Detaljerad rapport om incidenten på Marmara

Ynetnews återger en berättelse om vad som hände då israeliska soldater bordade båten, som man påstår bar ”fredsaktivister”.

Artiklen är på engelska.

Enligt texten hade de första soldaterna utrustning för att hantera mindre protester då de inte räknade med den nivå av våldsamheter som de möttes av. De hade också pistoler som enligt instruktioner endast fick användas vid livsfara.

En soldat som kom till kamrat sin kamrats undsättning blev tillfångatagen av upploppsmakarna och fick allvarliga slag. Specialtrupperna var utrustade med handeldvapen men fick veta att de bör endast använda dem om det var  livshotande situationer. När de kom ner från helikoptern höll de på skrika till varandra ”skjut inte, skjut inte”, trots att de mottagit flera allvarliga attacker.

[…]

Marinens specialtrupper var främst beredda att möta politiska aktivister som protesterade snarare än utbildade gatuhuliganer. Soldaterna fick veta att de skulle muntligen övertyga aktivister som erbjuder motstånd att ge upp, och först därefter använda paintballs (vilket var den utrustning de hade för att kontrollera folkmassor). De tilläts använda sina handeldvapen endast under extrema omständigheter.

De allt värre attackerna återges också:

Vid ett tillfälle tog angriparna tag i en soldat, tog hans pistol och kastade ner honom från övre däck till nedre däck, 10 meter nedanför. Soldaten fick ett allvarligt sår i huvudet och förlorade medvetandet.

Det var efter denna skada som trupperna tilläts använda sina pistoler och enligt texten besköt de då de män som slängt ner soldaten. Enligt uppgifter siktade de mot deras ben. Senare hittades lager med vapen vilket visar att de länge förberett våldsamheter.

I en senare sökning ombord på Marmara fann soldater lager av slagträn, klubbor, knivar och slangbellor som användes av upprorsmakarna före IDFs bordning. Det visade sig att aktivisterna var väl förberedda för en strid.

Läs även FiM, där de rapporterar att våld endast förekom på ”islamistbåten”, den båt där 600 turkar fanns.

Det var endast på den turkiska islamistbåten Mavi Marmara som det bröt ut våld, och där dödsoffren krävdes. På övriga båtar var det relativt lugnt, enligt israeliska ÖB i Jerusalem Post.

På Mavi Marmarabåten valde turkiska extremister från den islamistiska organisationen IHH att, till skillnad från övriga båtar, gå till attack med knivar och järnrör och där skott avlossades mot insatsstyrkan. 16 israeliska soldater ligger på sjukhus, varav flera med skottskador, enligt talesmän.

Det tyder på att de aktivister som var fredliga har klarat sig bra, och befinner sig i israelisk hamn just nu, medan de som valde att gå till attack trappade upp situationen, med ett tragiskt slut som bara är att beklaga.

Uppdatering:
Video som visar olika attacker från aktivisterna:

Bild av en knivbeväpnad ”aktivist”, från vänsterorienterade tidningen Haaretz:

DN, SvD, GP DN, SvD, SvD, Gp, Dag, N, Dag, Gp, Syd, Gd, Ek, St, Blt, Db, Vg, DN, SvD, 2, 3, Gp, D, Dag, 2, 3, St, Syd, 2, Sk, Blt, , 2, Ek, Ab, FA, 2, DN, 2, 3, 4, 5, SvD, 2, 3, 4, 5, Gp, 2, Dag, 2, 3, Syd, 2, Vg, 2, 3, Vl, 2, Svt, T2, S, St, Ab, , Bo, K, Ex, 2, Blt, Ex, F, 2, 3

