Stefan Olssons omyndigförklarar afghanerna och fegar ur för islams våld

Islams resonemang

Islams resonemang

Jag kan inte avhålla mig från att kommentera vad en Stefan Olsson skrev på sin blogg nyligen. I en bloggpost med titeln ”IDIOTISKT OCH FARLIGT ATT BRÄNNA KORANEN” skyller han mord och våld utfört i Afghanistan på att en person brände en bok på andra sidan planeten.

Det var inte utan förvarningar om vad som skulle kunna hända som pastor Terry Jones i Florida bestämde sig för att bränna Koranen. Resultatet är nu ett antal döda FN-tjänstemän, varav en svensk.

Resonemanget är klassiskt – muslimerna kan inte ta ansvar för sina egna handlingar. Att de mördar folk pga av att en bok bränns bortförklarar man och skyller på en person som inte skadat en fluga.

Men det dummaste lär nog vara den kommentar han skrev till sin egen artikel:

Det hade inte uppstått demonstrationer med våld mot FN-kontoret i Mazar-e-Sharif utan Koranbränningen. Den där pastorn visste att han riskerade människoliv.

Nejdå, det har ju aldrig förekommit våld mot FN och Väst tidigare, eller hur? Nejdå, inte har muslimer tagit varenda förevändning de kan få för att få skrika sig hesa till ljudet av ”allah ahkbar”. Pastorn ska veta att det är han som riskerar människoliv. Ungefär då som att Lars Vilks riskterar människoliv då eftersom han ritade Muhammed som en rondellhund. Eller varför inte Muhammedkarikatyrerna i Danmark – de riskerar också liv för att de utövar sin yttrandefrihet.

Med Stefan Olsson förvridna resonemang kan muslimerna – och egentligen vem som helst – göra andra skyldiga till mord. Det gäller bara att de dödar någon och sedan skyller på någon annan. Ungefär som om jag skulle döda någon som råkade gå förbi mig på stan för att nån i Kongo råkat säga något elakt om Winston Churchill.

Muslimerna, som Stefan Olsson menar man inte ska förarga för det är farligt, kan egentligen dikterar helt och hållet vad vi i den fria världen får och inte får göra. Skulle vi inte lyda kan de bara kapa några huvuden någonstans och sedan skylla på att vi stygga ondingar i Väst har förolämpat dem, deras profet, deras bok, deras religion, deras klädstil, deras matkultur eller vad det nu än kan tänkas vara.

Att Stefan Olsson inte orkar eller vågar stå upp för vår frihet utan istället lägger sig platt på marken för att galenpannorna i Afghanistan utför bestialiska mord visar att han dels gjort en total felanalys om varför muslimerna genomför dessa jihadisiska attacker men framförallt att han omyndigförklara allihop där nere.

Stefan Olsson menar tydligen att afghanerna är så efterblivna att de inte längre är ansvariga för sina egna handlingar.

SvD SvD SvD DN DN DN

12 reaktioner på ”Stefan Olssons omyndigförklarar afghanerna och fegar ur för islams våld

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Man kan naturligtvis inte lägga skulden för mord, terror och våld på Koranbrännare, den skulden tillfaller endast mördaren, terroristen och våldsverkaren.

  Dock bör man ställa sig några frågor innan man ägnar sig åt eller ställer sig bakom sådana aktioner:

  a) är det ett vuxet sätt att bedriva politisk debatt att ägna sig åt den typen av provokationer?

  b) vill man genom att applådera sådana tilltag förknippas med stollar som pastor Terry Jones och det de står för?

  c) är man beredd att blunda och gå rakt ut i gatan på ett övergångsställe på en hårt trafikerad gata bara för att det är bilförarens plikt att stanna och dennes skuld om jag blir påkörd? Om inte, bör man då äventyra andra människors liv genom att utsätta dem för livsfara, oavsett vems den verkliga skulden är? Skulle man göra det om det var ens egna barn som löpte risk att massakreras av galna islamister?

