Hizbollah har 1000 underjordiska militäranläggningar – total tystnad

Israeliska försvarsmakten publicerade nyligen en karta som visar platserna för ca 1000 underjordiska militäranläggningar i Libanon.  Washington Post rapporterar:

The Israeli military on Thursday released a map detailing what it says are nearly 1,000 underground bunkers, weapons storage facilities and monitoring sites built by the militant Hezbollah guerrillas in southern Lebanon.

Many of the sites on the map are located south of the Litani River in Lebanon, the zone where Hezbollah is banned from keeping weapons under the U.N.-sponsored truce that ended Israel’s summer 2006 war with the guerrilla group.

I vanlig ordning ser vi här effekten av det värdelösa FN s0m gång efter annan misslyckas eller helt sonika struntar i det välkända faktum att Hizbollah beväpnar sig och gör det massivt trots att de inte tillåts detta enligt det avtal som slöts. Det är upp till FNs ”fredsbevarande” styrka UNIFIL att se till att Hizbollah följer avtalet, men föga förvånande har de inte lyft ett finger. Istället har Hizbollah tillåts bygga upp sig i princip helt behindrat.

An article on the military spokesman’s website says Hezbollah has set up some 550 bunkers, 300 monitoring sites and 100 weapons storage facilities. The facilities are located in 270 villages, and many are located near hospitals, private homes and schools, the military said in a statement published on its website.

Ojdå,  bygger de sina militäranläggningar bland skolor, sjukhus och andra civila byggnader? Är det någon som är förvånad? När Hizbollah startar nästa krig ska vi inte glömma bort vad Inger Österdahl sa nyligen i en artikel i SvD:

I ett sådant läge går det inte att utesluta risken för civila offer. Bland annat finns misstankar om att Gaddafis styrkor kan komma att använda sig av mänskliga sköldar.

– Krigets lagar accepterar civila offer men man får aldrig sikta på civila och det finns en försiktighetsprincip som ska följas. Däremot är det inte ett lagbrott att attackera mot mänskliga sköldar så länge det är militära mål som angrips, säger Inger Österdahl.

Hon påpekar att det däremot inte är tillåtet att använda sig av mänskliga sköldar i krig men att det samtidigt är väldigt osannolikt att Gaddafi skulle följa internationell humanitär rätt.

Men man hör inte speciellt  mycket om detta. Ingen som klagar. Klagande kommer först igång när Israel försvarar sig mot det kommande angreppet, då kommer det bli ett väldigt liv. Och det är bara en tidsfråga innan nästa krig sker mellan Hizbollah och Israel. Då hoppas jag verkligen att Israel struntar i FN:s löften om ”fredsbevarande styrkor” som vi vet av historien är bara fluff och trams.

JihadWatch SvD DN DN DN

5 reaktioner på ”Hizbollah har 1000 underjordiska militäranläggningar – total tystnad

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Visst är det anmärkningsvärt att Hizbollah kan bryta mot FN-beslut om en vapenfri zon och öht att de kan agera som om de vore en statsmakt i Libanon.

  Men Israel är knappast bättre. Ända sedan David Ben-Gurion utropade Israel och valde att strunta i den karta som FN ritat upp om en tvåstatslösning har man brutit mot allehanda internationella överenskommelser och regler – ockuperat stora områden och skaffat sig olagliga hemliga kärnvapen för att bara nämna ett par saker.

 2. Dannie skriver:

  ”valde att strunta i den karta som FN ritat upp om en tvåstatslösning”

  Israel accepterade. Araberna förkastade FN förslag.
  Vad sägs om att jag ritar upp en karta över din bostad?

 3. profanum_vulgus skriver:

  Tycker du att FN eller ”världssamfundet” ska börja lägga sig i om Sverige har militäranläggningar och vart dessa ligger?

 4. profanum_vulgus skriver:

  Dannie:
  En zionistlögn som bara används i väst. Israel accepterade inte delningen och gör det ju uppenbarligen inte fortfarande. Israel är en gränslös statsbildning.

  Ted:
  Bör FN tvinga igenom sina resolutioner?
  Israel har ju världsrekord i att bryta mot dem.

 5. Joonatan skriver:

  Och som ovanstående, hur många Resolutioner har Israel ignorerat och brutit emot? Sluta upp med rasismen och sionist-propaganda, Israel är en förtryckarregim och ockupationsmakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s