36 reaktioner på ”Detaljerad rapport om incidenten på Marmara

 1. Klas skriver:

  För det första så är det Israel som bryter mot lagarna glöm inte det ERA SMUTSIGA HUNDAR! Ni kommer brinna i helvettet för all ondska och ont ni har begått, det ska ni VETA! Det gäller även alla som utnyttjar Afrika, Asien och alla fattiga människor i världen för att unna sig med lyx! Eran tid kommer nog! VA SÅ SÄKRA era patetiska hundar, ingen jävla humanitet i kroppen. Ni bör fängslas för era brott mot oskyldiga människor! Livstidsfängelse för alla onda människor, speciellt de som uppmuntrar sådant blodbad och orättvisa. Ingen jävla skam i kroppen! Ni tror att ni är utvalda folket som står över andra människor? Vänta bara! Ni kommer aldrig bli förlåtna för sådant. Varken ni eller era skyddslingar av smutsiga orena onda människor som inte har något hjärta i kroppen. Bara tänker på sig själva och vill ha ännu mer! Tviii på er! Förbannar er i evighet era smutsiga onda, giriga egosit individer.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Oj, ”smutsig” och ”hundar” som skällsord. Det måste vara en arg muslim som pratar om det ”utvalda folket”, ie judarna.

  Vad gäller brott mot oskyldiga, blodbad och orättvisa har jag ett ord: islam

 3. Jörgen skriver:

  Bra blogg. Tyvärr är svensk media i övrigt mestadels i hög grad partisk och rabid i sin anti-Israel retorik och i sin iver att behaga islam och islamister.

  Typexempel på hur en ”fredsaktivist” tänker och känner har du i inledningskommentaren av den här bloggen. Observera hur human denna person är i sitt ordval och allmäna beteende.

  Hur ska man hantera ett skepp fullt av sådana ”fredsaktivister”?

  I nästa val röstar jag SD.

 4. David skriver:

  Nu är det så att Israel bedriver det största koncentrationslägret i historien! Dessa båtar befann sig på internationellt vatten med MAT och MEDICIN. Israel svarade att de har rätten att försvara sig, men försvara sig mot vad??? var båtarna på väg till Israel för ett terrordåd?? Nej – de skulle raka vägen till Gaza med förnödenheter som Israel vägrar ge dem. Israel är dagens Nazister, dags att inse det, Ted!

 5. Ted Ekeroth skriver:

  Vansinnig kommentar. Om de nu bara hade mat och medicin, varför hade de knivar, brandbomber, yxor och annat som de anföll med? Varför kastade de ner en människa 10 meter för att få en allvarlig huvudskada?

  Israel har rätt att inspektera skeppen. Israel erbjöd dem att leverera sin frakt landvägen i sedvanlig ordning med de säkerthetsrutiner som finns. Vad svarade de? Blankt nej, och valde istället att gå till attack med vapen när de bordades. Jag har tidigare kommenterat det där med internationellt vatten, se bloggposterna om det.

  Kort sagt: islamisterna har inte rätt att göra vad de vill, ej heller åka hur som helst till Gaza eller Israel. Det hade kunnat gå fredlig till, men de valde att attackera. Notera att det var endast våldsamt på en båt, dvs på den båten de blev attackerade!

 6. jnetweiss skriver:

  Precis som du hävdar att andra gör, ger du en fullständigt ensidig version av händelsen. Det tyder på onyanserat tänkade. Dessutom är inte Israel i sin fulla rätt att borda ett fartyg på INTERNATIONELLT VATTEN, det strider mot FOLKRÄTTEN. Du bör nog läsa på en hel del. Till exempel om Förenta Nationernas Havsrättskovention.

 7. Barabas skriver:

  Varje människa har rätten att försvara sig, utom om man är Israel. Vänstermedia förnekar sig inte.

  Bra blogginlägg.

 8. Pekka skriver:

  Tyvärr tycks många svenskar vara bakom flötet, rent ut sagt dumma i huvudet. De fattar inte att det är frågan om en väl planerad provokation iscensatt av ”fredsälskande” så kallade islamister.

  Annars tycker jag bra om muslimer men rötägg finns som i alla religioner, och det tycks vara lätt att dra med sig de obildade massorna (ditt man också kan räkna alltför många svennisar).

  Läs kommentarer i finsk press så får ni en mer nyanserad bild. Israel har rätt att försvara sig mot provokatörerna, det förstår finnar som har hamnat att försvara sig mot björnen från öst.

