Media utelämnar anledningen till att SD lämnade kyrkan

Svensk media fortsätter som vanligt att vrida och gömma relevant fakta för att bedriva sin politiska linje.

I alla tidningar skriver man nu att SD:s representanter, som var på plats i Storkyrkan, lämnade kyrkan då Brunne ”började tala om rasism”. Det är helt felaktigt. Våra representanter lämnade kyrkan när Brunne sa följande:

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag.

Här refererar Brunne direkt till de demonstrationer mot Sverigedemokraterna som ägde rum igår. Således uppmanar hon till att ”ropa ut sin avsky” mot Sverigedemokraterna. Hon bedriver partipolitik och kritiserar ett riksdagsparti som deltog på plats i kyrkan. Med sådant agerande är det uppenbart att SD:s representanter lämnade kyrkan, och det är bara tramsigt att Brunne verkar förvånad.

Svenska kyrkan är ett skämt.

DN SvD Sydsvenskan

49 reaktioner på ”Media utelämnar anledningen till att SD lämnade kyrkan

 1. Peter Svensson skriver:

  Ska ni resa er och gå för minsta motstånd ni möter i Riksdagen också? I Sverige har vi yttrandefrihet för alla grupper. Om en mycket stor grupp deltar i en demonstration emot något så är det mycket naturligt att tala om det. Så vitt jag har förstått så var det dessutom demonstrationer mot rasism och inte mot SD. SD är väl inte ett rasistiskt parti???

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Detta handlar inte om motstånd, men det kan vara svårt för dig att förstå det. Skillnaden är såklart att detta är en officiell ceremoni – där ska man inte kritisera partier eller individer såsom gjordes i kyrkan.

  Att du inte ser skillnaden är, ja, symptomatiskt. Dessutom är du dåligt påläst. Demonstrationen var riktad mot SD där man bland annat uppmanade Jimmie Åkesson att flytta från landet och lite sådana saker. Det var en demonstration mot SD och denna demonstration referade Brunne till under en officiell ceremoni där samtliga riksdagsledamöter var inbjudna. Det är opassande, osmakligt och fel.

 3. Cecilia Sundh skriver:

  Din partiledare sa till Aftonbladet: Jag tror aldrig jag har känt mig så kränkt, med anledning av de biskopen talade om i kyrkan. En sådan lättkränkt människa ska överhuvudtaget inte vara ledare för andra människor. Då är man barnsligt omogen och har inget i politiken att göra.

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Ah, ännu en icke-tänkande människa. Ni är ganska många dessvärre. Läs tidigare kommentar, så slipper jag upprepa mig.

 5. Edward Galia SD Perstorp skriver:

  Mycket bra agerat av vår riksdagsgrupp! Kyrkan ska inte vara en politisk arena!

 6. Tobias KURU (SD Södertälje ) skriver:

  Och det förstår jag då partiledare stog öppet och sa * ingen ska ut ur Sverige men vi ska ut med Sverigedemokraterna *

  Jag stöder aktionen för kyrkan gör mycket bra men dom ska inte ställa sig politiskt !

 7. Kerstin Svenberg skriver:

  Som kristen men icke medlem i sv. kyrkan kan jag bara skåda hyckleriet från prästens sida, SD som det enda parti vilken vill förlänga rätten till liv för människan genom att sänka abortgränsen, Jesu minsta och den diskriminering och åldersrasism mot dem ser man mellan fingrarna inför, ja det är sv ”kyrkans” hyckleri, hoppas verkligen människor inser sanningen att SD inget rasistiskt parti är, men så är det ju, innan sanningen fått på sig skorna har lögnen hunnit två varv runt jorden.

 8. Bård skriver:

  Det er virkelig en skam at den Svenska Kyrkan har en biskop som ikke kan holde seg borte fra partipolitikk selv i en høytidelig tale som dette. Hele det svenske samfunnet er så totalt ensrettet at jeg nesten ikke eier ord. En Riksdag hvor voksne menensker har problemer med å sitte ved siden av andre mennesker på grunn av deres politiske meninger, en kirke som tar klar politisk stilling mot SD, og på toppen av det hele et massemedia som konsekvent og massivt motarbeider SD. Aldri har vel noen gang behovet for en total utskiftning av et samfunnets ledelse vært på sin plass.

