Kristna församlingar minskar, muslimska ökar

Det kommer inte som en nyhet direkt. De kristna församlingarna minskar i medlemsantal, inkl frikyrkorna, medan de muslimska ökar:

Svenska kyrkan fortsätter att förlora medlemmar… på tio år har kyrkans medlemsantal minskat med tio procentenheter…

Även de svenska frikyrkorna har fått färre medlemmar. På tio år har de sex största förlorat 70 000 medlemmar — 15 procent.

Desto bättre går det för islamiska församlingar. 2000 fanns det enligt Sydsvenskan 90 000 praktiserande muslimer i Sverige och i dag beräknas de till 110 000, en ökning med 22 procent.

Även om jag är en ateist ser jag dessa siffror som en varningsklocka. Dessvärre verkar människor har ett behov av att hitta på korkade och barnsliga förklaringar till hur livet uppstod och vad meningen med livet är. Jag kan förstå hur religion uppkom, eller hur det fortlever på miserabla platser, då livet var hårt och till synes meningslöst. Om man bodde i någon sandöken, isolerat och med en flock får och getter, i ett skabbigt tält och med ständiga sandstormar som svepte förbi, en olidlig hetta och i övrigt inte speciellt intressant liv kan man kanske se hur folk hade en försmak av att ta livet av sig. What’s the point, liksom?

Då kanske det inte var långt till att övertala sig själv, eller låta sig bli övertalad, av någon som pratade om paradiset (och varför inte 72 oskulder i himlen) – det viktiga var bara att man inte begick självmord för då hamnar man i helvetet. I fallet islam var man dock noggrann med att påpeka om du dör när du försöker döda icke-muslimer, ja då är det expresståget till paradiset såklart.

Inom islam tror man benhårt på dessa fantasier. Det är svårt för västerlänningar att förstå att de faktiskt, på riktigt, tror på att om de bara går och gör jihad och dör i försöket, så kommer de vi ha hur mycket sex som helst med 72 st råsnygga oskulder. Till skillnad från deras nuvarande liv där sex är en synd och minsta snedsteg innebär repressalier. Man använder sex som en muta, eller morot, eller piska om man vill. Man kan ju tro att den muslimska världen består av 100% sexuellt frusterade män, som gladeligen dör så de kan få ha sex i himlen.

Nåja. De ökar i alla fall snabbt i antal, med de medföljande oroligheterna som följd. Snart i ett område nära dig.

8 reaktioner på ”Kristna församlingar minskar, muslimska ökar

 1. Uffe skriver:

  Det innebär alltså att ca 20.000 muslimer kommit till Sverige på tio år, ungefär 2.000 om året. Det är ju inte så många.

  Det såklart förutsatt att församlingarna inte rekryterat en enda person av de som bodde här före 2000, i så fall minskar siffran ovan med motsvarande.

  Det finns många sätt att läsa statistik 🙂

 2. Ted Ekeroth skriver:

  Mm, om du tror att 20k muslimer kommit hit på 10 år så har vi i ett nafs sammanfattat din världsuppfattning =)

  Uppskattningen ligger på ca 500 000 muslimer idag, jämfört med ca 1000 på 60-talet. Därefter tog invandringen fart under 70-talet. Vi ger ut ca 100 000 uppehållstillstånd årligen i Sverige, och majoriteten är till somalier, irakier, etiopier, bosnier, turkar och afghaner. Det har byggts 11 000 moskéer i Europa de senaste 25 åren.

  En sak är glasklart: islam ökar lavinartat.

 3. Ingenjören skriver:

  Skillnaden mellan dina 500 000 och artikelns 110 000 muslimer ligger i order ”praktiserande” de största muslimska grupperna i Sverige, Bosnierna och Iranierna, är extremt sekulära…

 4. Uffe skriver:

  Jodå, jag är med på de siffrorna jag får bara inte ihop det med församlingsstatistiken.

  Då återstår att endast 20.000 av 500.000 av de invandrade av de nationaliteterna faktiskt är bekännande/aktiva muslimer. Eller om man vill, 5%.

 5. svensk1 skriver:

  Det här var riktigt roligt och bra skrivet, när får vi läsa dig i SvD? Jag tror du ofta ligger nära sanningen med sexuellt frustrerade muslimska män. Religioner verkar ofta fokusera på människans sexdrift och försöka styra folk utifrån någon slags skuldbeläggning. Moroten är livet efter detta. Piska och morot, klassiska försök att få folk dit man vill. Otroligt att folk år 2010 går på Islams piska och morot igen, jag trodde vi hade kommit längre och att folk var bättre utbildade. Det är ofta kul att se Richard Dawkins diskussioner med religiösa fundamentalister.

  Är det inte dags att starta/köpa upp en papperstidning med objektiva skribenter, som motvikt mot all annan gammelmedia?

 6. Olbap skriver:

  Det media INTE tar upp är att det egentligen INTE finns en gräns mellan s.k. ”praktiserande” muslimer och andra muslimer. I absoluta tal så har Sverige idag runt 500.000 muslimer, och en oroande tendens är för 2 och 3 generationens muslimer i Europa att bli salafimuslimer (en sunnitolkning av islam) som utövar islam BOKSTAVLIGEN. Man ser dem överallt; långa skägg, korta mustascher, kort/rakat hår och byxor som aldrig når till fotknölarna (allt enligt anvisningar från Haditherna, som till skillnad från Koranen innehåller bokstavliga och praktiska råd och anvisningar till muslimer, det muslimer förnekar finns att läsa i Koranen, det finns – men i Haditherna).

 7. Mrs Thatcher skriver:

  Det anges väl inte vilket kön dessa oskulder har ? Det kan väl lika väl vara 72 st finniga tonårskillar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s