Pakistan: Friad för hädelsebrott men Fredens religion visade var skåpet ska stå

Ännu en sorglig historia från ännu ett sorgligt muslimskt land.

Att det är illa nog med lagar mot ”hädelse” av islam är en sak. I detta fallet blev mannen friad från anklagelserna. Två veckor senare när han är tillbaka på sin åkermark dök det upp två personer som sköt ihjäl honom. Förvånad? Icke.

Men spana in detta stycket i en artikel från CNN:

The first complaint delivered to the police in 2009 refers to a conversation Imran allegedly had with another man in a cafe, but says the exact blasphemous phrase cannot be repeated as that too would be an act of blasphemy.

Att de är kvar på stenåldern är det inget snack om.

10 reaktioner på ”Pakistan: Friad för hädelsebrott men Fredens religion visade var skåpet ska stå

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Du ska inte vara så negativ Ted, du måste ju betrakta detta beteende och dessa sedvänjor ur en kulturell och framför allt kulturrelativistisk synvinkel och förstå hur berikande det kan vara med en injektion fundtamentalisktisk islam för oss andligt toftiga svenskar som är så mesigt mjäkiga och nästan aldrig mördar varandra så där till vardags. Nä, haka upp sig på några dödsskjutningar så där, det är väl ändå ganska småskuret och trångsynt. Nu blir jag besviken.

 2. Krister N skriver:

  En folkomröstning om islams vara eller icke vara i Sverige är ett krav som bör drivas politiskt. Folkomröstningar enligt Schweizisk modell som genomförs när tillräckligt många medborgare kräver det, skulle ge en injektion till demokratin och låta människor få säga sitt om det multikulturella samhällsexperimentet som ingen politiker eller politiskt parti någonsin har gått till val på.

 3. profanum_vulgus skriver:

  Krister N:
  Är det inte just det som leder till de här notiserna där Ted reagerar med avsky mot stränga straff?
  Alltså pöbelns inflytande i samhället.

 4. jesse fransson skriver:

  Jag börjar bara bli avtrubbad när jag läser artiklar om hur det går till i mena-länderna. Kort å gott, låt dom självsanera sig själva. Jag är mer orolig för Sveriges framtid och att vi snart kan ha islams syn på rättvisa även här.

 5. Aleistair crowley skriver:

  profanum_vulgu

  inte riktigt, snarare ditt stöttande av den islamska galenskapen som dödar folk för att rita en teckning istället för att dödstraff när en person mördat en 3 åring.

 6. Dannie skriver:

  Läser stycket ovan och tänker på Monty Python.
  Islam är helt klart de inavlade dårarnas sekt.

 7. Krister N skriver:

  Profanum vulgus

  Ja, så avslöjade du dig till slut. Du anser alltså att direkt demokrati är pöbelns inflytande i samhället. Det är ju precis ordagrant motivet till Mein Kampf, nämligen att stoppa pöbelväldet, alltså demokratin. Du har ju en lämplig pseudonym när du spottar på demokratin. Men jag får inte intrycket att det är en nazist som har skrivit under pseudonymen (Den oinvigda råa massan) utan en trotskist från rättvisepartiet. Har jag rätt?

 8. profanum_vulgus skriver:

  Krister N:
  Varken nazist eller trotskist och rättvisepartiet känner jag inte till.

  Ja direkt demokrati är pöbelvälde.

  Aleistair crowley:
  Vad har jag stöttat?
  Jag delar Teds upprördhet över de hårda straffen.

 9. zeitoun68 skriver:

  hädelselagarna i pakistan är ett arv från england – dt enda som e nytt är från 80-talet och det är en klausul om ”intent” – denna är nu borta och dt är denna som tex den mördade guvernören ville få tillbaka.

  alltså – endast om du menar att förolämpa religion är det brottsligt – om du inte har en ”intent” att ”häda” så ska dt vara brottsligt – som dt var under engelsk kolonialtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s