 9. A skriver:

  Hej. Vi var väldigt många som demonstrerade mot rasism, utan att attackera några individer i riksdagen. Det var oss, inte det fåtal ”vänsterextremister” som också demonstrerade, som biskopen talade om. En biskop som fördömer fascism fördömer naturligtvis vänsterfascism på samma gång. Men biskopens tal handlar alltid om samtiden, och även kunden talar ofta om vikten av att enas i antirasism och vikten av att inte vara främslingsfientlig. Det är vanliga samtalsämnen, har ni aldrig sett en kunglig eller politisk tillställning förr? Biskopen sa ordagrant att dom som demonstrerade mot rasism gjorde rätt. Hon sa inte vilka, och absolut inget om SD. Däför säger förnuftet, logiken och de retoriken att uttågandet kan tolkas som ”vi är emot antirasism”. Jag vill bra påpeka varför det tolkas så. Jesus var för övrigt inte svensk. Han var fattig OCH ”utlänning”. Ni hade inte behövt ta åt er. Mvh A.

 10. Magnus Gustavsson skriver:

  Men nu förstår jag inte, Ekeroth. I ert invandringspolitiska program står det ju ”Svenska Kyrkan och dess
  aktiviteter är en omistlig del av den svenska traditionen.”. Men nu säger du att den är ett skämt! Men jag antar att ni kommer att styra upp kyrkan på samma sätt som ni vill göra med kulturen, så att den uppför sig lite mer… ja, politiskt korrekt.

 11. Ted Ekeroth skriver:

  Nej, det är inte lätt att förstå ibland. Svenska kyrkan ska ha en omistlig del av den svenska traditionen, men dessvärre har kyrkans representanter istället gått i motsatt riktning och bedriver ist partipolitik under officiella möten. Kyrkan bör styras upp ja, ingen tvekan om den saken.

 12. Pirjo Nilsson skriver:

  Tobias, jag håller inte med dig. Kyrkan bedriver hotellverksamhet för utvisade invandrare, inte bra. I samband med det så gör de ett lagbrott. De stör vid valtal. De utövar mobbing mot Sverigedemokraterna. De ska bygga ihop kyrkan med moskeé. Finns ritning eller prototyp på det. Alltså stöder de islam. Var tar vår kulturella kristliga anda vägen. Nej kyrkan är ute på hal is, vem kan ha förvridigt deras tänkande.

 13. Johnny skriver:

  Till Peter Svensson>>
  Inte en demonstration mot sd? Hur kommer det sig då, när jag i går på väg hem från jobbet passerar karlavägen, ser vuxna människor dela ut plakat med handmålade och överkryssade blåsippor till sina barn, varpå dessa 7-8 åringar börjar skandera ”ned med Sverigedemokraterna!”? Förklara det för mig? Sedan kan biskopen, Sjuklövern, hela etablissemanget och du påstå att demonstrationen var mot rasism när det i själva verket var en förtäckt anti sd-demonstration. En demonstration där man bevisligen inte drog sig för att utnyttja små barn till att skrika ut politiska slagord.

 14. Robin Karlsson skriver:

  Det var väl ändå så att demonstrationerna inte enbart handlade om motståndet till Sverigedemokraterna (även om det fick stort utrymme) utan även om Alliansens politik och om rasism i stort.

  Är det verkligen fel av biskopen att plocka ut det som hon anser vara tänkvärt ur denna samtida händelse? Jag ser inte riktigt var problemet ligger. Varför ta åt sig så mycket av ett budskap om antirasism? Hur är det att kritisera ett riksdagsparti? Dessutom säger hon ju inte ett ord om att hon stödde demonstrationen som sådan.