 9. peerpede skriver:

  Läste på Expressen att Jan Guillou skulle ha varit med, men hindrades av sitt bröllop.
  Det var nästan synd, eller det var synd rättare då IDF antagligen har ett och annat att prata med Jan Guillou om i förhållande till hans ”semester” hos terrorister i området.

 10. Ivan skriver:

  Ted
  Det här är människo liv. Du försöker verkligen komma med desinformation till folk. Visar hur lite du bryr dig om människo liv.
  Jag skulle vilje se din reaktion ifall någon mördade din familj
  Kommer du hävda att självförsvar från Israels sida

  Vilken värld lever du i?
  Vad har du för hjärta egentligen för människor…..

 11. Uffe skriver:

  Man kan se på blokaden på flera sätt. har man som utgångspunkt att Israels ockupation är olaglig, ja då är såklart även blockaden och bordningen olaglig.

  Verkligheten är sällan så enkel och betraktar man blockaden som laglig, vilket de flesta ändå gör trots att man uppmanar till att den skall upphöra. Då har Israel rätt att kontrollera inkommande båtar för att kontrollera så att lasten inte innehåller vapen.

  Korrekt beteende skulle sålunda ha varit att inspektera båtarna och därefter släppt igenom dem. Då hade ingen kunnat klaga. (Visst några vänsterfolk hade gjort det ändå, men de hade inte haft skäl till det.)

  Från Israels sida är det ett folkrättsbrott hur man än vrider och vänder på det att ta över båtarna, föra dem tills Israel, fängsla de ombordvarande och vägra tex svenska UD att träffa dem.

  Från aktivisternas sida är det så djävla dumt att börja slåss att det inte finns ord för det. Vad jag kunnat läsa mig till så var det bara en av båtarna som gjorde det och jag hoppas innerligt att, när den värsta propagandabataljen lagt sig, att organisatören, Ship to Gaza tar avstånd från detta. Biståndsarbetare slåss inte, då är man något annat.

 12. DNME skriver:

  Ni är för jävla roliga =)

  Vilket annat land ”försvarar sig” 40km utanför sin egen territorialgräns? Vilket annat land har mage att fira ner kommandosoldater på skepp på internationellt vatten och kalla det självförsvar?

  Och vilket annat land behöver döda 19 civila för att ”försvara sina liv” och sedan undkomma med två egna sårade soldater?

 13. Ted Ekeroth skriver:

  De bryr sig väldigt mkt om människoliv. Det är därför de skeppar in tiotusentals ton med mat och annat till Gaza – varje vecka.
  Det är också därför Israel bad dem åka till Ashdod, lasta av sina varor och frakta dem via land till Gaza. Detta upprepade Israel flera gånger, men fick fingret av islamisterna.

  Dessutom agerade de i självförsvar när de blev attackerade. Vad hade du gjort ifall någon riktat en skarpladda pistol mot dig eller dina kamrater? Hade passagerarna på den båt där det blev våldsamt bara gjort som de övriga på båtarna, dvs inte tagit till våld, hade ingen skadats och ingen dött.

  Det är den verklighet du glömmer bort.

 14. Dannie skriver:

  ”Israels ockupation är olaglig”

  Vilken vadå? Gaza (som är judenrein )kontrolleras av islamistiska terrorister, och gränsar i söder till arablandet egyptien.

 15. Ted Ekeroth skriver:

  Uffe, det är faktiskt inte ett folkrättsbrott att arrestera de som har gjort eller planerar att göra ett brott. Det skrev jag kort om här:
  http://tedekeroth.se/2010/05/31/operationen-pa-internationellt-vatten-laglig/

  Malcom Evans, brittisk jurist:

  Traditionellt, där territorialhavet slutar började ”öppet hav” och lagarna i kuststaten gäller inte längre. Men polisiärt arbete på havet är ingen lätt fråga och, till skillnad från markgränser, är de enkla att passera. Det skulle därför vara lätt för fartyg att begå brott inom territorialhavet och undgå arrestering genom att flytta bara lite längre sjösidan. Svaret är att tillåta kuststater att stoppa fartyg utanför deras territorialvatten i samband med brotten som antingen har begått eller som man misstänker kommer att utföras inom deras territorialvatten.

