FiM: TT spred bluff om fejkade ”muslimska gravar”

Svenska journalister hakar på, men FiM rapporterar om propagandalögnen:

TT spred bluff om fejkade ”muslimska gravar”

”Nyhetsbyrån” TT har skickat ut en text om att Israel skulle ha förstört ”muslimska gravar” vid en park i Jerusalem. Utrikesredaktionen på TT, som leds av Karl Vicktor Olsson, har sedan länge satt i system att hårdvinkla, lägga till, dra ifrån och sätta rubriker som är avsedda att piska upp största maximala hat mot Israel, medan man aktivt tystar ned fakta och nyheter som stör den agendan. Exempelvis faktumet att de påstådda ”muslimska gravarna” är fejk, och att ingen ligger begravd där.

Se video på bluffen här.

Vad det handlar om är att personer i samarbete med den islamiska myndigheten Waqf i Jerusalem ska ha försökt att stjäla mark som tillhör staden genom att under de senaste dagarna forsla dit stenbumlingar som ska föreställa nya gravar. Detta trots att inga begravningar görs på platsen, och ingen ligger begravd där. Islamiska Waqf-arbetare ville inte svara på journalisters frågor om vad de sysslade med, utan lämnade platsen i hast. När svindeln upptäcktes i förra veckan genom ovan länkade bildreportage, gavs omedelbart order om bortforsling av stenblocken.

MUSLIMSKA MYNDIGHETER VILLE BYGGA AFFÄRSCENTRUM PÅ PLATSEN REDAN 1945

Bluffen är en förlängning av en redan avslutad domstolstvist gällande byggandet av ett Museum för Tolerans nära Jerusalems Självständighetspark (se rapport i Haaretz). På platsen ligger det en parkeringsplats som byggdes på 1960-talet utan någon som helst invändning från muslimska intressen. En grupp islamiska extremister motsatte sig häromåret bygget av det nya muséet, och hänvisade till att det under parkeringsplatsen före 1960-talet legat en muslimsk begravningsplats. Den är övergiven sedan mycket länge, har aldrig använts sedan Israels grundande, och anses inte längre som helig av muslimer. Som på så många platser i Jerusalem hittades där flera hundra år gamla benrester, men inte en enda sten eller markering. Så sent som 1945 planerade muslimska myndigheter att bygga ett kommersiellt centrum på gravplatsen, eftersom den redan då ansågs övergiven (”mundras”), vilket inträffar 37 år efter att den tagits ur bruk, enligt islamisk tradition.

Parkeringsplatsen som nu ligger där har i decennier använts av muslimer och alla andra invånare i den israeliska huvudstaden för att ställa bilen. Domstolen gav därför klartecken för toleransmuséet att byggas där, samt förflyttning av de gamla lämningarna till en alternativ plats, alternativt att själva husgrunden byggs på pålar för att inte påverka de berörda jordlagren.

TT SPRIDER HAT

De nya fejkade ”gravarna” som poppat upp ur marken under de senaste dagarna, och som var föremål för TT:s telegram, är ett försök att stjäla mer mark, och har lagts utanför den plats där parkeringen ligger. TT:s spridning av bluffen, samtidigt som faktabakgrunden aktivt förtigs, är ett direkt motbjudande bidrag till den intolerans, antisemitism och hets som Muséet för Tolerans är tänkt att motverka. TT och Karl Vicktor Olsson borde skämmas för den medvetna förfalskning de ägnar sig åt, dagligen, i sin vinklade ”rapportering” om Mellanöstern, och för det hat de avsiktligen piskar upp. TT har sedan länge förverkat all trovärdighet när det gäller rapporteringen om Israel.

DN HD SVD

En reaktion på ”FiM: TT spred bluff om fejkade ”muslimska gravar”

  1. Uffe skriver:

    Det är i så fall inte bara TT selektivt väljer hur man skriver nyheter, du och Kent är lika goda kålsupare.

    Bland de riktiga gravarna fanns även nya falska stenar som någon ställt dit. Att platsen använts som begravningsplats råder det ingen somhelst tvekan om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s