  ”Skillnaden är såklart att detta är en officiell ceremoni – där ska man inte kritisera partier eller individer såsom gjordes i kyrkan.”
  – Jag ser inte någonstans i predikan där hon kritiserar något parti eller individ, såvida det inte finns ett rasistiskt parti (eller individer) i riksdagen. Vidare kritiseras väl (generaliserade) grupperingar och individer dagligen vid officiella tillställningar, har jag missat något?

  Släpp paranoian och sluta läsa mellan raderna! Sluta upp med den sjukliga lusten att framstå som martyrer och misshandlade barn så fort ni (Sverigedemokrater) får chansen! Visa istället att ni är toleranta politiker med förmåga att förhandla och ta ansvar samt argumentera för er ideologi och dess konsekvenser.

  /Robin

 15. Cecilia Sundh skriver:

  Jag är inte en icke-tänkande människa, men jag blir inte kränkt av att du kallar mig det. Det är skillnaden mellan mig och ditt infantila parti.

 16. Tobias KURU (SD Södertälje ) skriver:

  Jag ser att en del av inlägget jag skrev försvann så jag ska ta och förtydliga det..

  *Och det förstår jag då partiledare stog öppet och sa *ingen ska ut ur Sverige men vi ska ut med Sverigedemokraterna *

  Jag stöder aktionen för kyrkan gör mycket bra men dom ska inte ställa sig politiskt !*

  Bra att dom gick för det visar att det räcker nu.
  Med tanke på Vänsterpartiets demostration.
  Och det förstår jag då partiledare stog öppet och sa *ingen ska ut ur Sverige men vi ska ut med Sverigedemokraterna *

  Jag stöder aktionen, för kyrkan gör mycket bra men dom ska inte ställa sig politiskt.

  Det arbete kyrkan gör i katastrofer m.m är bra jobb men skippa politiken.

  – Tobias

 17. Tobias KURU (SD Södertälje ) skriver:

  Jag misstänker att många missade denna del i talet som inte kan tolkas på fler sätt än det gjort.

  Jag reagerar på att hon först talar om demostrationerna som varit men sedan slutar med texten att om vi är tysta ska stenarna tala för oss och det hela kan tolkas på många sätt men in i det närmaste ren uppvigling till våld.

  I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna.
  Ropa ut sin avsky motdet som gör skillnad på människor.
  Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag.
  Du ska inte ha samma rättigheter som jag.
  Du är inte värd ett liv i frihet.
  Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld.
  Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.
  Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor.
  Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor.

  Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan.
  Här har viett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen förmänniskovärde, måste vi se till att också stenarna ropar.

  Vi gör det med Guds hjälp.
  Vi har mycket att göra. List, mod, värme krävs.
  Känn glädjen iuppdraget.
  Känn tyngden i uppdraget.
  Känn mandatet från oss

 18. Sven Karlsson skriver:

  Hade tänkt skriva nått men då visar det sig att både A och Robin Karlsson redan sagt det jag tänkte. Hur som helst så bör inte SD ha tagit åt sig av vad biskopen sa om de inte varit ett rasistiskt parti.

 19. Dannie skriver:

  Här är en ide på ett lackmustest för alla hycklare…
  Skicka predikande dhimmi- tant ”alla människors lika värde” till mecka i saudiarabien på ”studiebesök”. Säg att hon är en kristen evangelistisk präst. Problemet löst.

 20. Helena Palena skriver:

  Biskop Eva Brunne deltog själv i demonstrationerna igårkväll som riktade sig mot SD. Tänk en biskop som är så partisk. Fy fan! Det går bra att ta parti för vänstermobben och det i en kyrka. Nä, bra att dom tågade ut.

 21. Johnny skriver:

  Såg nyss ett inslag på Rapport på SVT1. Där rapporterade man att biskopen deltog i demonstrationen på Sergels torg i går kväll. Missade hon månne alla anti sd-plakat eller ropen ”Ut med Åkesson, tja la la la la!”???

  Åkesson och sd:s riksdagsledamöter gjorde helt rätt! Tyvärr kommer inte sanningen fram i gammelmedia. Poängteras bör att inte alla sd:s riksdagsledamöter tågade ur kyrkan. Vet att bl a Jonas Åkerlund satt kvar.