 16. Ted Ekeroth skriver:

  Vilket annat land ”försvarar sig” 40km utanför sin egen territorialgräns? Vilket annat land har mage att fira ner kommandosoldater på skepp på internationellt vatten och kalla det självförsvar?

  – Frankrike, Italien, Spanien, USA, Storbritannien och en hel del i t.ex. Asien. Dvs en jävla massa andra =)

  Och vilket annat land behöver döda 19 civila för att ”försvara sina liv” och sedan undkomma med två egna sårade soldater?

  Om man blir attackerad och knivhuggen, få brandbomber kastade på sig, nerkastad 10 meter rakt ner samt blir beskjuten av pistoleld kan du ju förklara för mig hur du skulle reagerat. Skulle du inte försvarat dig? De döda är helt på islamisternas samvete – hade de agerat som de övriga 7 båtarna hade ingen skadats, ingen hade dött.

  Men de valde att attackera de israeliska soldaterna. Dessvärre ligger det ansvaret på dem själva. Israel gav dem alternativet att skeppa sina varor landvägen, men de sade blankt nej och valde att konfrontera Israel. Notera alltså att det var endast 1 båt det blev våldsamt och det var den båten som hade 600 turkiska islamister med.

 17. Uffe skriver:

  Ted: Jag ifrågasatte inte deras rätt att kontrollera fartygen. Men Israel gav aldrig båtarna den möjligheten. Man stoppar, bordar och finns där inget olagligt så släpper man båtarna. Så gör de andra staterna också som du tar upp.

  Det är inte rimligt att kräva att de skall överlämna godset till Israel för att fördelas enligt deras godtycke. Det hade ingen hjälporganisation i något annat konfliktområde accepterat.

  I vilket fall somhelst så finns det inget som försvarar att gå till attack mot de israelsika soldaterna.

 18. Uffe skriver:

  Från nu spelar det ingen roll vad olika experter tycker. FNs säkerhetsråd har enhälligt beslutat fördömma attacken, inte ens USA ansåg sig kunna försvara den.

  Dessutom kräver säkerhetsrådet att blockaden omedelbart hävs.

 19. Ted Ekeroth skriver:

  @Uffe: Det är felaktigt. Är en blockad ”in effect” har de rätt att ta över båtarna. Man har rätt enligt internationell lag att upprätthålla en blockad både för civila och fientliga båtar.

  I ”US Commander’s Handbook on the Law of Naval Operations”, som då är USAs handbok i frågor som dessa, sägs även detta, där det fastslås att en båt anses utgöra ett brott mot en blockad såfort de lämnat sin hamn.

  Attempted breach of blockade occurs from the time a vessel or aircraft leaves a port or airfield with the intention of evading the blockade, and for vessels exiting the blockaded area, continues until the voyage is completed. […] It is immaterial that the vessel or aircraft is at the time of interception bound for neutral territory, if its ultimate destination is the blockaded area.

  FN ger jag dessutom inte speciellt mycket för, dessvärre. Jag har skrivit lite om FNs opålitlighet då och då.

 20. Uffe skriver:

  Absolut, du gillar ingen som framför kritik mot Israel. Måste vara en jobbig dag idag då en hel värld fördömt Israels aggerande. Då spelar det ingen roll vilka ”experter” eller böcker du lyckas hitta.

  Dessutom är en ny båt på väg enligt svenska medier.

  Jag har ännu inte sett den på:

  http://www.marinetraffic.com

  Men den kanske dyker upp. Tips, om fartyget sänker farten till 0 knop mitt ute i Medelhavet så vet ni vad som är på gång…

 21. Ted Ekeroth skriver:

  Jag gillar inte felaktig svar, som hela tiden utgår från att Israel alltid gör fel, helt oavsett hur rätt det är.

