Massinvandring vs hjälpa i svältområden – humanism är att rädda liv

Dadaab

Dadaab

Sverige tar emot mängder med invandrare, de allra flesta av dem har inga riktiga skyddsbehov och de få som har det hade vi hjälp bäst på plats.

Vi läser just nu om svältkatastrofen i Somalia där vår och andras hjälp hade behövts. Istället slänger vi pengarna i sjön på så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” och övrig massinvandring. Kostnaderna är enorma, skadorna för Sverige likaså. Men hade vi spenderat de pengarna på ett humant sätt, hade det sett ut ungefär såhär:

Ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” kostar ca 2000 per dag.  Det är ca 730 000 kr per år. Enligt Migrationsverket togs 719 barn emot år 2010.

730 000 kr x 719 st = ca 525 miljoner kr per år. Det är en jävla massa pengar.Vad hade vi kunnat göra för dessa summor? Titta här och  tänk sedan på om vi verkligen hjälper människor med vår invandringpolitik. För 525 miljoner kan vi finansiera:

 • 472 miljoner vattenreningstabletter som hade renat ungefär 2 miljarder liter vatten
 • 352 miljoner barn hade kunnat vaccinerats mot mässling
 • 104 miljoner personer hade kunnat behandlas mot hjärnhinneinflammation
 • Ca 104 miljoner kvadrameter tältpresenning
 • Ca 21 miljoner katastrof-kit till lika många personer för ett helt år
 • 83 miljoner högenergikex för de som svälter/är undernärda
 • 6 miljoner impregnerade myggnät med skydd mot malaria (som dödar mängder med barn i Afrika, ett barn var 30 sekund)
 • Förse ca 5 miljoner familjer med vatten
Detta är bara ett nålstick av olika material och förnödenheter man hade kunnat ställa upp med. Hur kan någon människa med ens ett uns av humanism i sig påstå att ta hit de ofta vuxna och välnärda invandrare som påstår sig vara under 18 år och lägga enorma summer på dessa är att vara human? Ovanstående mycket enkla räkneexempel visar på hur många miljoner liv vi hade kunnat hjälpa och i många fall rädda.
kenya, Dabab

Dabab, Kenya

Men fokus i Sverige och i Väst är inte på att rädda liv, eller hjälpa människor. Fokus ligger på att upprätthålla en ideologi, mångkulturalismen, till varje pris. Strunta i att prata om kostnader – bara se till att få dem över gränsen. Strunta i människoliv – så länge vi kan ta in fler människor till Sverige är de nöjda. De kan klappa sig själva på ryggen i sina små bubblor de lever i och känna sig bra över att hjälpa så många människor.
Under tiden svälter folk och dör i sjukdomar vi hade kunnat bota. Men det struntar den politiska eliten i. Mångkulturen före allt.

18 reaktioner på ”Massinvandring vs hjälpa i svältområden – humanism är att rädda liv

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Mycket väl rutet. Jag tror Sverige har satsat 30 miljoner till att hjälpa de svältdrabbade i Somalia. Jämför det med den halva miljard vi lägger bara på skäggbarnen.

  Och det dessutom i sin tur bara en bråkdel av de enorma summor vi total lägger på att ta emot och försörja de ekonomiska migranter som för hudnratusentals kronor anlitat människosmugglare för att ta sig hit.

  Hur många svältdrabbade barn i Somalia har de pengarna? Ett par hundra tusen är mycket pengar för mig som svensk medelklass att skrapa ihop. För en somalier är det astronomiska belopp och för den utfattige svältdrabbade somaliern i ett tältläger kunde det lika gärna varit deras vikt i guld och diamanter.

  Svensk migrationspolitik utarmar inte bara vårt land, den är dessutom djupt omoralisk och inhuman. De som försvarar den borde skämmas

 2. Robban i Göteborg. skriver:

  Ska bli intressant att följa upp hur de här ensamma bedragarna kommer att fortsätta i samhället, efter att man börjar på en spa-liknande anläggning!