 22. utemoblernasmecka skriver:

  Självfallet måste väl biskopen få vara med i en antirasistisk demonstration, Johnny. Hon har samma rätt som alla andra medborgare. Och vad har det med saken att Åkerlund satt kvar?
  När det gäller rasism, läs detta som Sverigedemokraterna i Burlöv skrivit i en annons:
  ””Bluffen”
  Påståendet ”apatiska flyktingbarn” har de senaste åren gett möjlighet att få uppehållstillstånd här. Av alla länder har bara Sverige hänvisat till detta fenomen. Det nya ”trixet” att få uppehållstillstånd är att kalla sig för ensamkommande flyktingbarn. Så gott som alla är ynglingar strax under 18 år och i stort sett är inga flickor. Varför? Dessa män har gått några år i skolan, är arbetslösa och fattiga. De kan utses till militärtjänstgöring i hemlandet. De fungerar ofta som förpatrull och inkörsport till Sverige för övriga familjemedlemmar. Barn är aldrig utsatta för hot av dödsstraff och förföljelse oavsett om de kommer från en diktatur eller demokrati. Möjligtvis är deras föräldrar det. Har de begått ett ungdomsbrott i hemlandet tycker vi att de naturligtvis skall dömas i sina hemländer och inte komma hit här för att undgå straff och leva på bidrag här. Vi Sverigedemokrater anser att det är helt felaktigt med denna ”blufflyktingmottagning”. Flera tusen ynglingar kommer till Sverige varje år. Efter valet vill vi gärna se att Pia Kjaersgaards och Danske Folkepartis flyktingmottagningspolitik införs i Sverige.”

 23. Linda skriver:

  Ted du skriver: ”Svenska kyrkan ska ha en omistlig del av den svenska traditionen, men dessvärre har kyrkans representanter istället gått i motsatt riktning och bedriver ist partipolitik under officiella möten. Kyrkan bör styras upp ja, ingen tvekan om den saken.”

  På vilket sätt ska kyrkan ”styras upp” och på vilka teologiska grunder? Kyrkan är skild från staten. Den är inte en relik, inte en historisk konstant institution, inte ett museum, utan en del av en världsvid gemenskap där människor försöker leva i enlighet med evangeliet med allt vad det innebär och utifrån olika tolkningar av detta. Kyrkan predikar dessutom fortfarande ”synd” och ”nåd”, där synd ofta tolkas som alla former av orättfärdighet – som exv rasism, förtryck och ekonomiska orättvisor. Går man in i en kyrka så bör man nog räkna med möjligheten att man kan bli en aning provocerad. Det är en del av biskopens uppgift att tolka samtiden och att adressera orättfärdigheter och ange en färdväg framåt mot en mer genomgående rättfärdighet och medmänsklighet hos oss alla – inte att säga ”snälla kristna saker” och stryka oss medhårs. Jag tycker att den predikan ni fick höra var balanserad och innehöll mycket nåd och mycket ”prata med varandra” som jag tolkade ”i alla riktningar”. Kanske kunde biskopen ha uteslutit meningen om demonstrationen, kanske skulle ni ha stannat till slutet av gudstjänsten. Men att säga att kyrkan ska ”styras upp” tycker jag är att ta stora ord i sin mun. Kyrkan ska inte tämjas. Och det är teologernas och inte politikernas sak att i bön och kraft av sin kallelse tolka kyrkans uppgift.

 24. Johnny skriver:

  utemoblernasmecka>>
  Hon får vara med i hur många antirasistiska demonstrationer som helst. Jag redogjorde för hur olämpligt det var att referera till gårdagens demonstration i sin predikan, med tanke på vad demonstrationen stod för förutom antirasism. Läs om mitt inlägg. Hon ska inte ta politisk ställning och omyndigförklara ett folkvalt riksdagsparti och 339 610 väljare i sin predikan när riksdagen öppnas. Det är fel forum och helt oacceptabelt.

