Ann Barnhardt står upp för yttrandefriheten – läser vidrigheter ur Koranen och bränner sida för sida [video]

Ann Barnhardt blev med rätta förbannad när olika politiska företrädade i USA bevisat avsaknad av ryggrad när de kryper för våldsamma islamister. I dessa två videoklipp på YouTube förklarar hon sin protest och fortskrider sedan med att ta fram en Koran där hon lagt in flera bokmärken till olika verser som är minst sagt otrevliga. Bokmärkena hon använder är en skiva bacon. Efter hon läst versen river hon ut sidan och bränner den.

Del 1: Inledning och förklaring till hennes aktion. Kritik mot senator Lindey Graham som uppenbarligen vill ha inskränkningar i yttrandefriheten.

Del 2: Uppläsning av verserna

Klockrent!

SvD DN SvD DN

 

 

4 reaktioner på ”Ann Barnhardt står upp för yttrandefriheten – läser vidrigheter ur Koranen och bränner sida för sida [video]

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Nej, sånt tycker jag inte är klockrent. Det finns sidor som borde rivas ut och brännas i Bibeln också i så fall och i många andra böcker. Men jag tycker debatten har urartat när den börjar föras med rena provokationer, med tändstickor och baconskivor, fula rondellhundsteckningar och diverse barnsligheter.

  Det är förstås inte alls lika illa som att göra som de islamistiska fanatikerna som brukar våld, men det är ändå ovärdigt en tänkande upplyst människa och idén om hur det offentliga samtalet bör föras i en demokrati och hur hon bör handskas med yttrandefriheten.

  Det kan heller inte fylla något konstruktivt syfte, för hur det nu än är så måste vi förhålla oss till att det finns många hundra miljoner troende muslimer i världen och hur övertygar vi dem om att det finns något att lära av våra värderingar om vi beter oss så här?

  Det är så här man bygger upp konflikter som till sist kan eskalera till något mycket värre. Med de här metoderna spåolierar man möjligheterna till den dialog som ändå måste föras internationellt, där vi förstås inte ska vika ned oss i grundläggande principiella ståndpunkter men heller inte spotta våra meningsmotståndare i ansiktet genom att skymfa deras symboler. Den nivån ska vi inte sänka oss till.

  Det är inte bara muslimska fanatiker som tar illa vid sig av Koranbränning, liksom det inte bara är kristna fundamentalister som tar illa vid sig av Ecce Homo och andra smaklösa provokationer mot kristendomen. Sverigedemokraterna har föreslagit (kanske rentav motionerat) om att sådana provokationer inte ska finansieras med skattemedel. Det innebär inte att man vill förbjuda dem men det säger ändå att man tycker illa om dem. I rimlighetens namn bör man då inte heller ställa sig bakom liknande provokationer mot andra trosuppfattningar.

 2. profanum_vulgus skriver:

  Mats Dagerlind:
  Fast det är ju ganska betecknande för den bildningsnivå som finns i de här grupperna. Det är därför offentlig debatt för dem är lika med att provocera och bröla.

 3. Joonatan skriver:

  Och hur vacker är Talmud då herr Ted Ekeroth? Med att icke-judar ska förslavas? Du är en hycklare Ted, Må du brinna i avföring. Sionistgris.

 4. Elefantmannen skriver:

  Haha, den roligaste videon på länge. Hon är verkligen förbannad på att man inte får kritisera islam och koranen och muslimerna. Särskilt när det står så mycket dumheter i koranen som en del köper. (visst, det står dumheter i de flesta religiösa böcker) Det är väl alldeles utmärkt att hon använder sin yttrandefrihet, jag är ungefär lika positiv till Islam som hon, men jag skulle aldrig våga göra så där pga den begränsade yttrandefrihten vi har i Sverige. Eller så skulle man göra det, som Geert Wilders, verkligen poängtera alla sjuka grejer som muslimerna håller på med. Men SD mfl får föra min talan tills vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s