Bangladeshier protesterar emot kvinnors rättigheter

Jepp, du hörde helt rätt. Muslimerna i Bangladesh gick ut på gatorna för att protestera. Denna gången var det inte mot någon som ritade av deras profet Muhammed. Nej, det var inte ens några ”otrogna”. Det var deras egna kvinnor de protesterade emot.

Det är nämligen så att regeringen där har vidtagit vissa steg för att ge kvinnor samma rättigheter vad gäller arvsrätten. Enligt lagen idag kan en kvinna bara ärva hälften så mycket som en man kan. Detta är i enlighet med sharialagen – muslimsk lag – som praktiseras i Bangladesh vad gäller just arvsrätt.

Detta ogillades och protesterna började. ”Inte fan ska kvinnor ha samma rättigheter som män” är inställningen.

Islam – bra för kvinnor?

BBC

2 reaktioner på ”Bangladeshier protesterar emot kvinnors rättigheter

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Problemet här i väst är att politikerna inte inser det instiatutionaliserade förtrycket i religionen/ideologin islam. Inte heller inser man att de muslimska kvinnorna oftast vill bli kvitt detta förtyck, i synnerhet de unga kvinnorna vill kunna leva som sina svenska systrar, ha pojkvän, kunna gå ut och dansa, ta en öl – utan att kontrolleras, straffas, stängas in, misshandlas och i värdta fall mördas av bröder, farbröder och andra släktingar.

  De kvinnor i Sverige som springer runt i burka och nikab är i stället oftast svenska kvinnor med vilsen identitet som trott sig finna svaret i islam och undekastelse, det är samma typ av kvnnor som söker sig till new age, till smisksekter som Hans Scheike och andra subgrupper.

  Det finns välsituerade kvinnor som inte vill ta ansvar för jämställdheten genom att ta avstånd från dylika företeelser utan som i stället utifrån den frihet tidigare generationer kämpat fram åt dem väljer att kokettera med ofrihet genom att ta på sik slöja och underkasta sig mannen och islam.

  Att svenska liberaler sväljer detta och i debattartiklar försvarar sådant är upprörande. Det är varje medborgares plikt i en sekulär demokrati att stå upp för detta samhälles grundläggande värden. Att sanktionera att somliga avsäger sig dessa rättigheter i liberalismens namn är att ställa sig bakom en absurditet, som att man i demokratins namn kan införa diktatur. Sådant är filosofiska paradoxer och bör så förbli. Vilka andra rättigheter anser flumliberalerna att man kan avsäga sig i liberalismens namn – sin rösträtt, sin arvsrätt, sin yttrande- och åsiktsfrihet?

 2. SM811 skriver:

  Detta vill islamisten Waberi som är Riksdagsman för moderaterna skall gälla. Han har klart och tydligt sagt att han vill absolut leva i en muslimsk stat. Man undrar då varför han inte flyttar dit, finns många att välja på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s