 25. Tommy skriver:

  Bra gjort Jimmie, och dom andra ledamöterna, som visade ”att nu räcker det”,

  Man kan endast spotta på en sten tills den blir våt.

  Ett bra och resolut ställningstagande mot dom politiskt korrekta gummiryggarna.

  Masspsykosen mot SD finner inga gränser.

  Lämnar själv in begäran om utträde ur Svenska kyrkan i morgon, efter 55 års medlemsskap.

  Kommer aldrig mer att stödja politruker som använder predikstolen för sin egen politiska agenda.

  Till råga på allt visar den s.k. biskopen öppet stöd för den bidragsförsörjda , stenkastande. vänsterpöbeln, som med våldsmetoder vill hindra ett demokratiskt invalt parti att verka.

  Agusto kom tillbaka, allt är förlåtet.

 26. David Bergström skriver:

  ”Svenska Kyrkan och dess aktiviteter är en omistlig del av den svenska traditionen. Svenska Kyrkan ska därför ges möjlighet att verka i samarbete med skolorna, på det sätt den alltid har gjort i vårt land. De barn, vars föräldrar känner sig störda av Svenska Kyrkans medverkan i skolan, beviljas ledighet vid sådana tillfällen. Övriga religiösa samfund hänvisas till att bedriva sin verksamhet utanför det svenska skolsystemets ramar.” (SD:s Invandringspolitiska program)

 27. tyckare i Vellinge skriver:

  Biskop Eva Brunnes valspråk som biskop är bibelordet ”Gör inte skillnad på människor” vilket framkom tydligt i dagens predikan.

  Naturligtvis kan en biskop delta i en demonstration mot rasism, och självklart kan hon sedan nämna den antirasistiska demonstrationen i en predikan om alla människors lika värde. Att se hennes predikan som en attack mot SD är både orimligt och långsökt. Jaha, det fanns folk i den antirasistiska demonstrationen som inte gillar SD. Vad är det med det då? Nästan 95% av oss röstberättigade röstade inte på er, och hos många av oss väcker er unkna människosyn ett mycket stort obehag. Att det finns människor i en antirasistisk demonstration som ogillar SD är väl bara naturligt, i och med att ni står för rasism. Att för den sakens skull se biskop Brunnes fina predikan som en attack på er visar bara hur paranoida ni är i ert förhållande till omgivningen.

  @Pirjo Nilsson – är det SD i Vellinges hållning? Att ni är väldigt negativa till svenska kyrkan alltså. Jag trodde annars att ni Sverigedemokrater gillade svenska kyrkan med dess inverkan på kulturarvet och de svenska traditionerna. Men i Vellinge kanske SD har en egen inställning. Ni kanske tycker lika illa om kristna som om muslimer?

 28. Ted Ekeroth skriver:

  De tog inte åt sig. Vad är det folk inte fattar? De tågade ut när hon refererade till demonstrationen mot SD – vilket det var. De tågade alltså _inte_ ut bara för att man pratade om rasism. Det var ju själva kärnan i blogginlägget, vilket folk verkar missa ganska rejält…

 29. Johnny skriver:

  utemoblernasmecka och tyckare i Vellinge kanske förstår om de söker upp inslaget med Mattias Karlsson i Studio Ett i i P1 på http://www.sr.se, själv har jag gett upp att försöka förklara(hänvisar till mina tidigare inlägg). Eva Brunne är t o m på väg att göra en pudel i slutet av inslaget. Så tagen på sängen blir hon mitt i telefonintervjun!

 30. Lotta skriver:

  Apropå alla människors lika värde – när får vi höra denna människovän till biskop tala å de ofödda barnens vägnar?

 31. Anna Martinsson skriver:

  Om man känner sig kränkt och påhoppad av Biskopens ord måste man vara en mycket osäker och liten människa. Om du vetat bättre så hade du inte hänvisat till att gårdagens demonstrationer var riktade mot Sd. Det kanske vissa av dem var men absolut inte flertalet. Du ser, de handlade om manifestationer mot rasism och främlingsfientlighet och för mångfald och ”olika”, viss skillnad.
  Att resa sig och gå ut ur kyrkan med förorättade miner får, som tur är, endast Sd att visa sin rätta sida (igen). Det är dessutom sorgligt, infantilt och på mycket låg nivå. När det går dem emot i Riksdagen ska de då stampa ut därifrån också? Gärna för mig!

