Varför ville ”aktivisterna” inte genomföra leveransen?

Frågan alla de som stöttar de så kallade ”aktivisterna” vad gäller ”Ship to Gaza” är följande:

– Varför ville de inte få sina varor levererade?

Israel meddelade dem klart och tydligt via radio att de är välkomna att leverera sina varor landvägen och att Israel skulle tillåta detta. Hamasanhängarna struntade helt och hållet i detta. Varför? Anledningen är att det inte handlar om en humanitär handling, det handlar inte om att leverera varor – det är ett politiskt PR-jippo. De valde konfrontation och att dessutom attackera soldaterna som bordade skeppen. De valde den våldsamma vägen för de vet att det gör bra TV.

Journalister runt om älskar att rapporterar om Israel. Besattheten är intressant i sig och väl värd att diskuteras. Men faktum kvarstår – det handlar inte om att leverera mat eller hjälpa till, det handlar om att framstå som offer när man egentligen är den som provocerar och konfronterar.

Ställ er frågan igen – varför valde man inte att leverera sin ”hjälpsändning” (som är en droppe i havet jämfört med var Israel levererar, oavbrutet).

Uppdaterat:
Notera också att våld endast förekom på islamistbåten! Anledning: de israeliska soldaterna blev attackerade.
Inget våld på de andra båtarna. Det påstås att Israel dödade ”obeväpnade fredsaktivister” oprovocerat.

Frågan blir då – varför blev det endast våld på båten full med turkiska islamister?

Svaret är enkelt. Israel har inget som helst intresse av att döda oskyldiga. Men man upphör att vara oskyldig, fredlig och obeväpnad när man attackerar med knivar, yxor, brandbomber och skjutvapen.

_____
Erbjudande och varning:

DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag, N, Dag, Gp, Syd, Gd, Ek, St, Blt, Db, Vg, DN, SvD, 2, 3, Gp, D, Dag, 2, 3, St, Syd, 2, Sk, Blt, , 2, Ek, Ab, FA, 2, DN, 2, 3, 4, 5, SvD, 2, 3, 4, 5, Gp, 2, Dag, 2, 3, Syd, 2, Vg, 2, 3, Vl, 2, Svt, T2, S, St, Ab, , Bo, K, Ex, 2, Blt, Ex, F, 2, 3

7 reaktioner på ”Varför ville ”aktivisterna” inte genomföra leveransen?

 1. ts skriver:

  För att det mesta inte kommer fram till Palestina, även via ”lagliga” vägar.

 2. Uffe skriver:

  Naturligtvis är det en politisk aktion, men det är ju heller inte förbjudet.

  Hur vet du att youtube videon inte är inspelad vid annan tid och plats?

 3. jz skriver:

  Men vad tror du? Israel hade tagit förnödenheterna själva, det vet vi allihopa.

  Dessutom har Gaza bestämt att alla förnödenheter skall levereras havsvägen, så man respekterade bara klientens önskningar när man bad Israel dra något gammalt över sig. Att det hände på internationellt vatten är en annan klar indikator till att Israel tror sig stå över internationell lag.

  Om du inte känner dig lurad så är du bara ignorant.

 4. Joika skriver:

  Den beste måten å gjøre noen svake på er å sperre de inne og gjøre de totalt avhengige av ens egen ”hjelp”.

  HVORFOR blir palestina muret inne.
  HVORFOR har de ikke rett til å arbeide, eller kunne komme hjem etter arbeid?
  HVORFOR blir vannreservoarer ødelagt?

  Landet Israel viser her sitt sanne politiske ansikt. Altfor lenge har de invadert palestinerne. Ved å stadig bygge ut nye boliger til israelitter og okkupere større og større områder. Ved å mure inn palestinerne, slik at de ikke får jobbe. Hindre tilgang på vann og mat, ødelegge jordene deres osv. Historien på overgrep mot palestina er lang og vond.

  Vi rev ned Muren i Berlin, men det er flere murer i verden nå enn før. Og disse murene er ikke til forsvar, men for å sperre hele folk inne..

  At de gjør dette, viser bare hvor langt de har fått kommet av det internasjonale samfunnet. Dette er en nøye kalkulert operasjon, for å hindre All støtte til palestinerne, til og med støtte på humanitært grunnlag. Så lenge Israel blir støttet i undertrykkingen av sine minoriteter, er ikke Israel et reellt demokrati, men flertallets tyranni. Israel er jo egentlig ikke noe egentlig land, men et stygt påfunn etter 2. verdenskrig mot befolkningen som allerede bodde i området.

  Men av en eller annen grunn fortjener de vår og USAs fulle støtte. Forstå det den som kan..

  Jeg er imot vanstyret i Israel, og jeg kjenner mange isrealitter. De fleste jeg har snakket med fordømmer nybyggingen og politikken i hjemlandet sitt.

  Nå må det bli slutt med rettferdiggjøring av undertrykkelse og overgrep, slutt med å bløffe med anti-semitisme kortet, som ekstreme israelitter, de mest bråkete ofte gjør. Dette tolererer vi ikke!

  Hva er en ”zionist”? En merkelapp, akkurat som de som bløffer med anti-semitisme kortet.

  Ikke fall i fellene deres. Vi er alle en. Vi er alle mennesker, laget av det samme ”stoffet”. Å sette merkelapper på hverandre er bare et maktmiddel for å splitte og herske..

  Kritiser autoritetene / vanstyret, men ikke menneskegrupper, som om de er en.. Har truffet mange Israelitter, og de er akkurat som deg og meg, og liker heller ikke undertrykkelse, overgrep og urettferdighet.

 5. Ted Ekeroth skriver:

  Israel skeppar tiotusentals ton med saker till dem varje vecka. Dessutom har de en gräns mot Egypten. Inget land, inkl Israel, har en skyldighet att ha öppna gränser mot någon annan.
  Än mer bisarrt blir det att de skulle ha öppna gränser mot någon som ämnar att förgöra dem. Hade araberna inte attackerat Israel, i ord och handling, hade försvarsåtgärderna som Israel genomför inte behövts.

  Israel kan och ska inte tvingas öppna sina gränser mot en fientlig gruppering. Israel är det enda land på planeten där man hör sådana argument vilket tyder på en mycket underlig snedvridning just när det gäller Israel – och ingen annan.

  Faktum kvarstår – araberna, med rasistiska Hamas i spetsen, bedriver intensiv hatpropaganda som indoktrinerar barn och vuxna i judehat. Dessutom bedriver de terrorkrigföring i form av raketattacker och självmordsattacker. Till detta har Israel ingen skyldighet att öppna sina gränser. De har en gräns mot Egypten, använd den.

  Det är en total slagsida i hur folk reagerar och resonerar när det kommer till detta. Det man hör från folk här hade i andra sammanhang avfärdats som idioti. Men när det gäller Israel är alla knäppa resonemang tillåtna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s