  Ted, hur går det till rent juridiskt när de får PUT och sedan vill ha hit släkten, vilka har de rätt att få hit, och har det någon betydelse om flyktingen har ljugit om ålder eller identitet i begynnelsen?

 3. Dannie skriver:

  Siffran 2000 är fel, det är lågt räknat.
  Antar att du menar de skattepengar -som finansierar privata aktörer såsom attendo care med avancerad skatteplanering i skatteparadis, eller sossen jan emanuelsson?

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Det är den siffra som Migrationsverket betalar ut per dag. Siffran är säkert lite högre än så i slutändan…

 5. Dannie skriver:

  Jo, men de e bara ersättning för boendet. Lägger man på alla merkostnader (rättsväsende, vård osv) blir de bra mycket högre.

  För ett tag sen kom exempelvis SKL med siffror (visade underskott på 90 miljoner) för alla asylsökandes vård, under asylprocessen. Årskostnaden enbart där var på över 500 miljoner…

 6. Robban i Göteborg. skriver:

  Ted, har du någon vetskap om det jag frågade – 2011-07-20 at 12:47?

 7. Ted Ekeroth skriver:

  Jag känner inte till detaljerna exakt, men det spelar ingen roll om man ljugit eller liknande. Har man PUT så har man, och det ska mycket till för att det ska bli indraget. Få vågar eller vill, det finns inga rutiner för sådana kontrollerer och därefter indragandet av PUT. PUT leder i stort sett alltid till medborgarskap.

 8. Ted Ekeroth skriver:

  Dannie: enligt wiki var det 2250 år 2009, står inget på svenska wiki om 2010. Det fick jag från migrationsverket.

  Dock är en sak klar: stora pengar går åt

 9. Dannie skriver:

  Ted, sorry, såg fel tydligen på året… Nåväl, enligt SKL bekostade svenska skattebetalare enbart vård för asylanterna med 676 miljoner senaste året.

  Medicin är i sammanhanget förmodligen ett annat separat konto. Det är siffror som, till viss del iaf, bör plussas på de ljugande skäggankarkontona.

 10. Robban i Göteborg. skriver:

  Om individen får medborgarskap, vilka släktingar har då rätt att få komma till Sverige, och får de då Svenskt medborgarskap?

 11. Ted Ekeroth skriver:

  Njae, man behöver inte vänta på medborgarskap innan anhöriga kan dyka upp. Det räcker med PUT.

  I regel är det man/hustru, syskon, barn, adoptivbarn men även så kallat ”kärleksinvandring” gäller, dvs man behöver inte vara gift utan bara tillsammans. Även ankarbarnen, de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen”, kan ta in familj här. Det är därför det nästan alltid dyker upp ”försvunna” familjemedlemmar såfort de fått PUT.

  Få ansökningar avslås:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fa-personer-nekas-anhoriginvandring

 12. Robban i Göteborg. skriver:

  Man har hört skräckexempel typ mor och farföräldrar kan få PUT eller medborgarskap, och sen kan dessa flytta till sitt land igen och få äldreförsörjningsstöd från Sverige!
  Kan de anhöriga flytta hem igen och få bidrag från Sverige, och isåfall hur länge?

 13. Ted Ekeroth skriver:

  Att officiellt flytta tillbaka och fortfarande få pengar tror jag icke. Däremot är det inget som hindrar dem att ”semestra” där större delen av året och fortfarande få pension, bidrag etc. Sådana exempel finns ju gott om.

  De ”flyr” hit och vet inte var familjen är. Sedan får de PUT och på något magiskt vis hittar han sin familj (och säkert en hel del andra som man kan låtsas vara familj). Resten får PUT och pengarna som följer, därefter är det åka tillbaka till sitt hemland på ”semester”, med svenska skattebetalare som betalar för kalaset.

 14. Robban i Göteborg. skriver:

  OK, tack för dessa uppgifter!
  Det här måste utredas mer detaljerat och deklareras för skattebetalarna.
  Hur fega och ynkliga det Svenska folket än har blivit, så gillar de åtminstone inte att bli bedragna, framförallt inte om fattigdomen hos vissa stora grupper har ökat och det under en s.k ”högkonjunktur”!?

  Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s