Myten om svält i Gaza: det finns gott om mat och varor

Vänstern, muslimerna, medieetablissemanget samt de veka svenska politikerna pratar alla om blockaden mot Gaza och påstår att folk svälter där nere. Det är ett hån mot de verkliga svältoffren som finns över hela världen, t.ex. i Afrika. Faktum är att Israel levererar 15000 ton varje vecka till Gaza.

Tidningen ”Palestine Today” har bilder från Gaza (2009) som visar en helt annan bild än den som Per Gahrton och andra vill försöka ge sken av. Mellan bilderna finns det kommentarer som ”trots blockaden handlar Gazaborna kläder”.

Dessa bilder återfinns nedan, men först en bild på riktig svält. Jämför denna med övriga nedan och påstå sedan att araberna i Gaza svälter:

Svält i Sudan

Nu lite bilder från Gaza. Var är de undernärda? Vad är det för mat vi ser överallt?

E, A, Svd, 2, 3, 4, 5, Dn, 2, SvD, Dag, 2, 3, 4, 5, Gp, Ex, N, Ab, 2, Ex, T, T4, Bt, 2, Ex, 2, Syd, 2, 3, Hd, 4, 2, Svt, A, SDS, SvD, DN, DN

DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag

13 reaktioner på ”Myten om svält i Gaza: det finns gott om mat och varor

 1. Uffe skriver:

  Härliga propaganda bilder. Det som är kul med dig är inte bara att du okritiskt kablar ut Israelisk propaganda, du fyller tom med på med egna grejer.

  Följande rapporterar svensk konsulär personal:
  ”Jag ringde Anna Brodin, politisk konsul på svenska generalkonsulatet i Jerusalem och bad henne skissa livet i enklaven.

  – Folk svälter inte, sa hon. Men enda skälet till att de inte gör det är smugglingstunnlarna från Egypten. Utan dem vore livet outhärdligt.

  Hon tänkte efter och kom fram till att livet i Gaza nog är outhärdligt i alla fall.

  – Den sanitära och ekologiska situationen är oerhört svår. 90 procent av vattnet är otjänligt för människor. Själva tillvaron är otjänlig för mänskligt leverne. Det handlar inte bara om den fysiska hälsan utan även om den mentala. Folk tar sig inte ut. De kan inte ens fly. Det är klaustrofobiskt, trots att de har den långa kusten mot Medelhavet” (AB)

  Hela artikeln finns på:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/peterkadhammar/article7221817.ab

  AB sitter knappast heller på hela sanningen, men när svenska ambassadanställda uttalar sig så får man ta det lite allvarligare än bilder som lika gärna kunde ha skapats av de styrande i Pyonyang.

 2. Ivan skriver:

  Du kan ta bort ordet hat i det jag skrev senast för jag kan inte redigera det

  men du har sån otrolig ensidigt ställning för israel

 3. Vansterwiki skriver:

  Om situationen hade varit så otroligt svår skulle man prioritera att ta in basvaror som ris, vete och enkla kläder. Människor köper inte lyxvaror som färska exotiska frukter och godis innan man fått mat i magen och kläder på kroppen. Om utbudet skulle vara så fruktansvärt litet som påstås skulle priserna vara så höga att man helt enkelt inte skulle ha råd med lyxen. Det är de enkla marknadskrafterna som ser till just detta. Om man inte kan så enkel marknadsekonomi ska man helst gömma sig under en filt.

 4. Ivan skriver:

  Du kan ta bort meningen med hat i det jag skrev senast för jag kan inte redigera det.
  min internet browser gjorde en dubbelklick

  peace!

 5. Niklas skriver:

  Uffe: Säg mig iaf varför Sveriges media & politiker inte engagerar sig lika mkt för Afrika-svälten som för människorna i Gaza? Det hela får orimliga, rent löjliga, proportioner. Många många många människoliv som släcks varje dag i de afrikanska länder som är drabbade av svält men inte ett ord i svensk media. Det är sjukt.

 6. arre skriver:

  ”Faktum är att Israel levererar 15000 ton varje vecka till Gaza.”

  Ha Ha, det säger allt om din intelligensnivå kära Ted. Fast det säger mindre om hur stort behovet av varor är för palestinier och att siffran 15000 ton är 1/4 av hela behovet enligt FN.

  Patetiskt med människor som är så ignoranta som dig.

 7. Stefan skriver:

  När tom den sk högern i detta socialdemokratiska land ensidigt tar ställning för terrorister och vänsterpack som ljuger och skönmålar är jag glad att det finns åtminstone ett fåtal som är ”otroligt ensidiga” nog att ge ett annat perspektiv på saken.

 8. Antonia Berglund skriver:

  Hej,

  Vill gärna ha en hel bild och inte den ensidiga och förljugna som massmedia producerar.Tycker det är skrämmande hur lite vi vet om det propaganda krig som nu pågår och även de bakomliggande orsakerna/motiven.Hela denna s.k. fredliga ”Gaza aktion” är ju ingenting annat än en provokation mot Israel.

  Trodde i min enfald att bra journalistik skulle var objektiv!

  Mvh,

  Antonia

 9. Tony skriver:

  Uffe, nu är det ju så att så länge Hamas med sina islamiska terroristvänner dödar och terroriserar sina egna och fortsätter skjuta sina raketer och skicka annan skit mot Israel så är det deras aktioner som gör att det finns en blockad mot dem, i fråga om den Israeliska gränsen. Egypten håller stängt även fast de inte skickar dit raketer, du kan fråga dem varför!

  Titta även på denna tabell på överviktiga, http://4.bp.blogspot.com/_NXsPCTsdJ5s/TAUca-CBO6I/AAAAAAAAKmE/f1RRrcHe4kc/s1600/Obesity.jpg

  Islambladet kan du skyffla up där solen inte lyser, den är lika mycket värd idag, efter sina antisemitiska artiklar.

 10. Uffe skriver:

  Ton, absolut har du rätt om Hamas. Som jag skrev på en annan plats. Människorna i Gaza är lika mycket fängslade av Israel som av Hamas.

  Jag vet inte vad 10-12 år gamla uppgifter om övervikt har med saken att göra. Kanske visar det på resultatet av den massarbetslöshet som råder i området.

 11. Danne skriver:

  Angående folkmordet på Gazaborna.
  1945 ca 32.250 araber
  2011 ca 500.000 miljoner.
  Folkökning på 15ggr på 66år!
  källa: wikipedia
  Måste vara historiens sämsta folkmord.

  Arre, ditt gnäll om att Israel ”bara” levererar 1/4 av Gazabornas behov är störtlöjlig. Har dom inga som odlar? Vad är det för ett samhälle? Menar du att Israel ska försörja 100% av dom med mat?
  Vilka andra krig kan du nämna där detta sker?
  Är verkligen palestinierna så usla på att försörja sig? Eller kan det ha med deras ENORMA folkökning att göra?

 12. Danne skriver:

  Uffe det roliga med Hamas är att vänstern i Sverige ofta refererar till Hamas som Gazaremsans LEGITIMA styre då dom ”vunnit” val (efter en blodig statskupp). När Hamas beter sig illa så är tydligen gazaborna fängslade av även Hamas.
  Hur är det? Legitima eller inte?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s