  Men du gillar inte att Israel får försvara sig. Det är det som sker, man försöker alltid delegitimisera olika militära beslut och operationer som görs av Israel. Görs det av nån annan är det ingen som bryr sig.

  Israel är i ”väpnad konflikt” med Hamas, vilket ger dem rätt att införa en blockad. Jag har tidigare refererat till ”US Commander’s Handbook on the Law of Naval Operations” där det står klart och tydligt.

 22. Christer skriver:

  @Uffe:
  FN:s säkerhetsråd fördömde mycket riktigt den israeliska aktionen. I säkerhetsrådet ingår stater som Turkiet, Libanon och Nigeria. Vad annat kan man förvänta sig?

  Det känns tryggt att veta att länder som dessa övervakar världsfreden… *suck*

 23. Ali skriver:

  Sionisternas tid är förbi.
  En attack mot Iran innebär ett slutet kapitel för landet Israel.
  Perserna har krigat mot er och ert herre i 3000 år.
  Vi finns kvar och kommer finnas kvar.
  Ni judar har haft mkt sämre dagar och kan lova dig att det är lätt och hamna där.
  Folk börjar inse vilka som låg bakom andra världskriget, WTC 9/11.
  Min vän folk börjar vakna!!
  vad ska ni göra när afrikaner vaknar och kommer kräva hämnd för slaveriet…..då kommer ni se ett och annat…lycka till judar, ni lär behöva det!

 24. Ali skriver:

  Det finns bara en väg till fred.
  USA måste ut ur mellanöstern.
  Israel ska avväpnas från kärnvapen.
  Staten Palestina ska erkännas av Israel.
  Annars vänta er tusenårig krig.
  Puss och kram

 25. Ted Ekeroth skriver:

  Ali: Ojdå. ISrael har redan accepterat en ”palestinsk” stat (arabisk), men araberna har gång efter annan förkastat det. Varför? De är inte intresserad av det så kjallade ”palestina”, de ör intresserade av att utplåna Israel.

  Det som behövs är att islamisterna avväpnas, att man slutar indoktrinera barn och hela samhällen i islamistisk rasism och hat samt att man tar lärdom av historien och inser att det står inskrivet i Hamas, PLO och Fatah stadgar att Israel ska utplånas.

  Låter det som ”en väg till fred”?

 26. Ted Ekeroth skriver:

  Jaha, där har vi lite klassisk arabisk antisemtism. I ett nötskal.

  Perserna är inte emot judarna. Perserna vill ha tillbaka sitt land från islam. och den tiden kommer =)

 27. Ali skriver:

  Ingen vill utplåna någon, ni utmålar det som pågår inom de radikala Islamiska grenar. Men det är som att säga Sverige demokraterna har politisk majoritet i Sverige eller att de för talan för Sverige som nation. Ni bortser från miljontals liberala muslimer som vill leva i fred och ha samma levnadsstandard som du har idag eller så är det så att ni önskar ha det på det viset.

  NI vill ogärna behöva gå med på NPT, eller låt inspektörer från IAEA komma åt anläggningar enligt skyldigheter. Om ni inte går med på det, på samma sätt Iran behöver göra det innebär det att ni olagligt förvarar atom vapen. Vilket i sig är allmänt känd. Dessa måste deklareras enligt lag.

  Ni för dessutom en olaglig blockad, menar det kommer komma en dag där folk kommer ställas inför rätta för alla lönmord som Israel utfört i alla möjliga länder. Så är det med alla stater, du kommer ihåg kanske vad som hände Ceausescu. Ödet är givet.

  Sen att Palestinier själva har rätt till att välja det styre de vill ha. Vem är du eller jag som ska diktera vilket statsskick som ska gälla. Judar har i alla tider stött monarker i hela världen, och anser du att monarker i vår historia varit på nåt sett barmhärtig mot sitt folk än de adliga. Ingen Islamism här endast fakta och historia.