 32. Niklas Lindgren skriver:

  Folk som pratar om att sd är lättkränkta borde kanske tänka på den långa rad av sd-hatardemonstrationer de fått utstå under hela valrörelsen. Mötes- och yttrandefrihet har kränkts, företrädare har både hotats och skadats. Om det hade drabbat ett etablerat parti så hade alla partiledare och tidningar tagit kraftfullt avstånd och stora resurser skulle lagts på att stoppa detta – om det så krävde att folk åtalades.

  Istället är de som tagit förbehållslöst avstånd ganska lätträknade och folk har fått kränka demokratin utan rättslig påföljd i de allra flesta fall.

  Vi har också situationen med SÄPO-vakter som bevakar varje steg för sd:s riksdagsledamöter i den uppiskade hatstämningen och hoten från Aftonbladets kompisar i den organiserade undre världen.

  Det är klart att sd-företrädare i denna extrema situation blir kränkta när biskopen hyllar ännu en räcka av dessa sd-hatarmanifestationer. I en ceremoniell situation som borde vara partipolitiskt neutral.

 33. Allvarlig skriver:

  Mycket bra gjort av Sd att lämna kyrkan. En biskop ska inte uttrycka politiska åsikter, på samma sätt som det är meningen att en journalist inte heller ska göra det, eller en lärare för den delen. Man ska verka neutralt men det är dessvärre väldigt sällan det händer nuförtiden. Stå på er för sjutton! Ni kommer bara få mer röster nästa val. 🙂

 34. Josef Boberg skriver:

  Predikan vid Riksmötets öppnande den 5 oktober 2010”Vi som tror på människors värdighet och lika värde, oavsett vilket land vi är födda i, oavsett vilket kön eller vilken ålder vi har, oavsett hur vår sexuella orientering tar sig uttryck, vi tror och hoppas att ni har den fortsatta förmågan att säga: Jag vill tala med dig, och den fortsatta längtan att ställa frågan: Vad vill du att jag ska göra för dig? Och känna den stora glädjen i de förändringar som detta kan göra.

  Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

  Bortsett ifrån ”gud” – så fattar jag överhuvudtaget ej alls, vad det är för ”brännhett” i detta – som läst eller åhört i sin HELHET.

 35. Dag Selander skriver:

  @TED: Undrar om någon kunde lägga över TV4:s intervju från TV4 Play till YouTube, eftersom TV4:s intervju var så bottenlöst dålig o TV4 säkert plockar bort den idag…

  ***
  Shame on You! Biskop Eva Brunne och Ulf Kristoffersson på TV4
  >> http://missionxp.webblogg.se/2010/october/shame-on-you-biskop-eva-brunne-och-ulf-krist.html

  TV4 Play
  …………………
  http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.1615597!approot/embedvideo.swf?videoId=1.1845214
  ……………….

 36. My Svensson skriver:

  Du skriver:

  ”Således uppmanar hon till att ”ropa ut sin avsky” mot Sverigedemokraterna”

  Det gör hon väl ändå inte. Det hon säger är att de ropade ut sin avsky mot de som gör skillnad mellan människor, de som tycker att du är inte lika mycket värd som jag.

  Om ni sedan tycker att människor inte är lika mycket värda så är det ju så. Men för den saken skull måste ju andra få säga sin mening.

  Hur skulle hon ha uttryckt sig för att ni inte skulle gå ut ur kyrkan – det vore intressant att höra?

 37. sten skriver:

  En stor skandal av en kyrklig representant att förhärliga vänsterfacismen. Bra gjort av SD att tåga ut ur kyrkan.

