Trygghet, mångkultur och segregation

Efter viss paus från bloggandet (jag har dock Twittrat en del) tänkte jag göra ett inlägg med en kort kommentar (och med lite tur blir det lite fler poster här).

I SvD finns en artikel som diskuterar upplevd trygghet i landet och vad som görs för att öka tryggheten. Sedan säger Mars Backström att

– Vi försöker öka tryggheten hos människorna här men det är svårt att få de utlandsfödda att engagera sig i vårt arbete, exempelvis grannsamverkan. De vill gärna sköta sig själva. De har byggt upp ett eget mer slutet samhälle med nära kontakt med släkt och vänner, säger inspektör Mats Backström vid närpolisen i Botkyrka.

Det stämmer ju väl med t.ex. Robert D Putnam och andra forskare som fastslår att om man inte har en gemensam identitet, kultur och känner en samhörighet blir samhället fragmentiserat och segregerat. Detta är ingen nyhet, men det är intressant att polisen också ser precis samma sak – de vill sköta sig själva, de är inte intresserade av att bli svenskar för de har en annan identitet och denna segregation uppmanas i vårt multikulti-tänk i detta land.

5 reaktioner på ”Trygghet, mångkultur och segregation

 1. Mats Dagerlind skriver:

  Jag skulle kanske inte säga att denna segregation aktivt uppmuntras av något parti i Sverige. Däremot har politikerna passivt låtit denna utveckling fortgå i 30 år, varit medvetna om men förtigit den, och först nu när SD blivit en maktfaktor att räkna med i politiken har man börjat uppmärksamma problemen.

  Det är bekännelser under galgen som inte bottnar i annat än rädsla för att förlora fler väljare till SD än man redan gjort. Nu påstår man sig erkänna problemen men fördömer SD:s lösningar på dem. Några trovärdiga alternativ kan man dock inte presentera, av det enkla skälet att det inte finns några sådana. Den beska medicin som SD ordinerat är den enda som ger någon bot och lindring. Om de etablerade partierna kommit med sina light-lösningar för 20 år sedan så kanske det hade räckt, men idag när landet står med en fot i den multikulturella graven förslår det inte med Alvedon, här måste det till betydligt starkare preparat.

  Men som pragmatisk sverigedemokrat är det ju trots allt positivt att se att de etablerade partierna nu går SD till mötes, att SD trots förhållandevis få riksdagsmandat ändå indirekt kan utöva ett sådant inflytande på politiken.

  Detta är dessutom bara början, nationalismen har framtiden för sig på många fler områden än invandringen. Vi kommer att få se stora internationella kriser framöver där de länder som är bäst rustade att klara sig själva och försörja sina egna medborgare med inhemsk produktion kommer att var de som står starka, medan de länder som förlitat sig på globaliseringen och lagt sin överlevnad i omvärldens händer kommer att få det mycket tufft.

 2. Gregg skriver:

  Givetvis beror osäkerheten hos invandrare att de lever i invandrartäta områden. Bland muslimer är våld ett normerat sätt att lösa problem(läs gärna boken ”nomad” av Ayaan Hirsi Ali för mer information).

  De mer tryggare svenskarna lever å sin sida ofta i mer homogena ”svenska” kvarter med en liten minoritet invandrare.

 3. Dag Selander skriver:

  ‘Trygghet’ kan ingen ideologi erbjuda, även om både socialismen-kommunismen och fascismen-nazismen marknadsfört den.

  Samhällena i samhället utanför erbjuder via islam trygghet och erbjuder också hot mot samhället.

  7-klövern allena menar att man har trygghet att erbjuda. Medborgarna ser vad som hänt och händer och väljer bort förljugenheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s