 28. Ali skriver:

  Till TED: De perser som med hjälp av Mossad styrde allt är på landsflykt. De komme aldrig kunna ändra nåt, menar kunde monarkin i Frankrike ta tillbaka sitt kungastyre för perserna ska kunna göra det.
  Iran slängde ut de korrupta perserna, cia agenterna, Mossad agenterna för 30 år sen.
  Problemet för er är att det har dykt upp ett land som på allvar utmanar er politiskt, geopolitiskt, ekonomiskt och influens på allvar i mellanöstern och världen. 0

 29. Ali skriver:

  Dessutom heter det Iranier. Perser är namnet som grekerna brukade kalla oss för. 😉
  Därför ändrades namnet från Persien till IRAN. Nu vet du lite mer om din utmanare.
  Annars tack för att alla kan säga sitt på ditt blogg. Man måste kunna leva med alla oavsett religion och åsikter.

 30. Christer skriver:

  @Ali:
  Oavsett om du anser dig vara persier eller iranier så kvarstår faktum. Titta på ditt forna hemland. Se hur mäktigt och kulturellt utvecklat ditt hemland var. Hela den då kända världen nämnde Persien med respekt och vördnad.

  Anser du på fullt allvar att dit hemland har utvecklats sedan de arabiska muslimerna erövrade landet och påtvingade er deras religion på 600-talet?

  Anser du på fullt allvar att Iran är en bättre plats att leva på idag jämfört med hur landet såg ut före den islamiska revolutionen 1979?

  Jag tror att du har ett ärligt hjärta och det sanna svaret talar till dig. 🙂

 31. pep skriver:

  Hur ont det än gör så måste du erkänna att detta var en totalt misslyckad aktion av den israeliska militären. Hur f-n kan man vara så oförberedd på att detta skulle ske, skjuta omkring sig totalt. Måste vara förberedd på att allt kan hända och inte skjuta skarpt mot civila på internationellt vatten. Fattar du inte att detta skrämmer skiten ur folk. Vad gör de nästa gång? Israel tar inte hänsyn till gränser eller normala koder. De handlar på ett sjukt sätt och det är därför världen är upprörd idag. Varför skiljer du inte på judar (som kan vara dina o mina vänner) och israeliskt övervåld, det är två olika saker. Har inte med religion att göra. Jag respekterar alla religioner, borde du med göra.

 32. Ali.G skriver:

  Du ska få ett öppen hjärtat svar och en historielektion.

  Persiska riket har haft flera långa dynastier som stormakt. Det Iran vi känner började för 7 000 år sen, långt innan Egypterna hade byggt sina pyramider.
  Den religion som gällde då var Zartoshtian och i Europa dyrkade man stenar och graffiti.
  Alla viktiga begrepp inom Juden, Kristendomen och Islam kommer från denna religion. Himmel, helvete, paradis, en enda gud, andar, djävulen ja allt kommer från Avesta som boken heter. Mose skrev gamla testamentet under fångenskap i Babylon. Allt han skrev var influens från de persiska profeterna. Mohammed fick idén om islam efter ha varit i Jerusalem. Det muslimer kallar för Koran är byggt på läror från judendomen. Som i sin tur bygger på läran från Ahura Mazda. Mannen som knäckte gåtan om livet och idé om ett liv efter döden.

  Så till Islam…
  En av Irans storhetstid är under den islamiska tiden. Shah Abbas byggde Isfahan med dess moské och palatser. Detta är en jätte populär turistort för oss iraniern och muslimer. Man kallar staden ”Staden som är som halva världen”(Svårt och översätta det), du förstår nog när du besökt den.

  Efter arabernas invasionen använde de den persiska influensen för bygge av moskéer i hela världen, araber bodde i öken de hade ingen utvecklad hantverk som perser och babyloner.

  Muslimerna byggde moskéer i Sydeuropa så som Spanien som sedan omvandlades till kyrkor.
  Nya kyrkor byggdes likt de katolska kyrkorna i tro om att dessa var ett kristet arkitekt men faktum är att dessa är byggd efter de arabiska moskéerna. Arkitektur som araberna lärde sig av perserna. Grunden till denna arkitektur ser när du besöker staden Isfahan.