 38. Magnus Gustavsson skriver:

  Det konstiga är att ni Sverigedemokrater inte alls verkar förstå varför folk inte tycker om er politik. Ni vill slänga ut människor som bott länge i det här landet, ni misstänkliggör alla som är muslimer, ni klumpar ihop folk från hela världen till en homogen grupp som ni kallar invandrare, mot denna ställer ni svenskar. Väldigt många svenskar har vänner med rötter i andra delar av världen. Väldigt många svenskar har rötter i andra delar av världen. Er politik vänder sig emot en väldigt stor del av det här landets befolkning, då är det inte så konstigt att ni får många människor emot er. Ni är inte ett parti bland andra. Ni är extrema. Och ja, jag har läst ert partiprogram så kom inte och snacka om att ni vill stoppa invandringen för att kunna ta hand om dom som redan är här och annat trams. Ni vill stoppa invandringen för att ni inte gillar människor från för er främmande kulturer. Det enda som har hänt på femton år är att ni har bytt rasförrädare till landsförrädare i er retorik.

 39. Mari skriver:

  Kyrkan har ingen politisk agenda, alltså är det inte en politisk arena. SD däremot har en politisk agenda och använde kyrkan som en politisk arena.

 40. Nicke skriver:

  Är så sjukt less på alla som ska kommentera och kalla SD för ett rasistiskt parti… Dom är enda partiet som vill låta sverige bli svenskt igen. Sverige är i mina ögon ett enskillt land som har haft en alldelens för slapp invandringspolitik. För tänk efter själva innan ni gnäller.! Ska vi börja bygga moskér över hela landet?! Ska vi börja lära ut massa andra språk redan i grundskolan så att det inte uppstår ett glapp mellan svenska barn och invandrar barn? Ska svenska ungdomar behöva slåss med mer folk på arbetsmarknaden när arbetslösheten är så pass hög? Nääää ta skallen ur arslet och våga stå upp för det lilla av sverige som finns kvar..! SD vinner min röst alla gånger… Btw Är man rasist om man vill att Sverige ska ta hand om sitt nuvarand folk? Är det rasistiskt att inse att om invandringspolitiken fortsätter som den ser ut nu så kommer det att gå åt pipan? Är man rasist om man säger att man älskar sverige? Isf skämms jag över att vara svensk!!!

 41. Magnus Gustavsson skriver:

  Är så sjukt less på alla som ska kommentera och kalla SD för ett icke-rasistiskt parti… Räcker med att läsa partiprogrammet för invandringspolitiken för att fatta att det inte förhåller sig så. Att ni hårdtränat för att det inte ska lysa igenom är en helt annan sak. Det var ju inte längesen det var snack om ras hit och HIV-negrer dit men det ska vi plötsligt bara glömma bort. Men det finns uppenbarligen en massa puckon som faktiskt blundar för SDs historia och tror att det är ett parti som vilket som helst. Då är det inte så konstigt att ni inte fattar varför folk blir arga. Er politik drabbar många människor i det här landet – fler än dom som har röstat på er. Jag är så svensk man kan bli även enligt er måttstock men jag vill inte leva i ert Sverige. Om ni nu är så måna om svensk kultur, varför säger ni ingenting om t ex all amerikansk kultur som sköljer över landet? USA har ju påverkat vår kultur otroligt mycket mer än islam eller vad det nu är ni skrämmer era barn med. Men ni kan ju inte ens formulera vad som är svenskt och vad i kulturen som har förstörts. Jag menar ”det lilla av Sverige som finns kvar” – vem har huvudet var nånstans? Skärp er.

 42. Josef Boberg skriver:

  Biskop Eva Brunne har förklarat sig HÄR (video ca 5 min) – och hennes predikan i sin helhet finns HÄR.

  Hade jag varit bankrånare – och predikan istället hade handlat om det tveksamma i att vara tjuv – så hade jag nog tagit åt mig.

  Men frågan är om jag hade varit så dum – att jag hade rest mig upp och lämnat kyrkan med ”buller och bång” – för då hade ju slutsatsen kunnat bli att jag ej hade haft ”rent mjöl i påsen”.

