Turkiska IHH-representanter uppmanar deltagarna i Ship to Gaza att kasta israeler överbord

Stormen mot Israel visar sig som vanligt vara grundlöst. Här är en video där man ser företrädare för islamistiska IHH, som befolkade den båt där israeliska soldater blev överfallna, instruera folket att man ska kasta israelerna överbord (2 min 40 sek in):

Svd Svd Svd Svd DN DN DN SDS SDS SDS 2 3 4 5 6

8 reaktioner på ”Turkiska IHH-representanter uppmanar deltagarna i Ship to Gaza att kasta israeler överbord

 1. Arne skriver:

  Såklart man ska slänga bort folk som kommer ombord på en båt i internationellt vatten!

  Skulle du titta på om en judisk medborgare tog ombord på din båt när du seglade med familjen i Medelhavet.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Så fungerar det dessvärre inte. Läs på om blockader (som är fullt legala). Det de gjorde var organiserat och väpnat motstånd mot en fullt legal sökning.

 3. Uffe skriver:

  Vi får väl se hur länge till. Israel har onekligen skjutit sig i foten (igen). Hade man nöjt sig med att släppa ombord några tullare som kollat efter vapen och sedan släppt igenom båten så hade ingen klagat och saken hade inte renderat mer än en notis i tidningarna.

  Nu är istället Egyptengränsen öppen och Israel har tvingats lätta på blockaden. Dessutom har man mer eller mindre försäkrat sig om att det kommer att fortsätta att komma fler båtar i en aldrig sinande ström. Smart smart.. Som sagt, med fiender som Israel behöver Hamas inga vänner.

 4. Ted Ekeroth skriver:

  Dina analyser är som vanligt ganska ogenomtänkta.

  Det spelar ingen roll vem man hade skickat ombord på båten. Dina tullare hade blivit dödade, precis som de försökte med de israeliska soldaterna. Men det förstår inte du, eller väljer att inte förstå. Vad hade Israel tjänat på det?

  Jag anser att Netanyahu gör fel som lättar på blockaden. Dumt dumt dumt.

 5. Uffe skriver:

  Visst förstår jag. Hade man skickat tullare ombord så tror jag inte de blivit dödade, men hade de blivit det så hade världsoppionionen vänt fullständigt till Israels fördel.

 6. Ted Ekeroth skriver:

  Nej Uffe, världsopinionen hade inte varit på Israels sida. Varför? Jo, för att samma typ av propaganda som skedde nu hade skett då. De hade helt enkelt basunerat ut det som ”de onda israelerna gjorde…” ditten och datten.
  Aftonblaskan och övriga hade gjort precis samma sak, dvs undanhåller fakta och vrider det så det passar dem.

  Det var ju faktiskt vad som skedde nu. Alla tror israelerna gick in och pepprade loss, men i själva verket blev de attackerade med allehanda vapen. Själva hade de paintballgevär (crowd control) och pistoler som backup. Men det skrivs det inget om såklart.

  Sedan tycker jag det är lite roligt att du sitter, bekvämt i sverige, och säger ”jaja, men kan inte judarna offra ett par av sina medborgare så slipper de få skäll av omvärlden” (vilket de hade fått ändå).

  Ja, vilken strålande idé =) Hade du offrat dig, eller din bror/son/dotter bara för att t.ex. Grekland inte skulle skällt på Sverige?

 7. Uffe skriver:

  Sorry Ted men din retorik fungerar inte i något annat sammanhang än på den handfulla svans som okritiskt kommenterar på denna blogg och applåderar varandras varje ord.

  Du spelar din roll väl som missförstått offer världens åsikter emedan endast du själv sitter på den högre sanningen som ingen annan kan se. Det är dock en roll som aldrig fungerat speciellt väl och i dessa tider sämre än någonsin. Det är dags att göra en omvärldsanalys och inse att vad majoriteten kritiserar är Israels misslyckade försök att under lång tid få någon form av ordning i området. Det är metoder man kritiserar inte det israeliska folket eller deras land.

  Scenariot var. Båtarna blev anropade på radio att sätta kurs mot Israel, de vägrade och uppgav att deras destination var Gaza. (Upperpades ett par gånger) Därefter bordar man fartyget med soldater som har order att säkra fartyget och ta kontrollen detsamma. (Det är inte någon paintballmatch i beckmörkret som det är frågan om)

  Hade man istället anropat båten och krävt att den skulle stanna för tullinspektion för att leta vapen eller droger och därefter genomfört sin kontroll så hade saken varit en helt annan. Tullinspektioner får vilken båt somhelst finna sig i att råka ut för. Dessutom hade inspektionen varit en ren formalia, och snabbt avklarad eftersom godset och passagerarna blev inspekterade redan vid avresan, så det rådde absolut inga frågetecken om vad lasten bestod av.

  Absolut ingen hade dött i detta läge. Det är bara trams att du påstår att jag skulle vilja offra någon.

  Istället för man båten till Israel med militärt våld och sedan har mage att vilja åtala passagerarna för att illegalt ha tagit sig in i Israel, dvs även de på båtarna som inte gjorde något motstånd. Den sista plats på jorden som de ville åka till. (Nu ändrade man sig dock ganska snabbt och kastade ut alla istället)

  Hade en enda tullare fått så mycket som ett blått öga inför TV kamerorna på båtarna i scenariot ovan så hade omvärldens dom blivit en helt annan. Fråga vilken omvärldsanalytiker eller mediakonsult somhelst. (Kanske inte just tanten på Jerusalem Post som spelade in den lustiga videon)

  Du kan fortsätta att spela din roll in absurdum, den kommer aldrig att leda fram till något positivt allra minst för Israelerna.

 8. Ted Ekeroth skriver:

  Du *tror* att dina så kallat ”tullare” inte hade blivit attackerade. I din drömvärld hade dessa islamister lugnt accepterat att bli inspekterade av ”tullarna” (Vad det nu är). Detta trots att du troligen vet (eller förnekar du det?) det vapenlager som återfanns på båten (se tidigare blogginlägg). Ja visst – de islamistiska turkarna hade givetvis sjungit ”we shall overcome” i kör och kramat ”tullarna”.

  Eller inte. De hade nog attackerat dem på precis samma sätt. De sjöng om martyrskap och ”allah” innan avfärd. Det hade inte blivit fredligt vem de än hade skickat till båtarna.

  De israeliska soldaterna upprätthåller en blockad om du inte visste det. Det innebär att de inte får åka till Gaza och israel har rätt att upprätthålla denna blockad. Därav bordningen.

  Men du glömmer nog det viktigaste – det var endast på en av båtarna som det blev våldsamt och det var på båten med alla islamister. vad säger du om det? Övriga 5 båtar blev det inte våldsamt. Var det dina ”tullare” som gick ombord på de övriga båtarna, eller finns det kanske en annan förklaring? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s