Dessa barn kan vi hjälpa på plats istället för skäggiga vuxna icke-flyktingar i Sverige

Myten om de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” basuneras fortfarande ut av media och politiker med en skenande kostnad för svenska skattebetalare. Man kan läsa en del om detta här och här.

Utöver denna specialbehandling av ”ensamkommande” får man inte glömma den i övrigt kostsamma massinvandringen.

Att lägga hundratusentals kronor på ett ”ensamkommande flyktingbarn” per år är helt i sin ordning enligt etablissemanget. När vi inom Sverigedemokraterna då påpekar att vi hellre hjälper riktiga flyktingar eller de som verkligen är i behov av hjälp får man arga svar, ofta hyfsat aggressiva kvädesord där de trycker in ”rasist” och ”nazist” mellan andetagen.

Vi hade kunnat rädda tusentals människor om vi inte slösade bort pengar på inhuman massinvandring

Vi hade kunnat rädda tusentals människor om vi inte slösade bort pengar på inhuman massinvandring

Men nu, som alltid, finns det människor som behöver akut hjälp som som vi med våra skattepengar hade kunnat rädda till liv och hälsa. Senast i ordningen är svälten i Somalia. Förvisso valde islamisterna där att kasta ut FN, men eftersom de är oförmögna att själva ordna med matproduktionen tillåts FN att komma in för att distribuera förnödenheter. Men för skattebetalarnas del hade det var bra mycket vettigare att istället för att slänga bort hundratusentals kronor på ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn” hade man kunnat lägga dessa pengar på mat, medicin och vård i de krisdrabbade ländernas nära omgivning. Man hade med samma pengar kunnat rädda många tusen barn i utbyte mot en så kallad ”ensamkommande”.

Vänstern och mångkulturförespråkarna påstår sig själv vara humana. Verkligheten är att deras politik i själva verket dömer många till döden, medan vår politik hade räddat tusentals personers liv.

Den politik vi förespråkar är den humana linjen, inte elitens självgoda idiotier.

Expressen SvD DN

7 reaktioner på ”Dessa barn kan vi hjälpa på plats istället för skäggiga vuxna icke-flyktingar i Sverige

 1. Frank skriver:

  Men SD vill ju kraftigt minska biståndet..? Förklara gärna hur det hänger ihop.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Det handlar i första hand om att de bistånd vi ger idag slösas bort och hamnar i händerna på diktaturer, despoter och islamister. Jag har inget intresse av att ge bort pengar till rörelser som inte gör annat än att använder det mot oss, väst och demokratier.
  Om det däremot hade funnits en organisation som hade kunnat hantera detta ser jag inga problem med att ta pengar från den kostsamma massinvandringen och slussa över det till verklig, riktig och effektiv hjälp av den typen jag nämner i inlägget. UNHCR har vissa förutsättningar för detta, men man måste jobba mer med det. SIDA har länge visat sig vara opålitliga.

 3. Elefantmannen skriver:

  Här kan den humanitära hjälpen verkligen rädda liv när det är en tillfällig katastrof. Men att bara pyttsa ut bidrag i längden leder oftast till att mottagarna blir passiva och allt rasar när bidragen tas bort. Hjälp till självhjälp är det som gäller. T ex med micro lån och utbildning.

 4. Frank skriver:

  Du vill inte länka till lite källor som kan stödja dina påståenden? Det vore uppskattat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s