  Att sedan i efterhand försvara tilltaget – att med ”buller och bång” rusa ut ur kyrkan – gör ju ej saken att ”ha rent mjöl i påsen” mera trovärdig, precis…

  Men vaddå… – Wi gör ju ALLA så gott Wi kan i just det ögonblick då Wi gör det Wi gör – och att ”gråta över spilld mjölk” leder ju INGENSTANS.

  Undrar om Jimmie Åkesson & Co ser det på det sättet ❓

 43. anonym skriver:

  //EN FRÅGA TILL TED

  ANSER DU ATT MUSLIMER ÄR LIKA MYCKET VÄRDE SOM ALLA ANDRA MÄNNISKOR I SVERIGE??

 44. Ina skriver:

  Kyrkan har i och för sig i stort sett alltid samarbetat med makten. De måste hålla sig väl med etablissemanget eftersom de är beroende av världsliga inkomster för att upprätthålla all in lyx och sina prästers höga löner och förmåner. Just nu blåser maktens vindar mot SD och som den opportunist biskopen är måste hon vara med och blåsa på.
  Som väl var hade kungen den goda smaken att avstå från alla antydningar mot något demokratiskt valt parti utan uppmuntrade istället riksdagsledamöterna till gott arbete för demokratin.
  Och det var just det som predikan i Storkyrkan borde handlat om. En stärkande uppmuntran till gott arbete i demokratisk anda.
  Gjorde hon inte det då? Jo, ända tills hon hyllade demonstrationerna som hon själv deltog i dagen innan i SIN HELHET och utan förbehåll. Där fanns tydliga antidemokratiska inslag med plakat och talkörer riktade mot ett demokratiskt valt parti och att de inte var önskvärda varken i politiken eller ens här i landet.
  Biskopen får gärna delta i en sådan demonstration och hon får nämna de delar av den som var emot rasism och främlingsfientlighet som hon sa att hon avsåg. Men då borde hon samtidigt tagit avstånd från de antidemokratiska inslagen i demonstrationen om hon ville undvika missförstånd. Det är inte alls givet att hon tog avstånd från just dessa även om hon säkert tar avstånd från våld, vilket ju heller inte förekom i just den demonstrationen.
  Vad som stör mig mest är att demokratiska spelregler inte tas på tillräckligt allvar i detta sammanhang. När hon i en predikan ska inleda riksdagens öppnande och dess viktiga arbete framöver, ska hon visa respekt för ett demokratiskt valt parti och dess väljare. Det gjorde hon inte genom sina antydningar och oförbehållsamma stöd för en demonstration i sin helhet som delvis var riktat mot ett demokratiskt valt parti. Det kan uppfattas som att hon håller med om att SD är ett icke önskvärt, rasistiskt parti som man kunde läsa på plakaten.
  Att hon sedan påstod att hon inte visste…. saknar all trovärdighet.
  Med vänlig hälsning
  Ina

 45. Johan Daniels skriver:

  Hej
  Jag har en fråga som inte gäller denna artikel. Jag läste att du vill i ett första steg stoppa invandring för att bekämpa religionen islam men vad är nästa steg undrar jag?

 46. Stefan Lennartsson skriver:

  Jag anser att Ni skulle inte över huvudtagit beträtt kyrka. Svenska kyrkan har blivit en cirkus. Där vad jag anser rättstrogna präster bara har att svälja. Om inte förlora dem sin inkomst och arbete. Dem måste och det är fruktansvärt förneka sig själva. Svenska kyrkan och borgerlighet har ståt som borgen för kärnfamiljen. Denna kvinna för mig antikrist.

 47. Pelle Svensk skriver:

  Vad är egentligen problemet?
  Efter en folkomröstning som är är ett BEVIS på vad det riktiga folket vill-Skaka om och skapa en omröstning gällande invandring-utvisning-förvisning av kriminella Troll!Vad kostar denna Cirkus årligen??
  Inget parti som visar några siffror??
  Dog dina föräldrar i en sjukhuskorridor medan Mohammed mördade?
  Nä TÄNK OM -vi är i Sverige och vi svenskar har inget inflytande längre-Se förorterna till Stockholm-Fy fan rena Afrika!!!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s