Araber försökte invadera Israel

Som vanligt är de svenska notiserna om händelser i Israel missvisande och vinklade. I dagens TT-telegram, som återfinns på DN och SvD är titeln ”Sex döda när Israel öppnade eld vid gränsen till Syrien”. Som vanligt försöker man ge läsaren en uppfattning om att det är Israel som är skyldiga till vad som skedde, vilket inte är fallet.

Araberna försökte invadera Israel genom att storma gränsen, för andra gången på kort tid, och göra detta i samband med 44-årsdagen av Sexdagarskriget. Sexdagarskriget nämns som hastigast i artikeln men man säger då bara att Israel erövrade olika områden. Man säger inte ett ord om att Egypten, Jordanien och Syrien än en gång försökte utplåna staten Israel, men misslyckades och förlorade då de områden som de ockuperat illegalt i 19 år (sedan 1949).

Israel, liksom andra nationer, har inte bara rätt men en skyldighet att skydda sina gränser – speciellt från fiender som medvetet försöker kränka landets gränser. Israel varnade den anstormande samlingen via högtalare på arabiska samt sköt varningsskott och tårgas. Allt som sker därefter är de anfallandes ansvar.

 

4 reaktioner på ”Araber försökte invadera Israel

 1. Menachem skriver:

  Flera utskickade busslaster araber , beväpnade med moltovkoktails försökte sig på i olagligt gränsöverträdelse och våldsamt angrep på IDFgränsstyrkor .
  Ingen kan verifiera om det var bluffolket s.k. ”palestinerna” eller hyrda syrier.
  Efter att tårgas samt annan gas och gummukulor ej gav resultat, sköt IDF mot benen i avskräckande syfte, varmed araber sprang avsiktligt runt gränsstaketen och genom tydligt märkta med förbud minfälten, där några minor sprängdes. Samtidigt tittade FN styrkor på syriska sidan på, utan att stoppa arabiska atacker mot Israels gräns.
  Antisemitiska tidningar mörkar alla dessa detaljer , samt kallar gränsangriparna för ”ungdomar”
  Om våra eller andra ungdomar försökte med våld och vapen förcera ett europeiskt lands stängd och miltitärbevakad gräns, skulle de förstås efter varningar, med rätta stoppas med verkanseld.
  Det intressanta att jämföra arabernas mördarmentalitet med ca 15 000 000 flyktingar som i EUROPA,EFTER II värdskriget tvingades lämna sina boplatser, ALDRIG NÅGONSIN mördade dessa folk som fördrev dem-varken ryssar, polacker, ungrare eller tjecker osv. -eller ställde anspråk på skadestånd ell återvändo.
  Detta jämförelse förbigås dock med total tystnad av våra antisemitiska media.

 2. eva skriver:

  6 dagars kriget var provocerat av Egypten, Syrien och Jordanien. Det resulterade i 1967 års gränser.

  Gränserna före 1967 är gränserna från 1949 efter Egypten, Jordanien, Syrien och Jordanien…anföll Israel 1948.

  Avsikten med båda krigen var för araberna att eliminera Israel. Hamas och Fatahs avsikt är fortfarande inte fred med Israel utan att eliminera Israels existens som en nationalstat för det judiska folket.

 3. Jhn skriver:

  För att invadera Sverige behöver man vare sig krig eller bomber. Man behöver inte ens vara så många att man med parlamentariska metoder kan ta makten, för de som sitter vid spakarna har redan samma agenda som man själv. Mycket praktiskt. Ha en skön svenska flaggans dag Ted!

 4. Dannie skriver:

  Bara 6 döda terrorister tyder på att Israelerna, som vanligt, är återhållsamma.

  Jämfört med när Syrien massakrerar sin egen befolkning, senast 63 döda i fredags
  http://di.se/Default.aspx?pid=237356__ArticlePageProvider&epslanguage=sv yttterligare 40 döda i helgen. http://www.nyheterna.se/1.2164915/2011/06/05/valdsam_helg_i_syrien

  Syrien har alltså dödat, minst, 103 personer på 3 dagar. På ett par månader har syrien mördat totalt över ett-tusen personer. http://www.nyheterna.se/1.2151744/2011/05/25/aktivist_over_1_000_dodade_i_syrien

  Var är protesterna? Var är Dror Feiler/Mattias Gardell/Mehmet Kaplans ”Ship to Syria”?
  Var är det andra sedvanliga vänsterdårarna som aldrig missar en chans att gasta om våld mot araber?

  Just ja, det var ju inte judarna som (i självförsvar) sköt araberna, så då, i vanlig ordning, struntar de s.k. ”arabvännerna” blankt i orkestrerade massmord på andra araber… Så mycket för den ”solidariteten”, kom ihåg det nästa gång nån vänsterantisemit får luft…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s