SDU:are utsattes för knivattack i Malmö

Uppdatering:
Sydsvenskan skriver om attacken, men nämner inte med ett ord att attacken var politiskt motiverad. Troligen vet de om bakgrunden till anfallet, men vill inte skriva om det då det troligen kan ge sympatier för oss.
Uppdatering 2:
Texten på sydsvenskan.se är uppdaterad. Nu nämner de mycket riktigt att attacken var politiskt motiverad.

SDU Malmö styrelseledamöter attackerades med stenar och ägg i samband med ett bokbord på Mediagymnasiet. Ett överfall av en knivbeväpnad vänsterextremist skedde också senare på kvällen, men SDU:aren klarade sig utan skador.

ungsvensk.se skriver Mattias:

Uppgifterna stämmer tyvärr. Överfallet skedde vid 22-tiden. En ynge man (förmodligen svensk), med huvudet inlindat i en palestinasjal hoppade på SDU:aren ute på gatan och skrek ”Jävla rasist! Du ska ge fan i vår skola”, därefter drog han kniv och försökte hugga SDU:aren. SDU:aren lyckades dock få fram en försvarssprej och spreja angriparen i ansiktet, vilket gav honom tid att fly.

Polisen har letat intensivt efter attentatsmannen och spärrade bland annat av hela Pildammsparken, men lyckades ändå inte få tag på honom. En del av förklaringen till detta var att man hade brist på personal eftersom en stor del av styrkan befann sig i invandrargettot Hermodsdal, där en yngre man ikväll sköts i huvudet på öppen gata.

Malmö är fantastiskt…

Ett pressmeddelande kommer skickas ut imorgon bitti.

Sydsvenskan: skjutning i Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s