ekeroth om filmen ”Der evige juden”, en bra film eller någon att kritisera? Såvitt jag vet förekommer inga instruktioner till mord eller uppmaningar till våld i filmen. Alltså enligt Ekeroth en helt oantastlig film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s