Muslimska Brödrarskapet vill införa sharia i Egypten enligt företrädare

I en intervju i den belgiska radiokanalen VRT säger Issam Al, talesman för Muslimska Brödrarskapet, att de vill införa sharialag i Egypten.

Enligt redactie.de:

But he [Issam Al Aryan] would like to see the newly elected parliament will introduce Sharia, or Islamic law if there is a sufficient majority.

Här säger man alltså det som egentligen inte borde vara något att diskutera – att Muslimska Brödrarskapet vill införa sharia överallt. Det gäller givetvis även Egypten som nu är muslimskt. Att de nu väljer att prata försiktigt och ta det lugnt ändrar inte egentligen slutmålet: en muslimsk stat med sharia som grund. De väljer dock att offentligt säga att de eftersträvar demokrati och fred, att de inte vill ställa till med problem men lindar in sina uttalanden för att undvika att berätta, i klartext, det som de redan sagt så många gånger förut.

Vi kan börja med att titta på vad deras motto är:

Allah är vårt mål. Profeten är vår ledare. Koranen är vår lag. Jihad är vår väg. Att dö för Allah är vårt högsta hopp. Gud är stor!

Allah is our objective. The Prophet is our leader. The Qur’an is our law. Jihad is our way. Dying in the way of Allah is our highest hope. Allahu akbar!

Grundaren av Muslimska Brödrarskapat, Hassan al-Banna, sa:

Det ligger i islam natur att dominera, inte att bli dominerad, att påtvinga dess lagar på alla nationer och att sprida sin makt över hela planeten

It is in the nature of Islam to dominate, not to be dominated, to impose its law on all nations and to extend its power to the entire planet.

Mustafa Mashhur som var Muslimska Brödrarskapets officiella ledare mellan 1996 och 2002 skrev en bok med namnet Jihad is our way. Boken är den femte delen i hans arbete på ”The laws of Da’wa”, alltså lagarna on muslimsk mission. I denna förklarar han att Brödrarskapets mål är att etablera en islamistisk nation/stat, att världen ska domineras av islam och den religiösa skyldigheten att bedriva militärt jihad.

Men han påpekar också att öppen jihad måste ske vid rätt tidpunkt. Det ska inte skyndas fram utan ska genomföras när det kan ge maximal utdelning. Detta är också hur det ofta går till i muslimsk historia – när de är svaga avvaktar de, bygger upp sin styrka, sluter eventuella avtal – allt för att köpa tid. Men när de anser sig vara starka nog sker det snabbt.

Det finns en översättning gjord på Jihad is our way och den kan man läsa här (PDF).

Här är några citat om islams plats att ”dominera världen”:

Det bör vara känt att Jihad och förberedelse till Jihad är inte bara för att motarbeta angrepp och attentat från Allahs fiender, men också för att förverkliga den stora uppgiften att upprätta en islamisk stat och stärka religionen och sprida den över världen

Jihad för Allah är inte begränsat till den specifika regionen av de islamiska länderna, eftersom det muslimska hemlandet är en och inte delad, och fanan av Jihad har redan rests i några av dess delar, och det skall fortsätta att resas, med hjälp av Allah, tills varje tum av islams mark  kommer att bli befriat…

Några ord om skyldigheten till jihad (ej översatt):

Then comes the power of arms and weapons,… and this is the role of Jihad .” – ”Jihad is a religious public duty.”

The symbol of the [Muslim] Brotherhood is the book of Allah [the Quran] between two swords. The swords symbolize Jihad and the force that protects the truth represented in Allah’s book. […] that is, go out to battle, oh believers, young and old, by foot or with animal, under all circumstances and conditions…”

Vad gäller att genomföra jihad och övertagande när tiden är inne:

… despite this, the [Muslim] Brotherhood is not rushed by youth’s enthusiasm into immature and unplanned action which will not alter the bad reality and may even harm the Islamic activity, and will benefit the people of falsehood…

… one should know that it is not necessary that the Muslims will repel every attack or damage caused by the enemies of Allah immediately, but [only] when ability and the circumstances are fit to it…

Jag tror det kommer dröja 1-2 år innan MB officiellt kommer att ta över. De kommer spela ett försiktigt spel, speciellt nu i början då de har ögonen på sig, men under tiden som de intar en aningen mer passiv roll kommer troligen icke-muslimerna i Egypten få uppleva det de kristna fick uppleva i t.ex. Libanon och en hel del andra platser i den muslimska världen: förtryck, förföljelse och intensifierad jihad.

I intervjun som jag länkade till ovan hör man MB säga att de vill införa sharia. Varför är det få andra som reagerar på det? Varför är så många godtrogna och naiva? Jo, vänstern, inkl journalisterna, har ett ganska intressant ”track record” att alltid stödja diktaturer, teokratier, despoter, massmördare, lögnare och våldsverkare i allmänhet. De ser väl ingen anledning att ändra sig…

 

SvD DN DN DN DN

3 reaktioner på ”Muslimska Brödrarskapet vill införa sharia i Egypten enligt företrädare

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Visst finns risken att Egypten utvecklas till en islamistisk stat, det finns ju knappast några demokratiska liberala och sekulärt upplysta traditioner att falla tillbaka på. Dock måste ju samtidigt framhållas att 30 års diktatur och undantagstillstånd inte kan försvaras utifrån den risken.

  Ett tungt ansvar vilar framför allt på USA som stött Mubaraks regim av strategiska intressen men som inte lagt två strån i kort för att samtidigt med det stora ekonomiska och militära stödet också bidra till att utveckla Egypten till en demokratisk stat.

  Nu när situationen blivit ohållbar och folket reser sig, då först börjar USA tala om demokrati i Egypten och tar sin hand från Mubarak. Nu står man där med en situation där de som är bäst organiserade i Egypten är det muslimska brödraskapet. Övriga politiska strömningar saknar inga verkliga organisationer eller partier.

  Så hade det inte behövt vara om USA och Västeuropa ägnat de senaste 30 åren åt att hjälpa till att bygga demokrati i Egypten i stället för att stödja en diktatur med pengar och vapen.

  Egypten är heller ingalunda den enda diktatur i regionen som USA stödjer på detta sätt, mest anmärkningsvärt är kanske de enorma vapenaffärerna med Saudiarabien. Inte heller är Mellanöstern och Nordafrika den enda kontinent där USA valt denna strategi, i Latin- och Sydamerika har USA påfallande ofta stött de mest obehagliga regimer för att tillgodose sina egna ekonomiska intressen.

  Egypten får det styre som folket är moget för och risken finns att det egyptiska folket inte nått längre i demokratisk insikt än att det räcker till mer än en islamistisk stat. Så hade det inte behövt vara och samtidigt som vi i väst bör vara starkt kritiska till en sådan utveckling i Egypten bär vi också ett stort ansvar för att det kan bli på det sättet.

 2. Svarten skriver:

  ”Muslimska Brödrarskapet vill införa sharia i Egypten ”

  I artikel 2 i den nuvarande konstitutionen står det att sharia är grunden för lagstiftningen i Egypten. Frågan är om den formuleringen kommer att behållas i den nya konstitutionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s