Fokus om islamisterna som fått stöd av Väst

Fokus har en artikel som tar upp det jag och många andra varnat för: vem är det vi stödjer i Libyen?

De libyska terroristerna kom – nästan uteslutande, enligt dokumenten – från Cyrenaika. Från Benghazi, som i dag fungerar som huvudstad i de rebellkontrollerade delarna av Libyen, och framför allt från den lilla staden Derna. Av Dernas 80 000 invånare tog minst 53 personer värvning som frivilliga hos al-Qaida i Irak under en period av ett år.

Terroristerna kom alltså från just de områden som Nato – och snart även svenska Jasplan – strider för att undsätta i rebellernas inbördeskrig mot Khadaffiregimen. Rolling Stone Magazines politiska reporter Tim Dickinson kommenterade den uppenbara ironin i det hela med orden: »Amerika är nu i krig för att skydda en provins som har varit ett epicentrum för antiamerikansk jihad«.

[…]

Dels grundade de Libyan Islamic Fighting Group som under 1990-talet bedrev ett lågintensivt men framgångsrikt gerillakrig mot regimen. 1996 var de ytterst nära att döda Khadaffi i ett bombattentat. Khadaffi svarade samma år med att avrätta över 1 000 fängslade islamister. Upproret kunde tryckas tillbaka först när Khadaffi satte in stridshelikoptrar.

Dels lyckades Afghanistanveteranerna genom en kampanj mot »oislamska aktiviteter« tillskansa sig ett närmast kulturellt monopol i östra Libyen och eliminera biografer, idrottsliv och de få andra aktiviteter för ungdomar som fanns utanför moskén.

Och så vidare.

Varför är det alltid samma sak med vänstern och journalisterna? När demokratiska makter stoppar massmördare som t.ex. Saddam Hussein skriker man högt om ”bombkultur” och onda imperialister. Det finns inget gott i att avsätta en mordisk diktator – det är bara rakt av fel.

Men när Khadaffi ska avsättas, vilket inte är något fel i sig, lierar man sig omedelbart med grupperingar som är allt annat än demkratiska. Tvärtom. De är islamister som redan idag gått talibanvägen och börjat införa sharia i de delar de kontrollerar. Dessa stöder vi alltså med vapenmakt?

Vill man få bort Khadaffi hade det nog varit vettigt att fundera på vad som ska ersätta honom. I dagsläget verkar det vara som om talibanerna, Libyen-style, är de enda som finns. De lär vara redo och fullt villiga att ta över. Det ska bli underhållande att se hur svenska och europeiska journalister, inkl de flesta politiker, kommer slingra sig då.

Svd DN DN SDS

 

2 reaktioner på ”Fokus om islamisterna som fått stöd av Väst

 1. profanum_vulgus skriver:

  I Irak lierade man sig ju också med islamister mot en sekulär regim.

 2. zeitoun68 skriver:

  har en fråga . ja såg inte för längesen en facebook konversation med några muslimer o en muslimsk konvertit jag är vän med men som jag misstänker är mer och mer radikal(han citerar abdul wahab på sin blogg islamidag och islamigbg)

  han är även föreläsare i bellevue i gbg .

  ok, denna facebook konversation då – frågan var – Vilken är din favorit föreläsare ?

  Flera svenska muslimer och min vän svarar:

  Anwar Al Awlaki (!?) –

  du vet vem han e va ? borde man säga till säpo o hålla koll på domma killarna ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s