  Jag skrev en kort artikel på Newsmill förra gången pastor Terry Jones och Koranbränning var på tapeten. Den finns att läsa här:

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/09/09/sekul-ra-islamkritiker-b-r-ta-avst-nd-fr-n-kristna-fundamentalisters-bokb-l

  Den kan även läsas på min blogg Demofon:

  http://demofon.se/?p=1538

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Känner mig manad att kommentera det du skrev

  a) Kan man fråga sig, men sekunden de flippar ut som de gjorde i detta fallet och som det gjorde med Muhammedteckningarna förra året är sekunden då det blir högst relevant att genomföra en sådan aktion. För innebär det att du anser att alla ”skändningar” som t.ex. karikatyrerna inte ska genomföras för att muslimer då tar till våld? Inser du inte faran med det resonemanget?

  b) Man vill inte bli förknippad med stollar, MEN enligt 1) ovan blir hans sak även vår sak sekunden han förvägras göra saker för att det irriterar muslimer. dessutom bevisar det med all tydlighet att islam inte på något sätt är ”fredens religion”. De tillfällen när man hånar deras religiösa idoler är då man ser det tydligast: de är inte sekulära, de är inte ”moderata”

  c) Din liknelse med att gå ut i trafiken och bli påkörd haltar kraftigt. Att i din liknelse bli påkörd av en bil sker av misstag, föraren hinner inte stanna. I detta fallet marscherade afghanerna till FN-basen, avväpnade vakterna och började slakten. Knappast som att snubbla på ett bananskal och def inte som att av misstag bli påkörd av en bil. Du, liksom Stefan Olsson, omyndigförklarar dem.

  Jag omyndigförklarar islam, dock inte muslimer.

 3. MG skriver:

  ”Det var hennes eget fel att jag våldtog henne, för hon var så utmanande klädd.”

  ”Jag kunde inte låta bli att ta chokladbitarna, för de låg ju bara där.”

  ”Har man så dåligt lås på cykeln måste man räkna med att den blir stulen.”

  ”Hon käftade emot så jävligt att till slut var jag tvungen att täppa till truten på henne.”

  Oavsett hur lockad, retad, provocerad, hetsad, manad, tubbad, upprörd, uppviglad eller inspirerad du blir, är du ALLTID själv ansvarig för dina handlingar.

 4. profanum_vulgus skriver:

  Ted:
  Du har trots upprepade inlägg om saken och upprepade frågor inte svarat på hur det kan vara mord att döda ockupanter i sitt eget land.

  c) Är helt fel. Bilisten har skyldighet att hålla så låg hastighet vid övergångsstället att han kan stanna om det behövs.
  Frågan är ju: Skulle du lära dina barn att kliva rakt ut i gatan utan att se sig för enbart därför att skulden för deras död eller skada skulle läggas på bilföraren?

 5. profanum_vulgus skriver:

  MG:
  ”Några Saudier kapade flygplan i USA så vi var tvungna att ockupera Afghanistan”

  Ockupanterna måste vara medvetna om att det är varje Afghans plikt att försöka döda dem, de väljer själva att delta i ockupationen.

 6. MG skriver:

  Profanum_vulgus:

  Jaha.

  Självklart har var och en rätt att försvara sig om man blir angripen.

  På vad sätt anknyter det till mitt tidigare inlägg?

 7. profanum_vulgus skriver:

  MG:
  Att ockupanterna såklart själva får svara för sina gärningar.

 8. MG skriver:

  Profanum_vulgus

  OK. Vilka handlingar tycker du att den ena parten respektive den andra parten då ska ta ansvar för?

  Eller för att vara nästan övertydlig (eftersom det tycks behövas): Om ockupanterna (som du kallar dem) tar ansvar för sina handlingar, så får afghanerna ta ansvar för sina.

 9. profanum_vulgus skriver:

  MG:
  Precis. Ockupanterna får ta ansvar för att de kränker ett annat folks suveränitet och Afghanerna som har ihjäl ockupanter får ta ansvar för att de gör vad de är skyldiga att göra.

 10. docma skriver:

  Profanum_vulgus väljer att presentera sina vanliga lögner även på denna blogg. Faktum är:
  Den svenska och andra FN-Trupper finns i Afghanistan på den lagligt valda regeringens begäran och med ett FN-mandat.
  Därigenom kan de helt omöjligt betraktas som ockupanter!
  Mobben som dödade FN-personalen förtjänade kollektivt ett skott i pannan och det är tragiskt att det inte fanns resurser och en ordergivning som kunde effektuera detta.
  Enbart den som kan försvara sig blir respekterad. Må detta bli en lärdom.

 11. MG skriver:

  docma:

  Tack för att du i någon mån tar upp min fallna mantel. Jag insåg efter en stund att det inte var stor idé att fortsätta, alla skruvar var nog inte riktigt åtdragna där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s