Proportionalitet?

Last week brought a sober reminder that every religion has its extremists, as Christian radicals burned one copy of the Quran (and Muslim radicals attacked a half-dozen churches, burned dozens of Bibles, and slaughtered 321 people in 26 terror attacks in just 7 days).

Behöver man säga mer?

The Religion of Peace

SvD DN

2 reaktioner på ”Proportionalitet?

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Ha ha, träffsäker iakttagelse onekligen.

  Nu tror jag iofs inte man ska dra FÖR stora växlar på inneboende skillnader i själva religionen som sådan utifrån detta. Den avgörande skillnaden är i stället att de kristna fanatikerna kan räknas i tusental medan de muslimska fanatikerna kan räknas i hundra miljontal. Naturligtvis blir det skillnader i vad en så pass liten skara kan ställa till med jämfört med en sådan enorm skara.

  I vår det av världen är det demokrati, upplysning, sekularism och liberalism som sedan i varje fall 100 år håller den kristna fanatismen stången. Detta civila samhälle finns inte i den muslimska världen där religion och politik är sammanvävt på ett mycket farligt sätt.

  Att koranbränningar och liknande utförs av kristna just i USA är heller ingen slump eftersom USA trots att det är den sekulära demokratins och liberalismens vagga ändå ibland har påfallande svårt att hålla religionen utanför politiken, det gäller framför allt republikanerna.

  I Europa är det också stora skillnader mellan t ex ett påtagligt sekulärt land som Sverige och ett påtagligt katolskt land som Polen. Men både USA och Europa ligger ändå långt före den muslimska världen i det här avseendet och det är den avgörande skillnaden som förklarar varför våra samhällsbyggen fungerar så mycket bättre än de i den muslimska världen.

 2. profanum_vulgus skriver:

  En farisée tycker väl inte att det är några problem att bränna biblar?

  Varför kallar du attacker mot ockupanter för terrorism?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s