Hamas & CO attackerade Israel 40 gånger under mars – media skriver om Israels reaktion

Medias besatthet av att förvanska och vrida på vad som sker i Israel är sjuklig. Varenda gång jag läser svenska tidningar blir jag förvånad över vilket hat man kan utläsa av artiklarna och hur effektiv arabernas propagandakrigföring är.

Araberna kan attackera Israel kontinuerligt under flera år, och man hör knappt ett dyft i svensk media. Inga braskrubriken om ”Hamas bombarderade Israel” eller ”Hamas attackerar södra Israel”. Istället hör man – inte ett smack. Förrän Israel bestämmer sig för att slå tillbaka såklart. Då kan man läsa, som i SvD, ”Israeliska attacker mot Gaza”. I artiklen står det, missvisande som vanligt, att

Räderna var Israels svar på en palestinsk kortdistansraket som sköts över gränsen under torsdagskvällen, sade talesmannen.

DN och andra tidningar skriver samma sak, då det är ett telegram från det ökända TT (se även här). Telegrammet ”konstaterar” att det var en ostfabrik som träffats och sedan låter de israel ”säga” att de attackerat vapenfabriker och gömmor. Typiskt för svensk rapportering. De tar Hamas version som fakta och helt enkelt konstaterar att det var en ostfabrik. Ingen talesperson som säger något – fakta. Sedan skriver man att Israels talesperson ”säger” att det är något annat och på slutet konstaterar man att raketen från Gaza inte skadade någon, allt för att försöka måla upp en bild om att Israel överreagerar.

Detta trots att Israel beskjutits över 40 gånger under mars månad. Ett par israeliska soldater dödades i ett bakhåll nyligen, återigen efter att Hamas attackerat Israel. Innan Hamas-kriget mot Israel från Gaza förra året hade de bombarderat Israel i flera år med över 10 000 raketer. Israel väntade tålmodigt i åratal, men sedan Hamas trappat upp bombardemanget i slutet av 2008 valde Israel, självklart, att stoppa det med militära medel.

Ingen annan nation hade väntat  flera år. Ingen. Men just när det gäller Israel förväntar sig hela världen att de inte ska försvara sig. Israel – nationernas jude – har ingen rätt att försvara sig, inte ens mot blodtörstiga islamister vars yttersta mål (eller delmål får man  nog säga) är att utplåna Israel och döda judarna.

Det är ingen hemlighet. Hamas speciellt, men arabvärlden i stort, säger samma sak. Se här:

eller här:

Det är vad Israel slåss mot. Det handlar inte om en fredlig samling bönder som bara vill ha lugn och ro. Det handlar om hjärntvättade islamister vars mål är att döda judarna. När Israel är borta, kommer de givetvis koncenterera sin kamp mot Europa som redan är under angrepp.

Europa är svagt och det vet de om. Vi saknar vilja att slåss för vår i alla avseende bättre civilisation, vi har ingen respekt för vår egen kultur och saknar en identitet. De ser Europas svaghet, och attackerar. Israel är ”first in line”, men tro inte för en sekund att de är de sista.

2 reaktioner på ”Hamas & CO attackerade Israel 40 gånger under mars – media skriver om Israels reaktion

  1. Per skriver:

    Stort set alle danske medier bruger samme taktik med at konstatere Hamas’ version og stille tvivl om Israels version. Det uhyggelige i denne sag er, at hvis man ikke er opmærksom på dette forhold i rapporteringen, får man et forvrænget indtryk af sandheden, igen og igen og igen og ….

    Når en løgn siges tilstrækkeligt mange gange bliver det sandhed…

  2. sionist skriver:

    ”Ett par israeliska soldater dödades i ett bakhåll nyligen,”

    Du har ingenl änk om detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s