  Men araberna var inte långvariga i Iran och detta pga mongolernas invasion. Mongolerna blev så fascinerade av Iran att de konverterade till Islam och blev kungar av Persien i den rådande muslimska statsbildningen. De blev sedan perser som bosatte sig kvar i Iran. De tog tillbaks alla provinser som vi förlorade till araberna ett par hundra år innan.

  Så tillbaka om vördnaden som du berättar, det vördnaden bygger på historier från gamla grekerna och romarna. Persiskt historia är väldigt lång och invecklat. Det har bott många olika folkarter och oändligt med krig. Men vi finns med i matchen än idag.

  Om du menar att vi blev påtvingade Islam så som de hedniska nordfolket som brändes på bål eller som indianerna som slaktades som kor. Nej detta har inte hänt, vi blev muslimer under en längre tidsperiod. Fast jag tvekar inte att folk har dödats i religionens namn speciellt under invasionen men då gällde krigets lagar och hade inget med religionen att göra.

  MEN inget av det som hänt är i närheten med vad Kristina har gjort i världen för att skapa ett kristet imperium.
  Araberna ville helst att vi inte blev muslimer bara för att kunna kräva skatt.

  Så om du tror att den persiska kulturen tog slut vid 600-talet har du nog inte läst hela historien. Den blev ännu större, idag ber du till en enda gud, du ber i kyrkor som bygger på vårt hantverk, du utbildar dig på en universitet som är en arabisk skola som de kopierade från de upplystas skola i Persien….så på vilket sätt har Islam stoppat vår kultur.

  Så om Iran var en bättre plats innan 1979: Ja det är svårt och svara på det. Det beror på vem du frågar men de flesta hade mer firhet ungefär som Kina, gör vad du vill men prata inte politik för då vet du vad som händer. Detta gillades inte av det muslimska befolkningen vilket är 95 %.

  Men det fanns inget mer, idag finns det el, vatten överallt, det finns infrastruktur som inte fanns då. Det är grunden till ekonomiskt utvecklingen men det hajade inte Shahen för han var upptagen med att åka runt i Europa och skänka pengar för sitt popularitet medans 50% av folket inte ens hade rent vatten. Varför skänka pengar till svenska staten för byggandet av pendeltåg när vi själva inte hade det….!!!!

  Iran är ett land med många folkslag och väldigt mkt historia. De tusen åriga krigen hade satt sina spår. Vi behövde hitta tillbaka till varandra. Vi behövde en symbol som alla kan bära och inte har någon koppling till de gamla värderingar, symboler, mysterier och erövringar. Den symbolen heter Islam och den persiska inriktningen är Shia. Ungefär som att ni är protestanter.

  Men ni har inte läst hela historien och som Alexander den store sa: Om vi kallar dessa människor för barbarer vad är vi då. Han gifte sig med persiska fru och stannade hos oss tills hand dog.

  Begränsningen för Iran är inte vårt religion, det hänger på den orättvisa världspolitiken som domineras av sionister, vit manen och dess rasistiska värderingar.
  Men den tiden är förbi, många stater kommer säga sitt. Ny tid ny era, exakt som Maya Indianer sagt!!!!!

  Ärligt tror ni att någon kommer att läggas sig platt för er hot. Iranskt Nationalism är värre än er rasistiska värderingar….Jaa det har både greker och romarna erfara ….Grekerna i 500 år….Romarna i 600 års krig….!!!

  Denna gång kommer det bli tredje världskrig…för om ni attackerar Iran måste ni använda atombomb. 60 länder som USA, Engsland, Sverige mm stödde Saddam i 8 årig krig.

  Ett krig mot Iran kan vinnas endast med atombomber, men en sådan aktion kommer att resultera att två Portföljer med destination New York och Telaviv. Resten kan du räkna upp själva!!

  Hoppas jag har kunnat öppna dina vyer.
  Vi är alla människor oavsett vad. Vi kommer från samma släkt och har samma skapare PUNKT

 33. Pope skriver:

  Haha, Ted! Du verkar lika intelligent som du ser ut.
  Får känslan av att jag måste förtydliga att jag är ironisk. hoppas du förstår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s