muslim.se – menstruerande kvinnor får inte citera koranen (sponsrat av dina skattepengar)

muslim.se, som Gudmundson uppmärksammade nyligen och som finansieras av skattepengar, har en del intressanta texter och uttalanden. Vad sägs t.ex. om att kvinnor inte är tillåtna att citera deras heliga skrift Koranen när de menstruerar?

Eller varför inte detta om hurvida kvinnor tillåts klippa sitt hår kort:

De får inte klippa håret kort för att likna kaafir kvinnor, för Profeten  sa: “Den som efterliknar ett folk är en av dem.” (Fataawa al-Lajnah al-Daa’imah, 5/182).

På samma sätt är det inte tillåtet att klippa håret på ett sätt som liknar mansfrisyrer, på grund av en hadeeth från Ibn ’Abbas  som sade:  “Profeten  förbannade män som imiterade kvinnor och kvinnor som imiterade män.” (Berättad av al-Bukhaari, 5435).

Härligt med lite moderata muslimer, lite kulturberikar och pensionsräddare på samma gång!

Jo, på tal om moderata muslimer kan man ju roa sig med att läsa detta:

Den här artikeln lär oss om karaktären hos dem som uppriktigt söker shahaada [martyrskap].

En man kallad Abu Qudama Ash-Shamy som bodde i Medina, var känd för sin kärlek för Jihad för Allahs sak och deltagande i expeditioner till romarnas land. En dag medan han konverserade med några av sina kompanjoner i profetens moské i Medina, sa de: ”O Abu Qudama, berätta för oss om den mest otroliga sak som du bevittnat medan du varit i Jihad. […]

O Abu Qudama, jag hörde vad du sa om Jihad och din kallelse till Muslimer att gå med […] Jag önskar att du tar dem med dig så att när du kommer fram till de otrognas land, och ryttarna börjar strida, pilarna skjuts, svärden är dragna, och spjuten dras fram, antingen använd dem om du finner behov av dem, eller ge dem till vem helst som behöver dem. För jag önskar att mitt hår ska bevittna striden och skall röra dammet i Allahs väg. Jag är en änka som hade en man och många släktingar, som alla blev dödade på Allahs väg. Jag skulle ha gått med i Jihad om det hade krävts av mig.”

SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s