TT/DN glömmer varför Israel attackerar smugglingstunnlarna

I vanlig ordning, i god TT-anda, glömmer DN/TT att skriva varför Israel attackerar tunnlarna.

Det är ganska enkelt faktiskt: alla de tiotusentals raketer, missiler och granater som de regelbundet skjuter mot Israel kommer via dessa tunnlar. AK47:or också. Ammunition, landminor och övrig militär materiel. Hamas & CO har knappast slutat upp med sin krigföring mot Israel, och det är då bara vettigt att Israel reagerar då och då. Även om de borde reagera betydligt mer intensivt. Hamas bygger upp sitt arsenal, precis som den muslimska terrorgruppen i Libanon gör.

Det är bara en tidsfråga innan dessa arabiska judehatare bestämmer sig för att inleda ännu ett krig mot Israel. FN gör som vanligt inget annat än att stötta terrroisterna. UNIFIL, som ska se till att Hizbollah inte beväpnas i södra Libanon har givetvis misslyckats helt, precis som vanligt. De tillåter en massiv återupprustning av Hizbollah trots deras syfte att motverka det.

Men svensk media skriver bara om när Israel slår tillbaka, de nämner t.ex. inte att Israel blir bombarderat regelbundet av Gaza-araberna.

A Qassam rocket fired from the northern Gaza Strip exploded Saturday evening south of Ashkelon.

3 reaktioner på ”TT/DN glömmer varför Israel attackerar smugglingstunnlarna

 1. Uffe skriver:

  De skriver nog inget eftersom det inte vet och det gör nog inte du heller. Jag fick faktiskt plugga på lite vad en Kassam raket egentligen är för något.

  Det är hemmabyggen som de sätter ihop av järnrör och som driv av gödningsmedel. (Som de ironiskt nog får av Israel som bidrag, enligt uppgift)

  Det finns flera storlekar, men vanligtvis ser de ut såhär:

  Jag förstår att det tjänar dina syften att alltid dramatisera att tusentals av dessa dimpt ned över Israel men faktum är att under en 10 årsperiod har endast 15 personer faktiskt träffats och dödats av en sådan raket. Det är såklart fullständigt oförsvarligt även med 15, men det kan ju ställas i relation till hur många tusen palestinier som dött av hämdattacker från Israel under samma period.

  Hamas är inga duvungar, och det är såklart så att det inte bara är kylskåp, tv apaprater, glödlampor mm som man vill ta förbi de israeliska kontrollerna men knappast heller några avancerade missiler eller tiotusentals raketer som du påstår.

  Innan du börjar kalla mig Hamaskramare eller dylikt så vill jag understryka att jag absolut inte är någon fan till dem. Det är inte det som detta inlägg handlar om utan att jag tycker du skall hålla samma nivå av saklighet som du kräver av DN.

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Jag vet mkt väl vad Kassam-raketer är och har vetat det länge.

  Ditt resonemang är, som vanligt, ganska skevt. En sådan raket kan döda många personer – det handlar bara om att träffa. Jag bryr mig mindre om vad för ämne de använder för bränsle – det som är relevant är att Israel utsätts för dödligt bombardemang. Helt oavsett om araberna lyckas väl eller inte, är det ett angrepp mot en stat.

  Ditt skumma resonemang säger ju egentligen att ”om man inte lyckas med uppsåtet – att döda – ska man inte bry sig så mkt om det”.

  Så om man försöker mörda någon med en kniv, men inte lyckas (man siktade dåligt? Kniven kunde vara vassare?) så kan man bara bortse från det.

  Araberna som dött då Israel försvarat sig dog inte i ”hämndaktioner”, utan försvarsoperation för att få ett slut på bombardemaget. Hade Hamas inte attackerat Israel, hade ingen dött. Det är så enkelt.

  Men just orsak och verkan är något ni inte förstår särskilt väl.

  Här finns lite mer info om Kassam-raketer:
  http://sderotmedia.org.il/bin/content.cgi?ID=388&q=1&s=4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s