Invandrarfamilj mördade lantbrukare – frias

Från Politiskt Inkorrekt:

Friande domar i Kastbergamordet

KASTBERGA. Den 70-årige lantbrukaren Knut Nilson hittades rånmördad den 16 maj 2008 i sitt hus i Kastberga utanför Eslöv i Skåne. Den eller de skyldiga hade bakbundit den svårt misshandlade gamle mannen och lämnat honom åt sitt öde. Polisen tror att det handlar om ett rån som gått väldigt snett.

[…]

Mehmed Dzafic och Franco Ivanov åtalades för mord, Nurija Dzafic för anstiftan till försök till rån alt. grov stöld, Nurija Dzafic och Danka Ivanov för grovt skyddande av brottsling. Åklagaren yrkade också på att Franco Ivanov skulle utvisas ur Sverige.

Ur polisutredningen framgår det att Mehmed Dzafic och Franco Ivanov tagit sig in hos Nilson, misshandlat honom svårt så det stänkte blod på väggarna och därefter bundit honom i s.k. ”hogtie”-ställning där man binder ihop handleder och fotleder bakom offrets rygg. Därefter knöt man en kraftigt blodbesudlad jacka runt Nilsons huvud/ansikte och lämnade honom att dö. Han påträffades först flera dagar efteråt av en granne.

[…]

Domen gällande mordet

Lunds tingsrätt friade

Mehmed Dzafic, född 1989 och svensk medborgare, för mord samt våldtäkt. Döms för misshandel, grov kvinnofridskränkning, försök till grov stöld, försök till rån, rattfylleri, narkotikabrott till fängelse 10 månader.

Franco Ivanov, född 1985 och medborgare i Serbien och Montenegro, Upphört land. Åtalet för mord ogillas. Yrkandet om utvisning ogillas.

Danka Ivanov, född 1971 och svensk medborgare, döms för skyddande av brottsling till villkorlig dom och dagsböter 80 å 50 kr. Grovt skyddande ändrades därmed. Tolkbehov på serbiska.

Nurija Dzafic, född 1967 och är svensk medborgare. Frias helt. Åtalet för grovt skyddande av brottsling samt för anstiftan till försök till rån alternativt grov stöld ogillades. Tolkbehov på serbiska.

Så vekt och meningslöst är det svenska rättsystemet.

DN

4 reaktioner på ”Invandrarfamilj mördade lantbrukare – frias

 1. Mattias skriver:

  meningslöst. både mordet och påföljden. antagligen ligger skulden även på den dåliga tekniska utredningen av polisen. kanske dags att punktmarkera Rosengårdarna.

 2. Uffe skriver:

  Jepp alltid trist när man kan komma undan genom att skylla på varandra. Jag trodde dock lagstiftningen var ändrad för ett antal år sedan så att det skulle räcka med att vara på plats för att kunna dömas. Tydligen har jag fått det om bakfoten.

  Hursomhelst, fallet kommer att överklagas så det är inte slut ännu.

 3. Mats Dagerlind skriver:

  Det borde rulla svenska politikerhuvuden i denna härva också. Den här familjen har av allt att döma levt ett asocialt och krimminellt liv i Sverige i decennier utan att någon har satt stopp för det. Nu har denna slapphet från det svenska samhållet gått så långt att den resulterat i att en äldre man lämnades att långsamt dö bunden på golvet i sitt eget hem. Helt uppenbart är svenska myndigheter länge måste ha känt till att detta hadlar om en svårt dysfunktionell familj och missanpassade individer med psykopatisk läggning och att man bort inse att något sånt här kunde inträffa. Utkräv politiskt ansvar för dessa fruktansvärda konsekvenser av en svensk invandrings- och integrationspolitik som helt saknar ansvar och grundläggande respekt och skydd för vanliga hederliga svenskar. När människor dör på detta sätt pga missriktad politisk korrekthet, då har det sannerligen gått för långt.

 4. Gunilla Skoglund skriver:

  Som vanligt så slipper skyldiga mördare straff, de utvisas inte ens. Livsfarliga galningar får gå fria och äldre svenskar som skapat ett livsverk mördas, utan konsekvenser för mördarna.

  Man har tappat räkningen på alla mord, där mördaren i bästa fall dömts för misshandel till ett par års eller några månaders fängelse. De flesta går fria och mördar igen, de begår flera mord som de inte ens åker fast för, inte konstigt att hela Sverige blivit ett livsfarligt ghetto. Brottsligheten och straffen styr poltiiskt, det finns ingen vilja att ta itu med det. Ett av många skäl till att Reinfeldt inte vågar ta en debatt med Sverigedemokraterna vilket han erkände offentligt. Vem vinner valet om en part inte ens ställer upp till debatt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s