7-klövern mot SD – rösta på M eller S spelar ingen roll

Det diskuterade flitigt hur en regering som inte har egen majoritet ska hantera situationen då SD blev vågmästare. Den situationen har vi nu som alla vet och det är värt att påpeka hur det ser ut att vara.

I fall efter fall verkar regeringen vilja samarbeta och kompromissa med Socialdemokraterna eller Miljöpartiet för att ”utestänga SD från inflytande”. Vad som egentligen händer är alltså att i fall efter fall försöker Alliansen att få med s eller mp (med de kompromisser det oftast medför). Det innebär att de som röstade på Alliansen får s+mp på köpet helt oavsett om de vill det eller inte vilket jag tror kommer bli ett seriöst problem för framförallt socialdemokraterna.

Hur länge kommer s att acceptera att bli ett stödparti till regeringen? När anser s-folket att de måste driva egen politik istället för att bli stödparti bara för att ”utestänga sd”? Jag tvekar på att sossarna har råd att gå den vägen speciellt inte efter deras fallande siffror och i dagsläget röriga situation. Folk kommer snart bara se dem som oorganiserade och utan politik som lydigt följer regeringen vars politik de påstår sig vara så emot.

Faktum är att det är så minimala skillnader mellan Alliansen och s+mp att det är löjligt. Den enda blockpolitik det är att tala om är Sverigeblocket mot 7-klövern (eller kanske 6-klöver eftersom v inte är så uppskattat tack och lov).

DN

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s