Religiösa galningar i Polen: kan åtalas för att ha sårat ”religiösa känslor”

En polsk popsångerska kan åtalas för ”smädelse av troendes övertygelse” enligt vad jag läser i DN.

Religion, i alla dess former, är det ultimata beviset på människans dumhet, ett otvivelaktigt tecken på hur hopplös vår art är.

Med det sagt undrar jag hur de tänker. Om de nu är övertygade om att ”gud” finns – varför bryr de sig om vad Dorota Rabczewska säger om bibeln? De borde väl vara lugna och glad över att hon kommer brinna i helvetet när det är dags, låt ”gud” dela ut det straffet kan man tycka.

Att Polen fortfarande har kvar en sådan lag är pinsamt, men det ligger väl i tiden nu när FN och EU gör allt de kan för att återinföra blasfemilagar. De gör det dock på islams vägnar men principen är densamma. Det finns inget värde eller ingen anledning att skydda religioner, deras teser, böcker eller föreställningar.

5 reaktioner på ”Religiösa galningar i Polen: kan åtalas för att ha sårat ”religiösa känslor”

 1. Gunnar i Stockholm skriver:

  Teds aggressiva och onyanserade utfall mot religion i största allmänhet förvånar nog många med mig. Inte minst KD:s ordförande Jimmie Åkesson har ju i olika sammanhang framhållit de kristna värdena för Sverige och indirekt även den kristna tron.

  Och på den här bloggen framför Ted Ekeroth ett helt annat budskap. Enligt honom är ”religion, i alla dess former, det ultimata beviset på månniskans dumhet”.

  Med sådana kategoriska, felaktiga och nedsättande omdömen om andra människors livsåskådning har SD sänkt sig rejält. Tidigare var jag en ganska stor anhängare av SD:s politik. Nu är jag tveksam. Kanske kan partiet vinna några rabiata och aggressiva personer från ”Humanisterna” i stället.

 2. Mattias J skriver:

  Pigan Lina frågade: ”Kometen, tror du verkligen att den kommer?” på vilket drängen Alfred svarade: ”Ja, om det står i tidningen så är det väl sant?”. Om du betraktar dig som upplyst så anser jag att man i det begreppet måste lägga in även en verklig ambition om att hålla sig informerad. Och i det ingår INTE att utan omsvep svälja vad som står i svenska tidningar.
  Det här är så nära en anka man kan komma.
  Den här tjejen liksom en del andra artister testar gränser för vad som är förenligt med god smak i vårt södra grannland. Det görs på samma sätt som gjorts i en massa fall tidigare. Att vara provokativ är en del av artistskapet kanske, det är möjligt att se detta hos Sex Pistols, NWA, Ebba Grön, RATM etc etc etc. Men vad det INTE är, är det som står i DN. Hon har gjort sådana här uttalanden i parti och minut, blir sedan polisanmäld av någon som blivit sur. Eftersom Polen är ett rättssamhälle har polis och åklagare vissa skyldigheter att utreda. Och varje gång har de kommit fram till att underlag för att väcka åtal saknas.
  Men en svensk tidning slår upp det stort flera månader senare, och stora delar av den svenska politiska bloggosfären sväljer betet med hull och hår. Litet sorgligt faktiskt.

 3. Gunnar i Stockholm skriver:

  @Ted:

  Jag ber om överseende med slarvet med partibeteckningen för Jimmie Åkesson. Har du inga synpunkter på sakinnehållet i kritiken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s