Röda Korset: ingen humanitär kris i Gaza

Så äntligen säger en representant för Röda Korset det alla med lite vett i skallen vetat länge: det är ingen humanitär kris i Gaza.

The International Red Cross on Wednesday acknowledged what anyone not taken in by anti-Israel propaganda has known for some time: that there is no humanitarian crisis in the Gaza Strip.

In an interview with the Israeli army spokesman, Mathilde Redmatn, deputy director of the Red Cross in Gaza, clearly declared for all those willing to listen that there ”is no humanitarian crisis in Gaza.”

”If you go to the supermarket, there are products. There are restaurants and a nice beach,” noted Redmatn.

Som vanligt inte ett ord i svensk media…

SvD DN SvD SvD DN

4 reaktioner på ”Röda Korset: ingen humanitär kris i Gaza

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Även om jag har en lite annan och mindre pro-israelisk syn på Mellanösternkonflikten än du så anser jag också att de som talar för palestiniernas sak gör sig själva och Gaza en otjänst genom att beskriva siutationen i Gaza på ett sätt som inte är med verkligheten överensstämmande. Det är inte en humanitär svältkatastrof som pågår i Gaza.

  Det innebär dock inte att Israel inte förtjänar kritik för sin Gaza-politik. Svenska medier borde överhuvudtaget hyfsa bilden de förmedlar, det skulle rentav göra den befogade kritiken av Isarel skarpare och mer trovärdig. Det är inte en framkomlig väg om man tror på en tvåstatslösning att konsekvent blottlägga den ena sidan, Israels, tillkortakommanden och lika konsekvent avstå från att dra fram den andra sidans, palestiniernas, fel och brister i ljuset.

  Den enda ledande skribent i svenska stormedier som jag kan komma på som vågat trotsa den tillrättalagda bilden av palestininerna som alltigenom goda frihetskämpar är Per Gudmundson på SvD. Tyvärr tycks inte många politiska debattörer i sverige veta hur de ska hantera den information som Gudnmundson förmedlar, uppgifter om utbredd antisemtism, om hur Adolf Hitlers Mein Kampf ligger tvåa efter Koranen på ”jihandtoppen” osv. Den här krönikan av Gudnundson förbigicks som jag uppfattade det i stort sett med tystnad från övriga medier:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/terrorismen-oser-ur-grumliga-kallor_1074567.svd

 2. profanum_vulgus skriver:

  jesse fransson:
  Men i Ekaroths heliga skrift står det att god skänkte bland annat Gaza till judarna.

  Ekereoth:
  Jaha, en jude säger alltså i en intervju med Israeliska whermacht att det inte finns någon humanitär kris i Gaza.
  Kan vi inte be Iranska nationalgardet intervjua en islamist så vi kan få veta om Israel behöver existera eller ej?

 3. sara skriver:

  Representanterna i Röda Korset tjänar mer än du gör på 3 månader, så varför skulle de bry sig om situationen i bla Gaza? (http://www.dn.se/nyheter/sverige/roda-korset-toppar-loneligan)
  De vill ju inte verka antisemitiska om de hjälper folket i Gaza, eller?!
  Louis Michel som jobbar för den Europeiska kommissionen säger:
  ”Den sociala och mänskliga isoleringen är avskyvärd”
  Det är också uppenbart att Israel inte respekterar internationell rätt, menar Michel. Så sant!
  Om du nu står för fred, jämställdhet och allt annat som du påstår dig göra så kan du gå och läsa på lite om dessa! Så länge man ogillar en viss religion/ etnicitet så är man en rasistisk, trångsynt och okunnig människa. Det räcker att att man tillhör ett parti som grundar sig på antisemiter, antiislamister, rasism och nationalism för att ses som okunnig. En rolig sak med Sverigedemokraterna är att ex: Åkesson blev glad över att det finska partiet (Sannfinländarn) har ett brett stöd i Finland. Men om han var påläst om detta parti så skulle han inte tycka samma sak. Partiet grundar sig på nationalism och så är de för att kasta ut det svenska språket och det är ju väldigt likt Sverigedemokraterna (som han påstår). Världen är allt för rolig ibland.
  Kan tipsa dig om att läsa hela intervjuen som Eu har legt upp.
  http://ec.europa.eu/sverige/news/topics/external_relations/news_date_777_sv.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s